Számos újdonsággal kedveskedik a tartalomgyártóknak a YouTube

2015. július 01. 12:27 - Daghistani Péter

Napjaink legnépszerűbb videómegosztó oldala soha nem állt meg a fejlődésben és folyamatosan várja, majd pedig értékeli a felhasználók visszajelzéseit. A tartalomgyártók számos módon tehetik közzé kívánságaikat a YouTube fejlődési irányával kapcsolatban egy idő után pedig a legtöbb kérés meg is valósul. Nemrég 10 új lehetőséget jelentett be a Google, mely hamarosan elérhető lesz a tartalomgyártók számára.



  1. Kommentek

    Ismét fejlődik a kommentek kezeléséért felelős rendszer, így a semmitmondó és a témához kevésbé kapcsolódó kommentek jóval hátrébb sorolódnak, ezzel pedig a tartalomkészítők időt és energiát spórolnak meg, hiszen rögtön a videóhoz kapcsolódó és sokak által érdekesnek tartott hozzászólásokkal találkoznak majd.

  2. Feliratkozók értesítése

    Ezentúl a feliratkozók még több helyről értesülhetnek kedvencük egy-egy új videójáról. Mobil és e-mail értesítéseket vezetnek be, hogy senki ne maradjon le egy új videóról sem.

  3. Feliratkozások kezelése

    Frissítik a YouTube mobil applikációját, az új update pedig kicsit változtat a feliratkozások kezelésén. Az ígéretek szerint ezzel egyszerűbb, átláthatóbb és jobban kezelhető lesz ez a rész, ezek pedig szintén azt segítik, hogy ne maradjunk el egy új tartalomról sem.

  4. Creator Studio app

    Szintén frissítést kap a Creator Studio app, mely gyorsabb és széleskörűbb lesz. A tartalomkészítők még nagyobb betekintést kapnak a csatornájuk működésébe, több adattal gazdagodnak, melyeket jobban ki tudnak majd használni a fejlesztések terén is.

  5. Videók menedzselése menet közben

    Felhasználói kéréseknek eleget téve néhány új funkció is bekerült az okostelefonos alkalmazásba. A legfontosabb egyértelműen a bélyegképek módosításának lehetősége, illetve a monetizációs beállítások módosítása.

  6. Új típusú kártyák

    A kártyákkal nemrég egy nagyon fontos fejlesztés mutatott be a YouTube, többek között felhasználói kérésekre reagálva pedig újabb kártyákat kínálnak majd a tartalomkészítőknek. Elsőként az úgynevezett "csatorna kártya" kerül majd bevezetésre, mely segít összekapcsolni videónkat egy másik csatornával, ezzel szorosabbra vonva az együttműködéseket a videósok között.

  7. 360 fokos videók

    A 360 fokos videók közül néhányat már bizonyára többen láttatok, hamarosan pedig mindenki számára elérhetővé válik ez a lehetőség. A YouTube azt is elárulta, hogy a következő lépés a 3D-vel kapcsolatos fejlesztés, melyre szintén nem kell már sokat várni.

  8. Jobb élő adások

    Az élő adások egyre népszerűbbek a YouTube hálózatán, így nem csoda, hogy ez a terület is fejlődik. Egyszerűbb és felhasználóbarátabb lesz az élő adások elindítására és kezelésére vonatkozó felület, valamint a hamarosan érkezik YouTube Gaming App-ról sem szabad megfeledkezni.

  9. Új alkotói közösség

    Új alkotói közösséget hoznak létre annak érdekében, hogy a videósok sokkal könnyebben rátaláljanak egymásra, segítség egymást és közösen haladjanak a fejlődés útján.

  10. Frissített Creator Academy

    Az tartalomgyártók számára ajánlott a tudásuk folyamatos szinten tartása, illetve az új lehetőségek elsajátítása, kihasználása. A Creator Academy eddig is egy rendkívül hasznos szolgáltatás volt, hamarosan pedig több mint 50 új anyag kerül fel, illetve javulnak a keresési és személyre szabhatósági lehetőségek.


Összességében számos hasznos újítást vezet be a YouTube, melyeket a legtöbb tartalomgyártó boldogan fog majd használni. Az okostelefon alkalmazás fejlesztése nagyon praktikus irány, hiszen egyre többen készítenek tartalmat okostelefonnal, illetve manapság már egyre többen szeretnék normál módon kezelni a csatornájukat készülékeikről. Az új kártyák megjelenése ismét új lehetőségeket kínál a csatornák számára, a további fejlesztések pedig mind-mind egy újabb lépcsőfokot jelentenek a YouTube életében.

Ti melyik újdonságnak örültök a legjobban és mit szeretnétek a következő listán látni? Írjátok meg nekünk kommentben, kíváncsiak vagyunk, hogy a magyar felhasználók milyen újításokat látnának szívesen.

Stay Tuned!

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://youtube.blog.hu/api/trackback/id/tr837587562

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása