Marketing mesterfogások a YouTube-on 1. - Videóba ágyazott programok

2012. december 05. 14:36 - Farkas Dániel - HD

A blog elindításakor elsődleges célunk az volt, hogy ne csupán a YouTube marketinggel ismerkedők számára nyújtsunk hasznos tartalmakat, hanem azok számára is, akik már gyakorlott csatorna tulajdonosként használják ki a YouTube rejtett lehetőségeit.

Ennek a célkitűzésünknek apropóján indítjuk útjára legújabb cikksorozatunkat, melyben olyan apró, ámde hatékony mesterfogásokat mutatunk be, amelyekkel hatékonyan képesek lehettek növelni látogató, és ami még fontosabb, feliratkozóitok számát.

Első cikkünkben a Videóba ágyazott programokról fogunk nektek egy útmutatót adni, hogy miért és hogyan érdemes alkalmazni természetesen példákon keresztül.

A csatornaszerkesztők többsége még sosem hallott a Videóba ágyazott programokról, amelynek alkalmazása így igencsak különlegessé teszi videónkat a többiekéhez képest. A Csatorna- és Fiókbeállítások oldalán találjuk a „Videóba ágyazott programok” menüpontot.

Menüben hol van-kész.pngA Csatornabeállításoknál érhető el a funkció

A menüpontra kattintva két lehetőség közül választhatjuk ki az általunk használni kívánt funkciót.

videóba ágyazott programok.pngItt választhatjuk ki melyiket szeretnénk használni

Az „Emeld ki csatornádat” opcióval elhelyezhetünk egy a csatornánkra mutató kattintható linket az összes videónkon egyszerre, amellyel jelentős forgalmat tudunk terelni a jól megszerkesztett oldalunkra. Alapesetben a csatornánk avatarja jelenik meg, de választhatunk egyéni képet is a népszerűsítésre. A megjelenítés helyét és időtartamát (akár egész videón keresztül) is lehetőségünk van beállítani. Ezt akkor érdemes alkalmazni, ha szeretnék növelni feliratkozóink számát.

Csatorna kiemelés.pngA csatornakiemelés beállítása

Javaslatunk az, hogy a videóink utolsó 15-20 másodpercében helyezzünk el bátran egy ilyen linket a jobb vagy a bal felső sarokban, hogy a nézőinket a csatornánkra tereljük, ahol nagy valószínűséggel fel is fognak csatornánkra iratkozni amennyiben elnyerte tetszésüket a tartalmunk.

A videó kiemelőt akkor érdemes igénybe venni, amikor egy új videónkra szeretnénk a nézőinket átterelni. A lehetőségeket és beállításokat tekintve megegyezik a csatorna ajánlóval, azonban itt egy konkrét videónkat kell kiválasztani és ez fog minden tartalmunkon a megadott paraméterek szerint megjelenni. Például hasznos lehet egy új videófilm népszerűsítésére, vagy egy webáruház népszerű termékvideójának bemutatására.

videó kiemelés.pngA videókiemelés beállítása

Az imént bemutatott két hasznos funkció beállítása csupán 2 percet vesz igénybe, de nagyon hatékony tud lenni az egyes tartalmaink népszerűsítésére, ezért mindenkinek ajánljuk használatukat. Fontos azonban, hogyha videót emelünk ki, akkor figyeljünk annak utóéletére is és megfelelő időközönként cseréljük ki az újabb tartalmainkra.

A beállítási oldal alján egyetlen kattintással napi bontásban letölthetjük a videóba ágyazott programjaink teljesítményét a csatornánkra vonatkozólag. Ezzel ha nem is videó szinten, de összességében tudjuk értékelni a kiemelt videóink, csatornánk sikerességét.

Az elmélet után nézzük meg gyakorlatban két példán, hogy hazánkban kik és hogyan alkalmazzák a Videóba ágyazott programokat tartalmaikon. Elsőként érdemes szemügyre venni a DumaRagu csatornáját, amely a második legtöbb feliratkozóval rendelkező (69 002) magyar YouTube csatorna. 

Simon videó ajánlás.pngA DumaRagu professzionális csatornája

A képen látható videón a bal sarokban fedezhetjük fel a beágyazott videót, amely a DumaRagu legújabb videójára vezeti a látogatókat. A csatorna szerkesztője példaként szolgálhat mindenki számára, hiszen egyedi tartalmaival és a funkciók kihasználásával rengeteg követőt tudott maga mögé állítani.

A csatorna kiemelésére is tudunk hazai példával szolgálni. A nagy sikerű paródiákat készítő Pempi alkalmazza csatornáján példának okáért a már bemutatott csatorna kiemelést.

Csatorna kiemelés jó.pngA bal sarokban található a csatornára vezető képes link

A bal alsó elhelyezés véleményünk szerint nem túl előnyös, mivel ha Overlay hirdetés jelenik meg, akkor ez eltakarja a csatornára vezető linket. Ezt a problémát a felső sarokba helyezéssel tudjuk elhárítani. Minden esetre nagyon jó látni, hogy vannak, akik használják ezt a forgalomterelő lehetőséget is.

Ti használjátok videóitokban az alábbi lehetőségeket? Mi a tapasztalatotok, hatékonyan tudja növelni a feliratkozók és átkattintók számát?

Véleményeteket várjuk kommentbe és reméljük sokatoknak sikerült felhívni a figyelmét erre a rendkívül hasznos beállítási lehetőségre. A folytatásban érkeznek majd további marketing mesterfogások is, tehát érdemes velünk tartani.

Stay Tuned!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://youtube.blog.hu/api/trackback/id/tr174948868

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása