Érkezik a YouTube előfizetéses szolgáltatása

2015. április 09. 10:38 - Farkas Dániel - HD

Izgalmasan indult a mai nap a YouTube tartalomgyártók számára, hiszen a YouTube levelet küldött a partnerek számára, amelyben az előfizetéses rendszerrel kapcsolatos Ászf módosításra hívták fel a figyelmünket. Eljött tehát a pillanat, amikor a jóslatok valóra válnak és hamarosan előfizetéses rendszerben is használhatjuk már a YouTube-ot.

youtubemoney_251608259508_640x360.jpg

Nagyon fontos elöljáróban azt hangsúlyozni, hogy a YouTube felülete továbbra is ingyenes marad és ugyanúgy tudjuk majd használni a jövőben, mint most a reklámok megtekintése, megjelenítése mellett.

Az előfizetéses rendszer bevezetésének előfutáraként a YouTube már korábban elindította YouTube Music Key szolgáltatást, amely a zenei tartalmakra vonatkozóan adott reklámmentességet a felhasználók számára. Ennek kiterjesztéseként hamarosan lehetőségünk lesz egy bizonyos havi előfizetési díjért cserébe teljes reklámmentességet váltani minden a felületen megjelenő videóra vonatkozóan (beleértve a zenei tartalmakat is).

A tartalomgyártókban e sorok olvasása során egy kérdés biztosan felmerült. "Ha nincs reklám, akkor miből lesznek nekem bevételeim?" A kérdésre a válasz pedig nem más, mint az előfizetéses díjak visszaosztásából. Ahogy a jelenlegi üzleti modell működik (55%-a a reklámbevételeknek a tartalomgyártóké), olyan feltételekkel fog az előfizetéses rendszer is működni. A rendszer pedig úgy fogja elosztani ezeket a pénzeket, hogy megvizsgálja az adott csatorna megtekintési idejét a teljes megtekintési időhöz viszonyítva egy adott előfizető esetében.

További előnye lesz az előfizetéses szolgáltatásnak, hogy offline tudjuk majd a kedvenc videóinkat nézni és a zenéket akár képi tartalom nélkül, csak audio formában is hallgathatjuk.

A bevezetés pontos dátumáról még nincs információnk, ez minden bizonnyal 2015-ben meg fog valósulni, de korántsem biztos, hogy kezdetekben minden országban elérhető lesz az előfizetéses szolgáltatás, mivel bevett gyakorlat a YouTube esetében, hogy csak néhány országban indítja el új szolgáltatásait és ezt követően terjeszti ki az egész világra.

A következő napok/hónapok igazán érdekesek lesznek, minden bizonnyal sok vitát fog generálni az előfizetéses rendszer, de véleményünk szerint ameddig az ingyenes felület jelenlegi formájában elérhető marad, akkor jelentős változások nem lesznek sem felhasználó számban, sem bevételek kapcsán a tartalomgyártók oldalán.

Neked mi a véleményed az előfizetéses megoldásról? Te fizetnél a reklámmentességért? Véleményedet írd meg nekünk kommentben és oszd meg cikkünket barátaiddal, hogy ők se maradjanak le a legfrissebb YouTube újdonságról.

Stay Tuned!

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://youtube.blog.hu/api/trackback/id/tr1007352620

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Izo 2015.04.10. 11:59:27

"Te fizetnél a reklámmentességért?"
Igen.
süti beállítások módosítása