Kezelj több YouTube csatornát egy fiókból!

2013. április 26. 10:20 - Farkas Dániel - HD

 

Régen várt fejlesztést hozott ki a Google a YouTube csatorna tulajdonosok részére! Immáron lehetőségünk van egyetlen Gmail fiókból kezelni az összes YouTube csatornánkat, illetve hozzáférési lehetőséget adhatunk csatornánkhoz másoknak is!

Rengetegszer kérdeztetek minket, hogy miként lehet megoldani az egyetlen fiókból történő kezelését több YouTube csatornátoknak. Ezidáig erre nem volt lehetőség, viszont mostantól, akár 50 csatornát is menedzselhettek egyetlen bejelentkezéssel.

A megoldás igencsak kézenfekvő volt, hiszen a Google+ oldalával kell összekötni a csatornánkat a fiókunkon belül. Amint ez megtörténik, onnantól a Google Plus oldalunk kezelői közül bárki tölthet fel videót a csatornára és szerkesztheti már a meglévő tartalmakat is. Amennyiben pedig több Google Plus oldal kezelői hozzáférésünk van, akkor minden egyes összekötött csatornát el tudunk érni egyetlen kattintással a YouTube-on.

Nézzük meg gyakorlatban az összekötés folyamatát. A 0. lépés csak azok számára elvégzendő feladat, akik még nem rendelkeznek Google+ oldallal.

0. Lépés - Céges Google+ oldal létrehozása

Hozzuk létre cégünk, márkánk Google Plus oldalát az alábbi linken azzal a fiókunkkal, amelyikben fel vannak töltve tartalmaink a YouTube-ra.

1. Lépés - A csatorna összekötése a Google Plus oldalunkal!

Lépjünk be a YouTube-ra és kattintsunk a Beállítások menüpontra a jobb felső sarokban található lenyíló menüben. Ezt követően kattintsunk a "Speciális" beállítási lehetőségekre. Itt láthatjuk a jelenleg még Béta állapotú Google Plus csatlakozási lehetőséget. A rákattintás után a következő ablak fogad minket:

Channel összekötés google plus-al.pngVálaszthatunk a csatolni kívánt Google Plus érdekeltségeink közül (profil vagy oldal)

A felugró ablakban kiválasztjuk a csatolni kívánt Google Plus oldalt, vagy amennyiben még nem rendelkezünk ezzel, akkor létre is hozhatjuk azt itt is ha a 0. lépésben elakadtunk volna. Amennyiben a 0. lépésben sikerrel végrehajtottuk az oldalunk létrehozását, akkor itt a bal oldali listában kell, hogy látszódjon. A "Következő" gombra kattintás után az alábbi megerősítő ablak fogad minket: 

Összekapcsolás megerősítés.png

Kattintsunk az "OK"-ra és máris megtörtént az összekapcsolás, amelyet a felugró új oldal is alátámaszt. A Folytatás gombra kattintással befejezhetjük a folyamatot.

success.pngMár csak egy gombnyomás választ el az összekapcsolás véglegesítésétől

2. Lépés - Az összekapcsolás sikerességének ellenőrzése

Ahhoz, hogy biztosak lehessünk a sikeres összekapcsolásban, ajánlott egy másik e-mail címmel bejelentkezve ellenőrizni a működést. Ehhez csupán annyit kell tennünk, hogy a korábban létrehozott Google Plus oldalunkon hozzáadunk egy új kezelőt az oldalhoz az e-mail címe megadásával. Én a személyes Google+ fiókomat adtam meg. Miután elfogadtam a oldalhoz való felkérést visszatértem a YouTube-ra, ahol a jobb felső sarokban lenyitva a  menüt a "Fiókváltás" fülre kattintotta. Az alábbi kép fogadott:

működik.pngSikeres volt az összekapcsolás!

Amennyiben megjelenik a Google Plus oldal, akkor arra kattintva máris tudom szerkeszteni az imént hozzáadott csatornát.

Külön újdonság, hogy az összekötött oldalak esetében megjelenik egy YouTube fül a Google Pluson, ahol az összes tartalma megtalálható a csatornánknak.

Ennyi az egész, mostantól akár 50 csatornát is szerkeszthetsz egyetlen fiókból! Az ügynökségek számára nagyon hasznos megoldás, hiszen az ügyfeleknek csupán kezelővé kell tennie az ügynökségi munkatársat és máris tudja kezelni a tartalmakat. Admin szint természetesen itt is van, így a tulajdonost nem lehet kitörölni a saját oldaláról.

Reméljük sokatoknak hasznos lesz az újítás és élni fogtok a lehetőséggel. Bármilyen kérdésetek van, szívesen válaszolunk itt kommentben vagy privát üzenetben.

Amennyiben tetszett cikkünk, akkor osszátok meg barátaitokkal a közösségi oldalakon és ajánljatok minket bátran!

Stay Tuned!

7 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://youtube.blog.hu/api/trackback/id/tr495246345

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bakó Árpád 2013.05.15. 16:08:58

U, ez nagyon jo! Egytlen gondom, hogy valamiert a 2. lepes nem megy. nincs ilyen gombom! Ez miert lehet lehet!? ket google accounton is megprobaltam, mind a kettonek van google+ regiszracioja is , meg a google+-on belul oldala is letrehozva... es megsem mukodik. tudnatok segiteni hogy mi lehet a baj!?

Farkas Dániel - HD 2013.05.15. 16:24:42

Kedves abako,

Jelen pillanatban még béta verzió fut, amely azt jelenti, hogy nem érhető még el mindenkinek ez a funkció. Bízunk benne, hogy hamarosan neked is meg fog jelenni a funkció.

Addig is jó tartalomgyártást!

Üdv,
Farkas Dani

YTTiger 2013.05.29. 19:48:38

Szia Dani sziasztok Olvasók!

Nekem van már egy YT csatornám ,az adsense-ben minden rendben. Szeretnék több ,különböző témájú pénzkeresős csatornát csinálni. Ahhoz külön gmail címeim is vannak.Hogy tudom őket társítani az Adsense fiókomhoz?

Farkas Dániel - HD 2013.05.30. 09:32:40

@YTTiger:

Szia YTTiger,

Korábban már írtunk AdSense témában, onnan esetleg tudsz informálódni:
youtube.blog.hu/2012/12/17/youtube_partnerseg_es_bevetelszerzes_monetizacio_regisztracio

A másik kiindulópont az AdSense súgója lehet:
support.google.com/adsense/answer/72851?hl=hu&ref_topic=1343554

Elméletileg lehetőség van egy AdSense fiókba több e-mail címet becsatornázni, érdemes ennek utána járni. Reméljük, hogy sikerült segíteni neked.

További jó tartalomgyártást!

Üdv,
Farkas Dani
HD marketing

Fakarika 2013.10.08. 11:49:00

Szia! SOS segitségkérésem lenne. Alaphelyzetem: Van egy youtube csatornám, ami össze volt kötve adsenssel. Havi 7 számjegyű bevételt hozott. Pár napja az egész youtube csatornát törölték, az adsensnél nem írt ki semmit.
A youtube kezdő oldalra azt irták, hogy:
Youtube csatornája a Google+ oldala felfüggesztése miatt le lett tiltva. Ellenőrizze a Google+oldalát.
Ezt nem értem, nem is használtam a google+-ot, de elképzelhető, hogy más kezekök igen. Admin jogomnál fogva feláldoznám a Google+-t, azaz vagy teljes tartalmát törölném, vagy az egész profilt, hogy a szabályellenesség eltűnjön és visszakaphassam a YouTube-t, a videokkal. Mert ugye azt irja, hogy le lett tiltva, nem pedig, hogy végleg törölték.
Ebben kérném a segitséget, hogyan és mit csináljak? Hogyan töröljem a Google +-t, hogy megmaradjon a YouTube és tartalma?

Fakarika 2013.10.08. 12:02:33

Bocs, kicsit zavart vagyok, megpróbálom konkrétabban megirni bajomat:

2 YouTube felhasználónév van,
Egyiken voltak a nagy nézettségű videók, ha belemegyek a beállításokba, akkor olyan, hogy google+ törlése, ilyen nem is szerepel.
A másik: itt a youtube csatorna nincs letiltva, és ha belemegyek a google+ menübe, akkor van olyan lehetőség, hogy google+ törlése.
Nem értem az előzőnél miért nincs. viszont ezen a google+ oldalon volt 09.07-én egy youtube video megosztás(amit nem én osztottam meg) amit törölt a youtube. az én csatornám pedig 09.18-án törölték. ezt a bejegyzést töröltem. most nyujthatok be fellebbezést, kérelmet, hogy a szabálytalanságot megszüntettem?

Farkas Dániel - HD 2013.10.08. 12:49:18

@Fakarika:

Kedves Fakarika, kérlek hívj fel minket, hiszen úgy jóval egyszerűbb lenne ez a probléma megoldás.

Telefonszámom: 06 20 288 47 58

Üdv,
Farkas Dani
süti beállítások módosítása