A Facebookerek lehetnek a jövő videósai?

2017. július 06. 12:00 - Varga Daniella Virág

Havi 500 millió videómegtekintéssel a Facebook részvétele az online videózás terén egyre hangsúlyosabb. Számos, a tartalomgyártást elősegítő, új funkció esetében párhuzam figyelhető meg a YouTube-bal. Ezen újításokból arra következtethetünk, hogy a Facebook egy YouTube-hoz hasonló, creator-orientált platform kialakítását célozza, amit a következő innovációja is alátámaszt.

facebook-lounge-1

A Facebook egy független applikáció létrehozásába fogott bele videógyártók részére, ami az év későbbi részében kerül bemutatásra - jelentette be Daniel Danker, a cég termékigazgatója VidCon-on tartott The Future of Facebook Video c. prezentációja során.

Az alkalmazás számos új eszközt, ún. Live Creative Kit-et tartalmaz, és legfőbb célja, hogy segítse a tartalomgyártókat streamjeik professzionálisabb kivitelezésében.

Az applikáció tökéletes felületet biztosít rajongói interakciókhoz minden Facebook által tulajdonolt app-on keresztül (pl.: Messenger, Instagram), valamint egy analitika fület is tartalmaz annak érdekében, hogy demográfiai adatokkal segítse a videósokat közönségük megértésében, és tartalmi stratégiájuk javításában.

Minden felhasználó, aki tagja a Facebook Mentions Programnak, automatikusan jogosult az alkalmazás használatára.

A Live Creative Kit a creatorok számára személyre szabott introk és outrok, a nézők számára pedig a videókhoz matricák hozzáadását teszi lehetővé.

A tartalomgyártók keretekkel szegélyezhetik videóikat, annak érdekében, hogy tematizálják őket, illetve konzisztenciát teremtsenek személyes márkájukkal. Ezek az eszközök különösen hasznosnak bizonyulnak, hiszen a Facebook videók ötöde live videó, melyek nézési ideje az előző évhez képest négyszeresére növekedett.

facebook-lounge-2

A közelgő alkalmazás csupán egy szelete a Facebook megnövekedett részvételének az idei VidCon-on. A vállalat jelen volt továbbá egy „creator lounge”-zsal, ami a termékek, partnercsapatok és influencerek találkozását tette lehetővé, és olyan Facebook videó sztárokat sorakoztatott fel, mint Laura Clery vagy Nas Daily.

Hazánkban még mindig a YouTube uralja a piacot, a Facebookra inkább a kényelmes tartalomfogyasztás, mint a tartalomgyártás jellemző, így egyenlőre az újítások ellenére is elképzelhetetlennek tűnik, hogy a Facebook live közvetítések helyettesítsék YouTube-os megfelelőiket.

Azonban ki tudja, lehet hogy pár év múlva már Facebookerekről fogunk cikket írni nektek, akik ostromolni fogják a YouTuberek sok-sok év alatt felépített trónját.

Forrás: 
http://www.tubefilter.com/2017/06/22/facebook-creator-lounge-vidcon/
http://www.tubefilter.com/2017/06/23/facebook-launching-standalone-app-video-creators/

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://youtube.blog.hu/api/trackback/id/tr1712643351

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása