Regisztráció és csatorna létrehozás a YouTube felületén

2012. október 15. 15:10 - Farkas Dániel - HD

Ismerkedés a YouTube felületével 1.rész

A következő három cikkből álló sorozatunkban a YouTube felületén való helyes regisztrációt, a csatornalétrehozást és annak beállításait fogjuk részletesen kitárgyalni, hogy Te sem maradj le arról a hatalmas lehetőségről, amit a világ legnagyobb videó megtekintő és feltöltő oldala nyújt számodra.

Biztosan veled is előfordult már, hogy egy általad nagyon kedvelt számot lájkolni szerettél volna, de mikor rányomtál a felfelé mutató kis hüvelykujjra, akkor a rendszer megkért, hogy „Jelentkezz be, vagy regisztrálj most!”. Ilyenkor sokszor lemondasz a tetszésnyilvánításról, mert annyit nem ér egy lájk, hogy megint regisztrálj valahol. Pedig ha tudnád, hogy lehet már rég tagja vagy a rendszernek…

A Google elsődleges feladatának érzi, hogy egyetlen felhasználónévvel minden szolgáltatását igénybe tudd venni, amely persze számodra is nagy könnyebbséget nyújt, hogy nem kell állandóan bejelentkezni a különböző szolgáltatásainál (pl.: Gmail, Drive, Naptár, Google+). Tehát, ha már van Gmail regisztrációd, akkor csupán annyi a dolgod, hogy adataiddal bejelentkezel a YouTube felületére és már nyomhatod is a „zöld pacsit” a kedvenc előadód számaira.

Igen ám, de mi a helyzet akkor, ha a saját cégedet, márkádat akarod regisztrálni a YouTube felületére? Ebben az esetben két féle lehetőség áll előtted:

1 - A személyes profilodon keresztül alakítod ki a céges YouTube felhasználó nevedet és csatornádat.
Ez inkább azok számára ajánlott, akik saját vállalkozásuk megjelenését szeretnék kialakítani a portálon vagy blogot vezetnek.

2 – Új regisztrációt hajtasz végre külön a YouTube használathoz
Az új regisztráció létrehozása egy cég alkalmazásában állók és ügynökségek számára lehet követendő példa.

Természetesen ettől el is lehet nyugodtan térni, hiszen fontos, hogy mindig a célod határozza meg a regisztrálás módját. Most nézzük meg mindkét esetben, hogy miként kell helyesen regisztrálni.

Regisztráció és csatorna létrehozás már meglévő fiókkal

Ebben az esetben konkrét regisztráció már nem megy végbe, hiszen ez korábban megtörtént már, csupán a YouTube oldalán történő egyedi felhasználónév választást foglalja magába a regisztrációs folyamat. Ezt úgy tudjuk végrehajtani, hogy a „Feltöltés” gombra kattintunk a belépő oldal tetején.

Sima emberből más néven csatornát - KÉSZ.png

 

Ahogyan a képen látható, két féle lehetőség áll előttünk. Létrehozhatjuk csatornánkat a saját Google profilunkból (saját nevünk fog a videók alatt kattinthatóan szerepelni) vagy a bal alsó sarokban lévő felhasználónév létrehozására kattintunk. Amennyiben vállalkozásunk, cégünk számára hozunk létre csatornát, akkor ezt érdemes választani. Vannak olyan esetek is, amikor hitelesebb lehet saját névvel megjelenni a YouTube-on (pl.: blogok esetében), akkor pedig értelemszerűen az „OK, készen állok a feltöltésre” gombot válasszuk.

Nem tudjuk azonnal eldönteni, hogy melyiket válasszuk? Semmi baj, van rá lehetőség később is, hogy egyedi felhasználónevet hozzunk létre az alábbi linken:

https://www.youtube.com/account_advanced

Régebbi felhasználóknál előfordulhat olyan is, hogy nem ajánlja fel a rendszer az imént ismertetett lehetőséget mivel már korábban történt felhasználónév választás. Ennek oka, hogy a fiók korábban lett létrehozva, mint amióta a Google ilyen mértékben integrálná a userek profiljait a szolgáltatásaiban. Ilyenkor két lehetőségünk van. Az egyik, hogy új fiókot hozunk létre, a másik, hogy az imént ismertetett linken megváltoztatjuk ezt.

A csatorna létrehozását követően már fel is tölthetjük első videónkat, vagy visszaléphetünk a YouTube főoldalára és böngészhetjük kedvenc tartalmainkat.

Regisztráció és csatorna létrehozás új fiókkal

A regisztrációs oldal eléréséhez kattints a YouTube főoldalán lévő „Bejelentkezés” gombra. Itt a „Hozzon létre egy fiókot” opciót kiválasztva eljutunk a Google általános regisztrációs oldalára. Ami rögtön egyértelművé válik számunkra, hogy ennek a form-nak a kitöltésével rögtön az egész rendszerre érvényes regisztrációt hajtunk végre. Az adatokat hiteles információkkal töltsük ki, hogy a későbbiekben ne ütközzünk problémába, ha a Google csapatához fordulunk kérdésinkkel panaszainkkal (pl.: Szerzői jogok). Az egyetlen információ, amit viszont „szükséges” megváltoztatni az pedig nem más, mint a születési idő. Amennyiben a pár éve létrehozott vállalkozás dátumát adjuk meg a regisztráció során, akkor érvényes lesz a 18 éve alatti korlátozás fiókunkra, amelyet érdemes elkerülni.

A Google sok esetben kéri az újonnan regisztrálóktól, hogy adják meg telefonszámukat a hitelesítés céljából. Ekkor nem tudunk mást tenni, mint megadni, ha használni szeretnénk a nagyszerű ingyenes szolgáltatásait a Google-nek. Érdemes inkább munkahelyi telefonszámot megadni, mint a saját privát számunkat.

A hitelesítést követően a YouTube főoldalára jutunk vissza, ahonnan a korábban már leírt módon tudjuk létrehozni a csatornánkat.

Készen is vagyunk! Létrehoztuk saját YouTube csatornánkat alig pár perc alatt! A következő cikkben megtanulhatjátok, hogy miként tudjátok Fiók- és Csatornabeállításaitokat szakszerűen végrehajtani.

Amennyiben hasznosnak találtad cikkünket, akkor ajánld te is ismerőseidnek az alul található megosztó gombok segítségével. Kérdéseiteket pedig várjuk szeretettel kommentben a bejegyzés alatt!

Stay Tuned!

27 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://youtube.blog.hu/api/trackback/id/tr684834484

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Exemplary 2013.02.25. 16:14:11

Nagyon jó összefoglaló sorozat!!!

Farkas Dániel - HD 2013.02.25. 16:18:37

Kedves Examplary,

Nagyon köszönjük az elismerést, igyekszünk a lehető legrészletesebb tartalmakkal előállni hétről hétre.

Üdv,
Farkas Dániel
HD marketing

Luca és Márk oldala 2014.08.31. 15:43:42

Én majd szeretnék egy csatornát csinálni

nagy máté 2015.03.16. 21:56:12

Hát videó is kéne hozzá

Robert Szegedi 2016.10.03. 22:37:28

Hello hogy tudnak fiokot csinalni magamba hogy lasanak engem is eloben

Márta Bere 2017.11.06. 16:37:24

Szeretem,mert sok talalo dolog van rajta!

Robert Szegedi 2018.03.20. 00:37:59

Hello szeretnek egy sajat celra kesziteni egy marketinges csatornat game streameleshez tudnal kuldeni nekem valami utasitasooat hogy hogyan keszitsem el hogy sok nezom legyen.udv Laazy Gyozo Robert(cucuietrobert221547@gmail.com
süti beállítások módosítása