YouTube rangsorolási faktorok

2013. április 17. 11:45 - Farkas Dániel - HD

Számos alkalommal futunk bele abba a kérdésbe az oktatásaink és előadásaink alkalmával, hogy mely tényezők befolyásolják a videónk helyezését a YouTube keresési oldalakon. Éppen ezért összegyűjtöttük nektek egy magyar nyelvű infografikába azokat a rangsorolási faktorokat, amelyek befolyással vannak a YouTube videóink pozíciójára.

Alapvetően 4 csoportba sorolhatjuk a rangsorolási faktorokat. Ezek a csatornával, a konkrét videóval, a videóra adott felhasználói interakciókkal és az ajánlásokkal kapcsolatos részekre bonthatóak.

A legnagyobb súllyal a videó címével, kulcsszavak relevanciájával, megtekintések számával, felhasználói reakciókkal, megosztásokkal és a csatorna erősséggel kapcsolatos tényezők esnek latba a pozíció meghatározása során.

A fő tényezők további apró részletekből állnak össze, amelyek mindegyike befolyással van a találati oldalakra. Látható például, hogy a feltöltött videó fájlneve sem lényegtelen, hiszen már itt el lehet követni az első hibát a feltöltések során. Tapasztalataink azt mutatják, hogy a csatornák megfelelő információkkal, kulcsszavakkal való kitöltése egyre nagyobb hangsúlyt kap a YouTube kereső algoritmusában.

Ti tudtátok, hogy ennyi minden befolyásolja a videóitok helyezését? Nektek mi a tapasztalatotok, mely tényezők a legfontosabbak ezek közül?

Amennyiben hasznosnak találtad cikkünket, akkor ajánld te is ismerőseidnek a közösségi gombok segítségével.

Stay Tuned!

 

Ranking Factor Magyar - Jobb.png

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://youtube.blog.hu/api/trackback/id/tr95229719

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása