15 percnél hosszabb videók feltöltése a YouTube-ra

2013. január 02. 13:09 - Farkas Dániel - HD

Minden kedves olvasónk számára nagyon boldog és sikerekben gazdag új esztendőt kívánunk a HD marketing munkatársainak nevében. Tartsatok velünk 2013-ban is, hiszen számos hasznos cikket olvashattok majd a jövőben blogunkon. Első idei cikkünkben megmutatjuk nektek, hogy miként tudtok 15 percnél hosszabb videókat feltölteni a YouTube felületére.

Számtalanszor ütközhetünk olyan problémába, hogy az általunk feltölteni kívánt videónk hosszabb, mint 15 perc és a YouTube nem engedi ennek feltöltését. Felmerül bennünk ilyenkor a kérdés, hogy akkor mégis hogyan lehetséges az, hogy valakik egész filmeket tesznek fel a világ legnagyobb videó megtekintő oldalára? A válasz egyszerű. Neked is igazolnod kell fiókodat a YouTube irányába és máris lehetőséged nyílik akár több órás tartalmak megosztására is.

Az Igazolás megindításához lépjünk be fiókunkba, majd menjünk a fiókunk Csatornabeállításainak „Funkciók” oldalára. A nevünk mellett felfedezhetünk egy „Igazolás” elnevezésű gombot, amelyre kattintsunk rá. (Amennyiben még nem rendelkezünk csatornával, akkor a rendszer az igazolás előtt ezt kötelezően létrehozatja velünk.)  Az alábbi ablak fog minket várni:

Igazolás első lépés.pngA Fiókellenőrzés első lépése

Válasszuk ki országunkat és adjuk meg telefonszámunkat (pl.: 06701234567) a kért formátumban. Ezt követően kattintsunk a „Küldés” gombra. Rövid időn belül telefonunkra SMS formájában megkapjuk az ellenőrző kódot, amelyet be kell írnunk a megfelelő helyre:

Igazolás második lépés.png

Már csak a kapott kódot kell megadni

Miután beírtuk a kódot, akkor már csak annyi a dolgunk, hogy az „Ellenőrzés” gombra kattintunk. Ezzel el is végeztük fiókunk hitelesítését a YouTube irányába. Érdemes a folyamat végeztével ellenőrizni ennek sikerességét a Csatornabeállítások „Funkció” oldalán, ahol a sikeres hitelesítés esetén a következő szövegnek kell lennie: „Most már feltölthetsz 15 percnél hosszabb videókat! További információ”.

Leellenőrzés.pngA csatornabeállításoknál ellenőrizhetjük a folyamat sikerességét

Ennyi volt az egész, mostantól már tizenöt percnél hosszabb videókat is feltölthetsz csatornádra! Reméljük hasznosnak találtad cikkünket és amennyiben bármilyen kérdésed van, akkor várjuk az itt alul kommentben. Oszd meg te is barátaiddal a cikkünket, hogy minél többen tudomást szerezhessenek erről a lehetőségről is.

Stay Tuned!

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://youtube.blog.hu/api/trackback/id/tr794991543

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nyerskutya · http://zenebona.blogspot.hu/ 2013.07.20. 16:55:35

Tisztelt Farkas Dániel!
Kérdésem nem ide tartozik, de nagyon érdekel, és sehol nem találtam róla információt: -Honnan tudja a You Tube, hogy én milyen tartalmat töltök fel? Honnan tudja, hogy az a saját tulajdonom-e? Egy példa: a TV-ből (M1) felvettem egy francia filmet, DVD recorderrel. Ebből egy jelenetet, a film közepéről szerettem volna megosztani. A videó fel is töltődött, de egy percen belül le is tiltották, mondván a P.Picture France tulajdona, nem engedélyezi, stb. Ez egy tökismeretlen film, a világon senki nem tudja beazonosítani miről van szó, a You Tube mégis 5 perc alatt beazonosította. Hogyan? Örülnék, ha ezekre a kérdésekre választ kaphatnék. Üdvözlettel, Nyerskutya

Deli Norbert - HD 2013.07.22. 09:11:45

@nyerskutya: Kedves Nyerskutya!
A YT minden tartalomhoz rendel egy tartalomazonosító, amit összevet a tartalomtulajok által birtokolt tartalomazonosítókkal. Ha egyezés van, akkor a tartalomtulaj által meghatározott esemény történik, a te esetedben a P.Picture France nem engedélyezte a "másolatok" feltöltését.
A YT már a feltöltés megkezdésekor elkezdi összevetni az adatbázisában lévő levédett tartalmakkal az adott videót. A hangot és a videós tartalmat is szétbontják részletekre és összehasonlítják az adatbázissal.
Ezért van az, hogy nagyon gyorsan jön a reagálás, nálad ez a letiltást jelentette.

Remélem választ kaptál a kérdésedre.
Üdv,

Deli Norbert

nyerskutya · http://zenebona.blogspot.hu/ 2013.07.22. 22:21:15

@Deli Norbert - HD: Köszönöm, de nem értem. A YT minden tartalomhoz rendel egy azonosítót, ez eddig oké, a tulajdonosoknak is van ilyen azonosítójuk, de hol? Magában a műben? Vagyis egy zeneszámban, filmanyagban tartalomazonosító jel van? Hol? Hogyan lehetséges ez? Ha kiadott, műsoros produktumokban DVD film, CD_lemez) van ilyen, azt még csak értem, de a tévéből felvett film esetén hogyan lehet tartalomazonosítóról beszélni?
A másik dolog, ami nagyon érdekelne, honnan tudja a YT, hogy egy magánszemély által kamerával felvett és hozzájuk feltöltött videó tartalmában van-e kifogásolható esemény, ill. cselekmény? Minden feltöltést ellenőriz valaki? Hiszen az rengeteg...

Deli Norbert - HD 2013.07.22. 23:06:30

@nyerskutya: Feltöltés után minden videó kap egy tartalomazonosító számot, ami lényegében azonosítja a YT adatbázisában, a videóba nem tesznek azonosítót. Ha én vagyok a jogtulajdonosa egy adott műnek és ezt bizonyítom a YT felé, akkor eldönthetem hogy mi történjen olyan esetben, amikor valamilyen kép vagy hang egyezés van egy másik videóval.
Az egyeztetést automatikus algoritmusok végzik, tudtommal nem publikus módon, ahogy a keresési algoritmusnak is csak kisebb része publikus.
Persze ezek se tévedhetetlenek, lehetőség van a felülvizsgálat kérésére: www.youtube.com/yt/copyright/content-id-disputes.html
Üdv,
Norbert
süti beállítások módosítása