Csatorna kezelői szintek a YouTube-on

2013. november 13. 11:46 - Farkas Dániel - HD

Az elmúlt fél év során gyökeres változáson esett át a YouTube csatornák kezelői rendszere. Nemrég még csupán egyetlen e-mail cím – jelszó kombinációval tudtuk YouTube csatornánkat kezelni és minden munkatársnak ugyanazt a fiókot kellett használnia, amely komoly adatvédelmi problémák forrása volt.

2013 áprilisában a fejlesztők szorosabb integrációt alakítottak ki a YouTube csatornák és Google+ Oldalak között és ennek hatására lehetősége nyílt minden felhasználónak, hogy csatornájához további kezelői e-mail címeket adjon hozzá Google+ Oldallal való összekapcsolás esetén. Ennek menetéről egy korábbi cikkünkből olvashatsz részletesen.

Ekkor még csak két típusú kezelő szint létezett, a Tulajdonos és a Felettes. A kettő között csupán annyi különbség van, hogy a Tulajdonos tudja a Kezelőket meghívni és eltávolítani, továbbá a csatornát, avagy a Google+ Oldalt törölni. A Kezelők tehát ugyanúgy tölthetnek fel videót és irányíthatják a YouTube csatornákat korlátozás nélkül mint a Tulajdonosi státuszúak.

A Google legújabb fejlesztéseként egy újabb kezelői szintet határozott meg, amelyet Kommunikációs Vezető névre keresztelt el. Ennek legfőbb funkciója a Google+ oldal kezelési lehetősége, amely magába foglalja a posztolást és a megjegyzésekre való reagálást is. A YouTube csatornához azonban ilyen Kezelői szinttel nem lehetséges a hozzáférés. Az alábbi ábra összefoglalja az egyes szintek nyújtotta lehetőségeket:

Kezelői szintek.PNG

Immárom három szintű a kezelői státusz a Google+ és YouTube kommunikációnál

(A magyar megfelelője a három szintnek: Tulajdonos, Felettes illetve Kommunikációs Vezető)

A változtatások mindenképpen üdvözítőek, hiszen a Facebook esetében is bebizonyosodott a kezelői szintek rendkívüli hasznossága. A jövőben bízunk benne, hogy sokak használni fogják a kezelői szinteket, amik különösen akkor nagyon hasznosak, ha egy nagyobb cég, multinacionális vállalat esetét nézzük, hiszen így hatékonyan korlátozni tudjuk a munkatársak hozzáférését arra a területre amelyikkel valóban foglalkoznak.

Amennyiben hasznosnak találtad cikkünket, akkor oszd meg te is barátaiddal, munkatársaiddal a közösségi gombok segítségével. Köszönjük!

Stay Tuned!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://youtube.blog.hu/api/trackback/id/tr875629490

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása