2016 Legnagyobb Tartalomgyártói

2017. február 28. 16:30 - Varga Daniella Virág

UNILAD, The LAD Bible, Tasty – mi a közös bennük? Mindhárom médiavállalat több, mint 24 milliárd videó megtekintést generált 2016-ban, ezzel elfoglalva a Tubular Labs #VideoAces díjának dobogós helyezéseit. Az említett tartalomszolgáltatók és társaik az internet meghatározó szereplőivé váltak, átalakították a fogyasztói szokásokat és a hirdetői piacot.

Cikkünkben bemutatjuk a világ legnagyobb online videós tartalomgyártóit, az online világ legújabb trendjeit és a jelenleg megfigyelhető piaci változásokat.
legnagyobbtartalomgyartok.jpg

Az online videós piac

Dinamikus növekedés – ezzel a két szóval jellemezhető legjobban az online videós piac. 2016-ban a tartalomgyártók minden korábbinál magasabb nézettséget értek el, az előző évhez képest a top 1000 tartalomgyártó videóinak átlagos havi megtekintése másfélszeresére, 87 millióról 126 millióra növekedett. A fogyasztói igényekre reagálva a napi feltöltések száma 32%-kal, 2 millióról – 2.6 millióra változott.

A Tubular Labs "YouTube", "médiavállalat" és "márka" kategóriában díjazta a YouTube, Facebook és Vine tartalommegosztó oldalak 52 legnézettebb videóját 2016-ból. A díj célja, hogy elismerje és ünnepelje a piac vezető szereplőit.

Médiavállalatok kategória

A három kategória közül a médiavállalatok érték el a legmagasabb nézettséget, a Tubular Labs #VideoAces díjának nyertese több, mint 25 milliárd megtekintést generált. A videók közös jellemzője a rövid, figyelemfelkeltő tartalom, melyeket a vállalatok leginkább Facebook oldalukon osztottak meg.

1.png

un.jpgAz abszolút nyertes 25.5 milliárd megtekintéssel a brit, szórakoztató tartalmak gyártásával foglalkozó UNILAD vállalat.

lad.jpgSzintén szórakoztató tartalmakat találhatunk a második helyen végzett The LADbible Group  oldalán, melyek 24.3 milliárd megtekintést generáltak.

A dobogó harmadik fokára pedig a BuzzFeed Tasty került 23 milliárdnyi tasty.jpgnézettséggel. Rövid videóiban könnyen elkészíthető ételekkel találkozhatunk.

 

YouTube kategória

Korábbi bejegyzésünkben már megismerkedhettetek a hazai YouTube piac legkiemelkedőbb tartalomgyártóival, ebben a cikkben pedig szeretnénk azokat is bemutatni, akik nemzetközi szinten voltak képesek a legnagyobb nézettséget generálni.

media.png

 

ryan.jpgA legnagyobb nézettséget világviszonylatban egy mindössze 6 éves kisfiú érte el csatornájával, a Ryan ToysReview-val, melyen játékokat próbál ki és mutat be. Videóival több, mint 7,4 milliárd megtekintést generált 2016-ban.
Legnézettebb videó: HUGE EGGS SURPRISE TOYS CHALLENGE Inflatable water slide Disney Cars Toys Paw Patrol Spiderman

family-fun-pack.jpgMásodik helyen a Family Fun Pack-et, egy családi vlog csatornát ünnepelhetünk, mely 2011 óta gyárt tartalmat, immár napi szinten. 
Legnézettebb videó: Michael's Incredible Dream

1739644_756855224364288_669378701_n.jpgA dobogó harmadik fokára 3,5 milliárd megtekintésével DanTDM állhatott fel.
Legnézettebb videó: THE NORMAL ELEVATOR?! | Roblox


pewdiepie-revelmode_1.jpgNoha PewDiePie a világ legnagyobb és legismertebb YouTubere, a svéd gamer és vloggernek az igazi mérőszám, a nézőszám tekintetében csak negyedik helyen sikerült végeznie.
Legnézettebb videó: DELETING MY CHANNEL

 

jacksepticeye.jpgŐt pedig 2,8 milliárdnyi nézettséggel az ír gamer, JackSepticEye követi.
Legnézettebb videó: ALL THE WAY - Jacksepticeye Songify Remix by Schmoyoho

 


Márkák kategória

A harmadik kategóriában szereplő márkák közül a RedBull, LEGO (US) és a Black Jaguar-White Tiger megtekintései érték el az 1 milliárdos határt, ezzel biztosítva maguknak a dobogós helyezéseket.

brand.png

 

 red.pngAz 1987 óta piacon lévő Redbull nemcsak energia-ital eladásban az első, de több, mint 2,7 milliárd videómegtekintésével a #VideoAces díj márka kategóriájának nyertese is.

lego.pngA különböző platformokon megjelenő videóival a LEGO majdnem 2 milliárd megtekintést tudott generálni, mellyel a második helyet szerezte meg kategóriájában.

 
tiger.pngA nagymacska-félék megmentésével foglalkozó Black Jaguar-White Tiger alapítvány a dobogó harmadik helyét foglalhatja el több, mint 1,4 milliárdnyi megtekintésével. Videóiban főként a már megmentett macskákról láthatunk életképeket.

 

YouTube tendenciák

A trend a YouTube esetében is tapasztalható, a top 1000 tartalomgyártó havi megtekintései 43%-kal, 49 millióról 70 millióra növekedtek. A platform felhasználóinak legnagyobb hányadát még mindig az influencerek teszik ki, őket követik a médiavállalatok, majd a márkák. A leggyakrabban fogyasztott tartalmak közé emelkedtek a gyermekeknek szóló szórakoztató videók (kid’s entertainment), a különböző tematikájú szórakoztató videók, a hírek, valamint a politikai tartalmak.

2.png

A gyermekeket megcélzó videók sikerességének kulcsa abban rejlik, hogy egyre inkább a némajátékra támaszkodik, így megértéséhez nincs szükség idegennyelv ismeretére, ezáltal lehetőséget teremt szélesebb célcsoport elérésére. Ezen kívül fülbemászó dallamokkal és kedvelt, ismerős karakterekkel (gyakran szuperhősökkel) igyekeznek szerethetőbbé tenni a videókat.

 

Jóslatok

A Tubular szerint az idei év a szponzorált videók éve lesz. 2016 második felében a növekedés kétszeresére gyorsult, a vállalatok egyre jobban megragadják a lehetőséget, hogy a videókon keresztül saját célcsoportjukat hatékonyan elérve hirdessék termékeiket és szolgáltatásaikat.

Ami a kategóriákat illeti, legnagyobb növekedést a különleges, 360 fokos technikával készült videók (mennyiségük meghatszorozódott), a gyermekeknek szóló tartalmak és a "food" témakörhöz kapcsolódó tartalmak érték el, ez a tendencia pedig nem mutat lassulást, 2017-ben előreláthatóan még több hasonló tartalommal találkozhatunk.

360.png

Források:
http://tubularinsights.com/videoaces-leaderboard-2016/
https://tubularlabs.com/top-2016-media
https://tubularlabs.com/top-2016-brands
https://tubularlabs.com/top-2016-youtube

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://youtube.blog.hu/api/trackback/id/tr1412276147

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.