Egyedülálló videós kampány a YouTube-on

2014. november 06. 11:54 - Farkas Dániel - HD

Hétfőtől látható a YouTube-on az 576 Kbyte és a Microsoft közös videós kampánya, melynek szereplői ismert YouTuberek. A kezdeményezés egyedülálló Magyarországon, hiszen a megrendelők elsőként ismerték fel és használják ki olyan YouTube-os műsorgyártók népszerűségét és szaktudását, akik gaming (videójátékok) témakörében több százezres követőbázissal rendelkeznek.

A főszereplők: Szirmai Gergely (Hollywood News Agency csatorna), Kiss Imre (GameDay Iroda csatorna) és a hazai Minecraft társadalom legfőbb egyénisége, Gergely Viktor (Pingvinharcos csatorna).

A kampány érdekessége továbbá, hogy az elkészült videókban nem csak szereplőként jelennek meg a YouTuberek, hanem az egész reklám az ő munkájuk a kreatív ötlettől egészen a megvalósításig. A stáb 5 különböző tematikájú videót készített el, amelyek hetente jelennek majd meg Pre-Roll hirdetések formájában a YouTube-on.

A kampányok kezeléséért a HD marketing - Magyarország egyik legnagyobb PPC ügynöksége – felel. és  A kampányhoz szakmai segítséget nyújt továbbá a Star Network YouTube ügynökség,  a résztvevők YouTube csatornáinak menedzsere.

A rendezésért Koblicska Örs, az operatőri munkáért Sepsi Gergő, a hangmérnökségért Érsek Lajos és a gyártásvezetésért Vogel Eszter felelt.

Az első napok eredményei alapján rendkívül jól fogadta a célközönség a kampányt, hiszen a Pre-Roll videót a felhasználók 37%-a nézte eddig végig a magyarországi átlagosnak számító 12-14% helyett.  4,1%-uk rá is kattint a hirdetésre, ami szintén jóval magasabb az 1% alatti átlagnál. A videóról alkotott személyes kommentek pozitívak, amely ugyancsak jelentős eredmény." 

A videós kampány sikere hozzájárulhat ahhoz, hogy a jövőben egyre több márka, cég kezdjen el hirdetni dedikáltan a YouTube felületén - akár népszerű YouTuberek bevonásával. A kampányban elért eredményekről részletes esettanulmány készít a Star Network.

Bízunk benne, hogy nektek is tetszeni fog a kampány. Minden megosztást köszönettel veszünk!

Stay Tuned!

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://youtube.blog.hu/api/trackback/id/tr436866373

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

steev 2014.11.07. 01:00:26

ez nagyon béna! :) bocsi :)
süti beállítások módosítása