Aktuális hírek a YouTube világából - 2013|07|08

2013. július 08. 12:16 - Farkas Dániel - HD

Aktuális hírek rovatunkba olyan megjelenéseket válogatunk össze, amely a YouTube és a video marketing iránt érdeklődőknek hasznosak, azonban önmagukban nem tesznek ki egy teljes bejegyzést. Lássuk mik voltak a legérdekesebb események az elmúlt hetekben.

Aktuális hírek.png

Fix áras hirdetés a YouTube kezdőlapján

 

Július 7-től Magyarországon is elérhetővé válik a Masthead Lite hirdetési formátum a YouTube kezdőlapján. Alapvetően egy 760x150 pixel méretű banner fog meglejenni, amely két részből fog összetevődni, hiszen egy 495x150 pixel nagyságú kép (flash is lehet) és egy 265x150 pixel nagyságú videó boxból fog állni. Az alábbi képen látható a Masthead Lite kinézete:

A kezdőoldal tetején jelenik meg az új banneres hirdetés

A hirdetés igénybevételéhez rendelkeznünk kell egy a videóval a YouTube-on. Alapvetően két opció áll rendelkezésünkre a videós hirdetés esetében. Az egyik, hogy automatikusan elindul hang nélkül a videónk és 30 másodpercig fut, a másik, hogy kattintásra indul el, de ekkor már hanggal. Természetesen az autoplay típus választása esetén a videóra történő kattintás hatására a lejátszás újra indul hang kíséretében.

A Masthead Lite rendelkezik olyan típussal is, ami ha rákattintunk a hirdetésre, akkor egy 970x500 pixel nagyságú videó ablakká nagyítódik ki. Az alábbi képen látható ennek kinézete:

expandable jobb.jpgKinyíló Masthead Lite videó hirdetés típus

A hirdetési formátum a nagyobb márkákat igyekszik kiszolgálni, hiszen nincs lehetőség demográfiai szegmentálásra a látogatók között. A többi YouTube hirdetéssel ellentétben a Masthead Lite-ot nem az AdWords hirdetéskezelőn keresztül lehet feladni, hanem a Google helyi munkatársait kell ezzel kapcsolatban megkeresni.

Technikai fejlesztések az UE jegyében

 

Kétségtelen, hogy napjaink egyik legjelentősebb versenyelőnye az online világban a magas felhasználói élmény (User Experience). A Google ebben igyekszik mindig élen járni, amelynek keretében két technikai újdonságot vezetnek be a YouTube felületén.

A play gomb megnyomását követően ezentúl 200 milliszekundumon belül el fognak indulni a videós tartalmak, amelyet az emberi agy azonnali indulásnak fog fel. Apró, azonban nagyon hasznos változás ez, hiszen a userek egyetlen dolgot nem szeretnek biztosan, az pedig a várokozás.

A másik változás ennél jelentősebb, amely ugyancsak a felhasználói élmény javítását célozza meg. A videóink feltöltése során a rendszer minden minőségi tartományban készít másolatot a tartalmunkból annak ellenére is, ha 1080p- tömörítésű videót töltünk fel.

Ezeket eddig manuálisan tudtuk állítani a videók lejátszása közben, azonban mostantól a YouTube automatikusan átvált jobb, avagy rosszabb minőségbe az internet kapcsolatunk gyorsaságának függvényében. A váltás során a videók nem fognak megállni a fejlesztői ígéretek szerint.

További információkat itt olvashattok a fejlesztésekről: http://gizmodo.com/inside-youtubes-master-plan-to-kill-lag-dead-563844525

A legnépszerűbb reklámok júniusban a YouTube-on

 

A felhasználók imádják a jó reklámokat. Amennyiben érdekesnek találnak valamit, akkor az első dolguk a YouTube-on rákeresni, hogy megoszthassák barátaikkal. A YouTube a videók vírusos terjedésében hatalmas szerepet játszik. Elég csak a Dove legutóbbi kampányára gondolnunk, amelynek keretében soha nem látott nézettségi számokat ért el videójuk (jelenleg több mint 55 millión látták a reklámot).

Szerencsére minden hónapban vannak olyan érdekes reklámok, amelyeket érdemes megnézni. 2013 júniusában a nézettségi toplista élére egy irodában felbukkanó teve került, de újra hódít az ausztrál Metró „Dumb Ways To Die” animációja is.

maxresdefault.jpgBeszélő teve az irodában - Ez volt június legkedveltebb reklámja a YouTube-on

A júniusi TOP 20-as listáról a következő linken olvashattok:

http://www.reelseo.com/top-branded-video-ad-campaigns-june-2013-talking-camels-return-dumb-ways-die/

Amennyiben tetszett cikkünk, akkor köszönettel veszünk minden megosztást és like-ot a részetekről!

Stay Tuned!

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://youtube.blog.hu/api/trackback/id/tr275392301

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása