YouTube Videó Kommentelés 2.0

2013. szeptember 30. 10:14 - Farkas Dániel - HD

Fejlesztésen esik át a Youtube videók kommentelési rendszere. A tartalom előállítók most már képesek lesznek többek között bizonyos kulcsszavakat letiltani, a renitens követők számára megtiltani a kommentelést, vagy beállítani, hogy egyes felhasználók kommentjei előnyösebb helyen jelenjenek meg. A változtatásra azért került sor, mert sokszor lehetett nem oda illő kommenteket olvasni a videóknál, amik csak rontották egy-egy éppen elindult beszélgetés hangulatát (pl.: rasszista megjegyzések).

A kommenteket egyenlőre béta verzióban csupán a csatornánk „Vitafórum” oldalán lehet csak moderálni az új módszerrel, azonban 2013 végéig a videó megtekintő oldalakra is kiterjesztésre kerül a funkció, amely alapvetően változtatja meg a kommentek rendszerét.

A menü rendszerben megjelenő „Közösség” menüpont alatt tudjuk egyszerűen szabályozni a tiltásokat (felhasználó, kulcsszó) és kiemeléseket (igen lesz kiemelés is).

YouTube kommentelés.PNG

Megadhatunk tiltó szavakat és konkrét felhasználókat is kizárhatunk csatornánk tartalmairól

A Google amellett, hogy nagyobb moderálási lehetőséget biztosít a csatorna tulajdonosok számára, úgy intergrálja egyetlen mozdulattal a felhasználókat a Google+ rendszerébe. A jövőben azok a felhasználók, akik Google+ account-ot használnak a kommenteléshez, azok hozzászólásai feljebb jelennek majd meg, mint azoké, akik ezt nem tették meg. Egyértelmű tehát az üzenet. A Google újabb platformot nyit annak érdekében, hogy növelje saját közösségi hálózatának aktív táborát.

Komment válaszok

A YouTube-on korábban is lehetett az egyes hozzászólásokra válaszolni, azonban a G+ integrációval jóval átláthatóbbá válik majd a mechanizmus, hiszen a Facebook-hoz hasonlóan itt is az adott komment alatt jelenik majd meg a válasz a korábbi átláthatatlan megjelenítés helyett.

Az alábbi képen látható (elnézést a minőségért) ennek működése:

komment válasz.PNG

Átláthatóbb lesz a komment-válasz megjelenítése

Linkek a kommentekben

Már augusztus végén megszellőztette a Google, hogy hamarosan engedni fogja a kommentekben a külső linkek beszúrását, amely ugyancsak erősíti majd a jelentőségét a videó hozzászólásoknak. A bevezetésről még pontos információt nem tudni, azonban minden bizonnyal 2013 végéig ez is elérhetővé válik majd a felületen.

Nagy változáson megy tehát keresztül a hozzászólások mechanizmusa, amelyet bátran hívhatunk 2.0-ás verziónak is. Mindenképpen érdekes lesz figyelemmel követni a folyamatot, hiszen könnyen elképzelhető, hogy a klasszikus fórumokon jól működő fake profillal való hozzászólások új korszaka köszönthet be a YouTube felületén a kiemeléseknek köszönhetően.

Amennyiben érdekesnek találtad cikkünket, akkor oszd meg te is barátaiddal a közösségi gombok segítségével! Köszönjük!

Stay Tuned!

Szólj hozzá!

YouTube, mint értékesítési csatorna zenészek számára

2013. szeptember 25. 14:16 - Farkas Dániel - HD

Miért kell minden zenei előadónak kiemelkedően foglalkoznia a YouTube-al?

A válasz egyszerű: mert a rajongóik ott vannak és őket szeretnék hallgatni. A YouTube-ot hetente több, mint 2,5 millió felhasználó keresi fel, akiknek a 79%-a hallgat zenét a felületen. Ilyen és ehhez hasonló statisztikai adatok ide kattintva olvashatóak korábbi bejegyzésünkben.

A YouTube közvetlen bevételi lehetőséget is biztosít az előadóknak (pénzszerzés bekapcsolásával), de ennél sokkal fontosabb a YouTube értékesítési csatornaként való értelmezése. Az alábbi ábra szemlélteti ezt a folyamatot:

YouTube mint értékesítési csatorna.pngA YouTube, mint értékesítési csatorna az előadók számára

Remek példa a fenti folyamat működésére Majkáék (Majka, Curtis, BLR) Belehalok című zenéje, hiszen a YouTube volt az a színtér, ahol hatalmas sikert értek el és ennek hatására nagyban megszaporodott a fellépéseik száma is. Természetesen nem csupán ez volt a siker kulcsa, azonban a felület nélkül nem értek volna el ekkora sikert az garantált.

A YouTube-on jelen lenni mára már nem lehet kérdés a hazai zenei szakma szereplőinek, így akik még nem lépték meg a hivatalos csatornájuk elindítását, azoknak minél hamarabb azt javasoljuk, hogy vágjanak bele a profi YouTube jelenlét kialakításába.

Mi a HD marketingnél rengeteg hasznos szakmai tanáccsal, cikkel és további szolgáltatásokkal állunk minden zenei előadó rendelkezésére. Magyarországon az egyike vagyunk azon YouTube ügynökségnek, akik kiemelt YouTube Partnerként tudunk egyedülálló szolgáltatásokat nyújtani a hazai zenei piac szereplőinek. A youtubeugynokseg.hu oldalon további részletek találhatóak szolgáltatásainkról.

Amennyiben tetszett cikkünk, akkor kérjük oszd meg barátaiddal, előadó társaiddal, hogy ők is értesülhessenek hasznos cikkünkről. Köszönjük!

Stay Tuned!

Szólj hozzá!

Miért törölték Majkáék 6 milliós videóját? Itt a válasz!

2013. szeptember 13. 11:46 - Farkas Dániel - HD

Precedens értékű lépést tett meg a Google a minap, hiszen törölte a Majka, Curtis, BLR és Pápai Joci által előadott Nekem ez jár című videoklipet felületéről a hirdetési irányelvek megsértése miatt. Ennek következménye, hogy az eddigi 6 milliós nézettségük egy pillanat alatt semmivé foszlott (ide kattintva még elérhető videó).

videó kép.PNGA Nekem ez jár című szám már 6 milliós nézettségnél járt mikor törölték

A törlés oka nem más, mint a videóban szabálytalanul elhelyezett termékreklám, mivel a YouTube termékelhelyezésekről szóló szabályzata tiltja a videó elejére vágott hirdetések megjelenítését:

Ez azt jelenti, hogy tartalom előtti hirdetéseket vehetek fel a videóimba?

Nem, az irányelvek nem teszik lehetővé a partnerek számára hirdető által létrehozott és szállított tartalom előtti hirdetések felvételét tartalmukba, vagy más reklámszüneteket, amikor a YouTube hasonló hirdetési formátumot kínál. Ezek az irányelvek kifejezetten olyan tartalomkészítők számára készültek, akik szponzorok nevében hoznak létre hirdetéseket. Ha a hirdető érdeke az, hogy kifejezetten a te tartalmadhoz szolgáltasson hirdetéseket, akkor kérjük, partnermenedzsereddel együttműködve segítsétek elő a tranzakciót.

A probléma tehát abból adódik, hogyha a tartalom tulajdonos is elhelyez videójában hirdetést, akkor nem ritka, hogy két reklámot is végig kell néznie a felhasználóknak egy videó megtekintése előtt (a YouTube-ét és a feltöltőjét is), amely már finoman szólva is nagyon idegesítő tud lenni.

További érvágást jelent a Google számára az is, hogyha a feltöltő saját reklámot használ és tiltja az adott videónál a monetziációt (pénzszerzést), mert így egyáltalán nem keres pénzt a YouTube, amely ugyancsak nem tisztességes a felület szolgáltatójával szemben.

Természetesen érthető Majkáék megoldása is, hiszen hazánkban jelenleg még nagyon nehéz csupán a monetizációból befolyó pénzből fenntarthatóvá tenni egy YouTube csatornát, így racionális döntés lehet egy termékelhelyezés. Fontos azonban, hogy minden ilyen irányú szabállyal tisztában legyünk, hogy ne fordulhasson elő ilyen eset, mint hazánk jelenleg a YouTube-on legnépszerűbb csapatával.

Azok akik szintén hasonló megoldást alkalmaztak, azok szintén áldozatai lehetnek a Google szankcióinak, így érdemes elébe menni a problémának és a Google-s kapcsolattartójukat vagy csapatunk szakembereit felkeresni, ha nem szeretnék elveszíteni nézettségüket.

A termékelhelyezésekkel kapcsolatban ide kattintva lehet bővebb információkat olvasni.

Amennyiben hasznosnak találtad cikkünk, akkor kérjük oszd meg Te is barátaiddal és munkatársaiddal, hogy minél több hazai előadóhoz el tudjon jutni! Köszönjük!

Stay Tuned!

4 komment
süti beállítások módosítása