YouTube Videó Kommentelés 2.0

2013. szeptember 30. 10:14 - Farkas Dániel - HD

Fejlesztésen esik át a Youtube videók kommentelési rendszere. A tartalom előállítók most már képesek lesznek többek között bizonyos kulcsszavakat letiltani, a renitens követők számára megtiltani a kommentelést, vagy beállítani, hogy egyes felhasználók kommentjei előnyösebb helyen jelenjenek meg. A változtatásra azért került sor, mert sokszor lehetett nem oda illő kommenteket olvasni a videóknál, amik csak rontották egy-egy éppen elindult beszélgetés hangulatát (pl.: rasszista megjegyzések).

A kommenteket egyenlőre béta verzióban csupán a csatornánk „Vitafórum” oldalán lehet csak moderálni az új módszerrel, azonban 2013 végéig a videó megtekintő oldalakra is kiterjesztésre kerül a funkció, amely alapvetően változtatja meg a kommentek rendszerét.

A menü rendszerben megjelenő „Közösség” menüpont alatt tudjuk egyszerűen szabályozni a tiltásokat (felhasználó, kulcsszó) és kiemeléseket (igen lesz kiemelés is).

YouTube kommentelés.PNG

Megadhatunk tiltó szavakat és konkrét felhasználókat is kizárhatunk csatornánk tartalmairól

A Google amellett, hogy nagyobb moderálási lehetőséget biztosít a csatorna tulajdonosok számára, úgy intergrálja egyetlen mozdulattal a felhasználókat a Google+ rendszerébe. A jövőben azok a felhasználók, akik Google+ account-ot használnak a kommenteléshez, azok hozzászólásai feljebb jelennek majd meg, mint azoké, akik ezt nem tették meg. Egyértelmű tehát az üzenet. A Google újabb platformot nyit annak érdekében, hogy növelje saját közösségi hálózatának aktív táborát.

Komment válaszok

A YouTube-on korábban is lehetett az egyes hozzászólásokra válaszolni, azonban a G+ integrációval jóval átláthatóbbá válik majd a mechanizmus, hiszen a Facebook-hoz hasonlóan itt is az adott komment alatt jelenik majd meg a válasz a korábbi átláthatatlan megjelenítés helyett.

Az alábbi képen látható (elnézést a minőségért) ennek működése:

komment válasz.PNG

Átláthatóbb lesz a komment-válasz megjelenítése

Linkek a kommentekben

Már augusztus végén megszellőztette a Google, hogy hamarosan engedni fogja a kommentekben a külső linkek beszúrását, amely ugyancsak erősíti majd a jelentőségét a videó hozzászólásoknak. A bevezetésről még pontos információt nem tudni, azonban minden bizonnyal 2013 végéig ez is elérhetővé válik majd a felületen.

Nagy változáson megy tehát keresztül a hozzászólások mechanizmusa, amelyet bátran hívhatunk 2.0-ás verziónak is. Mindenképpen érdekes lesz figyelemmel követni a folyamatot, hiszen könnyen elképzelhető, hogy a klasszikus fórumokon jól működő fake profillal való hozzászólások új korszaka köszönthet be a YouTube felületén a kiemeléseknek köszönhetően.

Amennyiben érdekesnek találtad cikkünket, akkor oszd meg te is barátaiddal a közösségi gombok segítségével! Köszönjük!

Stay Tuned!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://youtube.blog.hu/api/trackback/id/tr65534902

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása