A termékvideók hatása az értékesítésre - Infografika

2013. március 26. 11:59 - Farkas Dániel - HD

 

Sokszor, sok platformon hangoztattuk már, hogy milyen fontos a termékvideók szerepe egy vásárlási folyamat során. A fogyasztók sokkal jobban megismerhetik a megvásárolni kívánt terméket, hogyha videós tartalom is elérhető róla.

Az Invodo legújabb kutatása is ezt a tényt támasztja alá, hiszen eredményeik nagyon meggyőzőek.

Az USA piacára vonatkozó eredmények szerint azok, akik termékvideót is megtekintenek egy adott oldalon 174%-al nagyobb arányban konvertálnak, mint akik ezt nem teszik meg. Érdekesség, hogy saját kutatásunkban  a Játéknet.hu esetében ez 107% volt.

További előnye lehet a videós tartalmaknak, hogy csökkenti a visszáru mennyiségét, hiszen a fogyasztók a vásárlási folyamatban jobban meg tudják állapítani egy adott termékről, hogy arra valóban szükségük van-e az adott színben, méretben és kinézetben.

A kutatás kitért a mobil eszközök használatára is, melyből kiderül, hogy a videós tartalmak növelik a mobilvásárlási hajlandóságot és hogy az iPad-el vásárlók nagyobb értékben vásárolnak átlagosan, mint azok akik ezt számítógépeken teszik meg.

A kutatásról készült infografikát lefordítottuk nektek, amelyet alább találhattok meg. A teljes kutatási anyagot pedig itt érhetitek el. Bízunk benne, hogy a közeljövőben egyre több hazai webáruház kezd majd bele a videó marketingbe, hiszen hatalmas lehetőségeket rejt magában.

Ha tetszett a cikk, akkor támogass minket megosztásoddal! Köszönjük.

Aki szeretne többet megtudni a termékvideók és a YouTube csatorna hasznosságáról, az látogasson el a március 28.-án tartandó Szek.org klubestre, amin ez lesz a téma és a HD marketing lesz a házigazda. 

Stay Tuned!

video-ecommerce-infographic-MAGYAR.png

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://youtube.blog.hu/api/trackback/id/tr375159719

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása