Tömeges módosítások a YouTube videókon

2013. február 25. 15:08 - Farkas Dániel - HD

A YouTube nemrég hasznos újdonságot vezetett be a tartalomkezelők számára. Mostantól tömeges módosításokat végezhetünk egyszerre akár az összes videónkon. Nézzük miként működik az új funkció!

Számos tartalomszolgáltatónak problémát okozott, hogyha megváltozott a videói leírásban szereplő információinak valamelyike (pl: weboldal link) és egyenként kellett módosítania minden videónál. Erre nyújt megoldást a tömeges változtatások bevezetése a YouTube-on.

A tömeges változtatások eléréséhez kattintsunk fiókunkban a Videókezelőre (https://www.youtube.com/my_videos). Jelöljünk ki legalább 1 videónkat és kattintsunk a műveletek menüpontra.  Alapvetően 3 féle lehetőséget kínál fel a rendszer (Adatvédelem, Licenc, Törlés), azonban a speciális gombra kattintva megjelennek a további opciók. Az alábbi beállításokra végezhetünk el tömeges műveleteket:

- Cím
- Adatvédelem
- Licenc
- Kategória
- Címkék
- Leírás
- Bevételszerzési lehetőség
- Hirdetési formátumok
- Beágyazás
- Megjegyzések
- Videoválaszok
- Hely
- Rögzítés dátuma
- Képaláírással kapcsolatos tanúsítvány

A változtatásokat nagyon dinamikusan tudjuk elvégezni, hiszen ahol nem konkrét választási opciók vannak, hanem szabad szöveg (pl.: leírás), ott lecserélhetjük egy újabbra a szöveget, vagy ki is egészíthetjük. A címkék esetében törölni is tudunk, amely ugyancsak hasznos.

Az alábbi képen látható, hogy egyszerre több változtatást is végre tudunk hajtani, amely ugyancsak gyorsítja a szerkesztési folyamatot.

több változtatás egyszerre.PNG

Egyszerre több változtatás végrehajtása akár az összes videónkon

Íme néhány tipp, hogy mire érdemes használni a tömeges változtatásokat:

- Webshopunk videóinak leírásához adjuk hozzá aktuális akciónkat az aktuális időben majd távolítsuk el (pl.: ingyenes szállítás, 20% leértékelés).
- Egyszerre tudjuk irányítani a bevételszerzésünket (milyen hirdetések jelenjenek meg)
- Nem aktuális termékvideóinkat tegyük privát státuszúvá, ha nem érhetőek el webáruházunkban (negatív élmény elkerülése)
- Videóink címének végéhez adjuk hozzá márkanevünket

Ti használjátok már a tömeges változtatásokat? Érdemes! Ha hasznosnak találtad cikkünket, akkor oszd meg te is a közösségi gombok segítségével!

Stay Tuned!

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://youtube.blog.hu/api/trackback/id/tr255104630

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása