Használj animált cover képet csatornádon

2014. július 29. 11:00 - Farkas Dániel - HD

FRISSÍTÉS (2014.12.11): A YouTube felületén animált cover képet nem lehet már feltölteni, kizárólag PNG és JPG formátumokat fogad el. Reméljük, hogy a jövőben bevezetésre kerül újra ez a remek funkció. Ha kíváncsi vagy milyen funkció is ez, olvasd tovább cikkünket!

Az elmúlt napok folyamán újabb remek funkció jelent meg a YouTube felületén. Ha kíváncsi vagy, hogy miként tűnhetne ki csatornád a többiekhez képest, akkor mindenképpen olvasd figyelemmel a következő sorokat.

A Channel Art tavalyi bevezetését sokan erős kritikával fogadták, hiszen a Google jelentősen lecsökkentette egy csatorna márkázási lehetőségeit grafikai oldalról a csatorna hátterek megszüntetésével. Ezt akkor az arculat egységesítés folyamatával magyarázták és az elmúlt napokig nem is történt változás a csatornák grafikai megjelenítési lehetőségeiben.

Mostantól viszont minden tartalomgyártó készíthet animált cover képet csatornája számára, amelynek csak a képzelet és a kreativitás szabhat határokat. Az alábbi videóban egy példát láthattok arra vonatkozóan, hogy miként lehet animált cover képet készíteni.


Példának okáért a videó készítője (Howard Pinsky) már animált cover képpel rendelkezik, érdemes ide kattintva megtekinteni ezt a csatornáján. A cover technikai részletei nem változtak alapjaiban, továbbra is maradt a 2560x1440 pixel nagyságú kép és a 2 Mb-os maximális képméret.

A változtatást ellenőriztük mobil eszközökön is, amelynél felemás tapasztalatunk volt. Abban az esetben ha nem applikációban fut a YouTube, hanem sima böngészőben, akkor tökéletesen működik az animáció, azonban ha applikáció keretén belül nyitjuk meg a csatornát, akkor nem jelenik meg. Ilyenkor minden bizonnyal az animáció első frame-je kerül megjelenítésre:

telefon kinézet.PNG

 

További fontos technikai részlet, hogy az animáció tapasztalatunk alapján nem ismétlődhet. Hiába van beállítva ismétlődés, az első lefutás után megáll. Nektek hogy tetszik az újítás? Használni fogjátok? Várjuk a hozzászólásokat alul a tapasztalatokról, véleményetekről.

Bízunk benne, hogy sokak számára hasznos lesz az új funkció. Osszátok meg cikkünket barátaitokkal, hogy ők is tudomást szerezhessenek az újdonságról

Stay Tuned!

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://youtube.blog.hu/api/trackback/id/tr896551893

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Farkas Dániel - HD 2014.07.29. 13:24:14

Szia,

Köszönjük szépen, örülünk, hogy már itthon is alkalmazzák.

Üdv,
Dani

DevilStudio 2014.07.30. 16:53:25

Nekem azt írja ki hogy töltsek fel egy érvényes képfájlt.
Mindent ugyan úgy csinálok mint a videóban.
Mi lehet akkor a probléma?

Farkas Dániel - HD 2014.08.01. 14:23:12

Szia,

Érdeklődtem a technikai részletekkel kapcsolatban, amint tudok részleteket akkor írok.

Üdv,
Dani
süti beállítások módosítása