YouTube, mint értékesítési csatorna zenészek számára

2013. szeptember 25. 14:16 - Farkas Dániel - HD

Miért kell minden zenei előadónak kiemelkedően foglalkoznia a YouTube-al?

A válasz egyszerű: mert a rajongóik ott vannak és őket szeretnék hallgatni. A YouTube-ot hetente több, mint 2,5 millió felhasználó keresi fel, akiknek a 79%-a hallgat zenét a felületen. Ilyen és ehhez hasonló statisztikai adatok ide kattintva olvashatóak korábbi bejegyzésünkben.

A YouTube közvetlen bevételi lehetőséget is biztosít az előadóknak (pénzszerzés bekapcsolásával), de ennél sokkal fontosabb a YouTube értékesítési csatornaként való értelmezése. Az alábbi ábra szemlélteti ezt a folyamatot:

YouTube mint értékesítési csatorna.pngA YouTube, mint értékesítési csatorna az előadók számára

Remek példa a fenti folyamat működésére Majkáék (Majka, Curtis, BLR) Belehalok című zenéje, hiszen a YouTube volt az a színtér, ahol hatalmas sikert értek el és ennek hatására nagyban megszaporodott a fellépéseik száma is. Természetesen nem csupán ez volt a siker kulcsa, azonban a felület nélkül nem értek volna el ekkora sikert az garantált.

A YouTube-on jelen lenni mára már nem lehet kérdés a hazai zenei szakma szereplőinek, így akik még nem lépték meg a hivatalos csatornájuk elindítását, azoknak minél hamarabb azt javasoljuk, hogy vágjanak bele a profi YouTube jelenlét kialakításába.

Mi a HD marketingnél rengeteg hasznos szakmai tanáccsal, cikkel és további szolgáltatásokkal állunk minden zenei előadó rendelkezésére. Magyarországon az egyike vagyunk azon YouTube ügynökségnek, akik kiemelt YouTube Partnerként tudunk egyedülálló szolgáltatásokat nyújtani a hazai zenei piac szereplőinek. A youtubeugynokseg.hu oldalon további részletek találhatóak szolgáltatásainkról.

Amennyiben tetszett cikkünk, akkor kérjük oszd meg barátaiddal, előadó társaiddal, hogy ők is értesülhessenek hasznos cikkünkről. Köszönjük!

Stay Tuned!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://youtube.blog.hu/api/trackback/id/tr205517024

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása