Jegyvásárlás a YouTube-on: Ticketing

2018. október 19. 14:35 - Nagy Gyöngyi

A YouTube-nál az egyik legfontosabb küldetés az alkotók segítése minden módon, többek között pedig a videósok és a közönségük közötti kapcsolat erősítése és mélyítése a cél.

 ytujdonsagok.jpg

A közösségépítés tehát egy nagyon fontos elem az alkotó és a néző párhuzamában. Néző és néző között is vannak különbségek, hiszen van olyan, aki nemcsak szereti megnézni és meghallgatni a legújabb videót a kedvenc YouTuberétől, hanem - ha zenész videósról beszélünk - el is szeretne látogatni egy koncertjére, ahol élőben is megtekintheti kedvencét.

social-care.jpg

A YouTube csapata egy olyan fejlesztést kezdeményezett, amelynek eredményeképpen bizonyos videók alatt elérhetővé válik a jegyvásárlás lehetősége az alkotó egy-egy közelgő koncertjére. Ezzel a kezdeményezéssel szeretnék támogatni  a nézőket abban, hogy hamarabb és egyszerűbben rátaláljanak kedvenc zenészük közelgő koncertjére, illetve az alkotókat a jegyértékesítés és a közelgő koncertek népszerűsítésében.

care.png

A YouTube ennek függvényében már együtt is működik egy ideje a Ticketmaster jegyirodával. Egyelőre még csak Észak-Amerikában érhető el az új szolgáltatás azon zenészek számára, akik koncertjeiket a Ticketmaster jegyirodán keresztül értékesítik az Egyesült Államok szerte (tehát a külföldön esedékes koncertekre a jegyeket még nem lehet megvásárolni a YouTube platformján keresztül), azonban:

"with plans to expand globally"

 

Tehát a tervek szerint globálisan szeretnék majd a szolgáltatás kiterjesztését!


Az alkotó hivatalos zenei videóklipje alatti részen lehet megtekinteni az esedékes koncerteket, amire rákattintva eljuthat a megtekintő a Ticketmaster weboldalára és meg tudja vásárolni a jegyet a kitűzött koncertre. A közeljövőben a YouTube csapata folyamatosan azon fog dolgozni, hogy hogyan tehetné szorosabbá az alkotó és a közönség közötti kapcsolatot olyan funkciók segítségével, mint a most bemutatott 'Ticketing'.

 

 

Köszönjük, hogy elolvastad cikkünket. További izgalmas tartalmakért böngéssz a blogunkban!

 

Stay tuned!

 

Forrás:

https://artists.youtube.com/blog/youtube-and-ticketmaster/

 

 

 

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://youtube.blog.hu/api/trackback/id/tr5714307173

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása