5 videós marketingtipp az e-kereskedelmi oldalad népszerűsítésére

2013. január 16. 13:21 - Farkas Dániel - HD

Az elmúlt időkben rengetegszer hallhattuk már azt a kijelentést, hogy a videós marketingé a jövő. A videókkal jóval inkább be tudjuk vonni a felhasználókat, mint egy blog bejegyzéssel. Ez tény, hiszen ez esetben audiovizuális megoldást alkalmazunk, amely rögtön több érzékszervünkre van hatással.

Video Marketing Tippek.png

A közösségi oldalak elterjedése óta immáron azonnali kétoldali kommunikációra is tudjuk alkalmazni a videóinkat, amellyel karnyújtásra kerülnek az e-kereskedelmi oldalak is a vásárlóiktól. Ennek ellenére hazánkban igen kevesen áldoznak a videós marketingre, amely véleményünk szerint igen nagy kihagyott ziccer. Aktuális cikkünkben 5 olyan videós marketing megoldást mutatunk be, amelyet a hazai szereplőknek is érdemes követniük.

1 - Videós bemutatók

Sokan úgy gondolnak a videós tartalmak készítésére, mint egy mozifilmforgatásra. Milliós költségek, elhúzódó forgatás és sok-sok idő időpazarlás, amely nem valószínű, hogy megtérül. Azonban napjaink technológia fejlődésének köszönhetően akár már okostelefonjaink is megfelelő eszközök lehetnek egy-egy rövid videó leforgatására.

Természetesen ajánlott egy profi digitális fényképezőgépet beszerezni, amely full HD felbontásban készít felvételeket számunkra nem olyan hatalmas befektetés mellett. Amennyiben rendelkezésünkre áll a technológia, akkor ne pazaroljuk időnket, kezdjünk forgatni.

Készítsünk webáruházunk termékeiről videós bemutatót, amelyben elmondjuk, hogy miért érdemes egy adott terméket megvásárolni, vagy hogy miként néz ki működés közben. Ha szeretnénk bevonni vásárlóinkat, akkor mutassunk nekik képeket a háttérmunkálatokról, a cég életéről. A lényeg, hogy kreatívan tegyük mindezt!

2 - Tanítsd vásárlóidat

Gondoltál már valaha arra, hogy ahelyett, hogy hirdetéseket adnál fel inkább egy teljesen más útját válaszd az online marketingnek? Itt az ideje tanítanod a vásárlóidat! Ha festékeket árulsz, akkor mutasd meg videón, hogy miként kell festeni velük. Bizonyítsd számukra a szakértelmed azáltal, hogy elmondod, milyen festéket kell milyen falra használni és hogyan.

Természetesen ekkor se felejtsük el elmondani, hogy nálunk az „alábbi linken” beszerezhető a festék. Remek megoldás erre a YouTube-on már elérhető külső oldalra mutató link alkalmazása, amelyről egy korábbi cikkünkben olvashattok.

3 - Videós reklámok

Elmúltak már azok az idők, amikor a legnagyobb multinacionális vállalatok tudták csak megengedni maguknak a „Tv-s hirdetéseket”. Az internet világában mára már a legkisebb startup cég is alacsony befektetés mellett futtathat hatékony videós kampányokat (pl.: YouTube felületén) a saját célcsoportjára célozva. Éppen ezért érdemes kiaknázni az ebben rejlő lehetőségeket is.

4 - Video Platformok használata

Hazánkban a 16-59 éves internetes társadalom 63%-a heti rendszerességgel használja a YouTube felületét, amely több mint két millió egyedi felhasználót jelent hetente. A fogyasztók tehát jelen vannak, amelyet kár volna bármilyen cég számára figyelmen kívül hagyni. Azonban nem érdemes elfeledkezni a további felületekről sem, hiszen a Videán, Indavideón vagy a Vimeo-n is megtalálhatjuk célcsoportjainkat. Egy szó mint száz, használjunk minél több felületet a videós marketingünk során a saját weboldalunkra való beágyazáson túl.

5 - Lépjünk ki a keretekből

Komolyabb befektetést igényel egy interaktív videó elkészíttetése, azonban megéri a fejlesztési költségeket! Mutassunk újat, lépjünk ki az átlagos keretek közül és a nézők által generált vírushatás megtéríti befektetéseinket. Remek példa erre az Old Spice megoldása vagy a Red Hot Chilli Peppers interaktív videoklipje.

Amennyiben tetszett cikkünk, akkor díjazz minket lájkoddal, megosztásoddal! Köszönjük.

Stay Tuned!

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://youtube.blog.hu/api/trackback/id/tr445021435

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása