Tedd még interaktívabbá a videóidat YouTube Cards segítségével

2015. március 17. 12:46 - Tóth Bálint Star Network

Van egy jó hírünk a csatornatulajdonosok számára, ugyanis tegnap jelent meg a YouTube felületén az úgynevezett YouTube Cards újdonság, amellyel mostantól videóidon keresztül hatékonyabban tudod reklámozni más felületeidet, legyen az egy közösségi média oldal, saját weboldal vagy webáruház termékek, de emellett akár bevételszerzésre és nézettségnövelésre is remekül alkalmazható! Ha kíváncsi vagy erre az újdonságra, tarts most velünk!

A YouTube Cards funkció a fejlesztők elmondása szerint a már jól ismert kommentárokat szándékozza helyettesíteni, jelenleg mindkettő elérhető még, azonban a jövőben várható, hogy a kommentárok teljesen meg fognak szűnni. Az új funkció segítségével megadhatsz cél URL-t a jogosult webhelyek listájáról, és (a kártya típusától függően) egyéni képet, címet és cselekvésre ösztönző szöveget is. Mindezt a Videószerkesztőben tudod megtenni, egyelőre itt is egyesével kell beállítani a kártyákat a videókon, remélhetőleg a jövőben akár tömeges módosításra is lehetősége lesz csatornatulajdonosoknak. 

youtube_kartya.PNG

Figyelni kell arra azonban, hogy kártyák használatával bizonyos funkciók nem lesznek elérhetők. Például ha kiemeltél egy videót vagy lejátszási listát, az rejtve lesz a kártyát használó videókon

Fontos továbbá, hogy a kártyát megjelenítő videók nem tartalmaznak Cselekvésre ösztönző fedvényt, vagyis nem jelenhetnek meg saját bannerhirdetések alatta (AdWords összekötés esetén elérhető funkció), így ha nem rendelkezünk más pénzkereseti forrással (webáruház stb.), akkor érdemes bizonyos videókon nem alkalmazni a kártyákat. A korlátok mellett azonban nagy előnye a YouTube Cards-nak, hogy nemcsak asztali gépeken látható, hanem mobilon és tableten is egyaránt elérhető, így minden platformon akcióra tudod szólítani nézőidet!

19240256_blogimage_nap_en.png

 

Milyen felületeket tudsz kártyákkal megjeleníteni?

A felületen jelenleg az alábbi opciók állnak csatornatulajdonosok rendelkezésére: 

Kapcsolódó webhely kártyával a YouTube csatornádhoz társított weboldaladat tudod belinkelni, ez a funkció lényegében a kommentárokat helyettesíti. Ha még nem tudod hogyan kapcsold össze csatornádat weboldaladdal, tekintsd meg az alábbi leírást! Alább láthatsz egy példát erre:

youtube_kartya3_1.PNG

Adományozási kártyával ösztönözheted a nézőidet arra, hogy járuljanak hozzá az engedélyezőlistás, támogatott adománygyűjtő webhelyeken futó projektjeidhez. Jelenleg a Kickstarter, Patreon, Indiegogo és Causes láthatók a listán, vagyis YouTube Vlogot vagy műsort gyártók és nonprofit szervezetek is pénzhez juthatnak, nemcsak startupok.

Árucikkek kártyával zenészek, grafikusok és saját márkás termékekkel rendelkező csatornatulajdonosok azok, akik jól jártak, ugyanis ezek segítségével tovább irányíthatják a nézőket más, engedélyezőlistán szereplő online webáruházba (iTunes, Google Play, CafePress stb.), ahol a csatornatulajdonos további tartalmai, termékei megtalálhatók és megvásárolhatók. Az alábbi linken az engedélyezett webáruházak teljes listáját böngészheted!

Videó vagy lejátszási lista kártyával további videóidat ajánlhatod a nézők számára, lényegében ez a funkció a korábban már jól ismert videókiemelést tudja helyettesíteni. Fontos megemlíteni, ha bármilyen kártyát helyezünk el a videón, akkor a régi videókiemelés funkciót nem tudjuk alkalmazni, még ha nem is videó kártyát használunk. A Márkavízjel pedig a lejátszó jobb alsó részén jelenik meg, hogy ne ütközzön a kártyákkal.

youtube_kartya2.png

Rajongói támogatási kártya segítségével lehetővé teszed rajongóid számára, hogy anyagi hozzájárulással is elismerjék videóid minőségét, és támogassák munkádat. Ne feledd, hogy ehhez először engedélyezned kell a Rajongói támogatás funkciót csatornádon, mielőtt rajongói támogatási kártyát helyeznél el videóidban. Fontos kiegészítés azonban, hogy jelenleg ez a funkció Magyarországon nem érthető még el.

Összességében a kártyák bevezetése az elmúlt időszak legfontosabb és egyben hasznosabb újítása a felületen, hiszen mostantól mobilon is tudunk majd tartalmakat ajánlani, és könnyedén irányíthatjuk a felhasználóinkat a kapcsolódó írásos cikkeinkre vagy akár webáruházunk termékeinek oldalára.

Nektek mi a véleményetek az új funkcióról? Ha tetszik, akkor osszátok meg ezt a cikket, hogy másokhoz is eljusson ez a remek YouTube-os újdonság.

Stay Tuned!

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://youtube.blog.hu/api/trackback/id/tr847277093

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Epox 2015.03.17. 21:40:59

Nem lesz ez rossz, de még túl friss: a szerkesztő még nem oly felhasználóbarát, és persze tesztelni kell, hogyan érdemes használni... :)
süti beállítások módosítása