Harmadszorra is nagy siker a MineCinema

2016. július 20. 12:57 - Dóczi Attila

Idén másodszorra, összesen pedig már harmadszorra rendezte meg a Star Network csapata a MineCinema rendezvényt, ahol egy YouTube videósok által készített Minecraft filmet nézhetnek meg a vendégek, majd találkozhatnak is a készítőkkel. Még nagyobb, még érdekesebb, még változatosabb volt a júliusi MineCinema 3, amin több mint 1300 ember vett részt.

dsc_0005.jpg

A Minecraft nevű, nyitott világfelépítésű, építkezős-barkácsolós játék noha hivatalosan csak 2011-ben jelent meg, már 2009 óta játszható. Azóta a világ egyik legismertebb és legnépszerűbb címévé nőtte ki magát, amivel több mint 50 millió ember játszik egy hónapban.

 

Egyre nagyobbat és nagyobbat álmodunk itt a Star Network-nél, hiszen minden egyes újabb MineCinema-n igyekszünk olyan új dolgokat megvalósítani, ami által még teljesebb és maradandóbb élményt kaphatnak az oda látogatók.

Noha nem a méret a lényeg, a második rendezvény után is elkeseredett üzenetek tucatjait kaptuk szülőktől és csemetéktől egyaránt, akik nem tudtak részt venni rajta, és már a következő után érdeklődtek. Ezért aztán elhatároztuk, hogy a harmadik egyben az eddigi legnagyobb MineCinema lesz, így még több vetítéssel összesen 1300 férőhelyet biztosítottunk a publikum számára. A vetítés előtti napon az összes jegy elkelt, ezzel harmadszorra is teltházzal üzemelhetett a rendezvény.

dsc_0218.jpg

De nem csak a közönség mérete, a videós vendégek száma is kibővült: a már örökös tagnak számító zsDav, Varázsló, KD csapat  luckeY és Doggyandi mellett találkozni lehetett IceBlueBird-el, Walrusszal, Royalszabival és Ábel von Müllerrel is, akik egyébként mind aktív szerepet vállaltak a film elkészítésében is.

minecinemavol3mix.jpg

Míg az előző rendezvényen plakátot és bögrét lehetett vásárolni, addig a harmadik felvonásban a MesterMC volt a partnerünk, aki Minecraftos cuccok egész tárházát szolgáltatta a résztvevőknek: pólók, bögrék, pulcsik, táskák, egérpadok, tollak, plüssök, tokok és minden mi szem-szájnak ingere. A Minecraft boltnak egyébként olyan sikere volt, hogy gyakorlatilag kifosztották a vásárlók, és új szállítmányt kellett rendelniük.

dsc_0091.jpg

A rendezvény központi eseménye természetesen ezúttal is a film volt, aminek címe Az Őserdő Hangjai lett. A történet szerint luckeY repülőgépét lelövik, aki a balesetet túlélve az őserdőben találkozik az egyik őslakossal zsDavval. Innentől kezdődik meg kettőjük kalanddal, veszéllyel és humorral átitatott közös utazása, melynek során nem csak azt láthatjuk vajon képesek lesznek-e legyőzni a gonoszokat, hanem formálódó barátságuknak is szemtanújai lehetünk. Mellettük persze feltűnik a többi videós is a legkülönfélébb szerepekben: valaki például Istennőt alakít.
dsc_0160.jpg

Az eddigi vélemények alapján az eddigi legjobb MineCinema film lett, ami nem is csoda, hiszen zsDav, a film forgatókönyvírója, rendezője, szerkesztője és vágója amellett hogy folyamatosan fejlődik, több hónapnyi munkát tett bele a film elkészülésébe.

A film mellett természetesen a másik fő attrakció maguk a videósok voltak. Laikus néző számára ők csupán átlagos fiúknak és lányoknak tűnnek, ám egy résztvevőnek, aki hónapok vagy akár évek óta követi az adott személy videóit, ők nem csak sztárok, hanem példaképek és barátok is egyben. Velük személyesen találkozni, testközelben lenni, aláírást kérni, közös fényképet készíteni számukra ugyanolyan, mintha egy mai fiatal felnőtt nyugati világsztárokkal találkozhatna.

dsc_0199.jpg

Nem csoda tehát, hogy a kígyózó sort izgatottan, de türelmesen kivárták, akár egy órán keresztül is, csakis azért a pár percért, ami számukra maga a boldogság. A VIP jegyesek ráadásul még többet kaphattak a kedvenceikből, hiszen kérdezhettek is tőlük, meséltek a film elkészítéséről, sőt még Minecraftos ajándéktárgyakat is nyerhettek, akik tudták a helyes választ a kvízkérdésekre.

A boldog gyermeki arcok és csillogó tekintetek mellett örömteli volt látni, hogy a MineCinema családi rendezvényként is megállja a helyét. Jófej apukák és anyukák kísérték el a csemetéiket, és sokan nem csak végignézték velük a filmet – ami valljuk be nem az ő korosztályukat célozza meg – de még a videósok nevét is tudták, autogramot kértek a gyerekükkel együtt, és saját bevallásuk szerint még nézni is szokták őket a gyerekekkel közösen.

dsc_0101.jpg

Mi tenne jobbat a szülő-gyermek kapcsolatnak, mintha nem utasítjuk el zsigerből azt a számunkra teljességgel furcsa világot, amibe a gyermek belépett, hanem megpróbáljuk vele együtt élvezni azt, ezáltal részese lenni a gyerek hobbijának és szabadidejének?

Az pedig, hogy a MineCinema egy olyan rendezvény tud lenni, ahol a családok, a rajongók, a videósok és a szervezők együtt tudnak önfelednek szórakozni, külön büszkeséggel tölt el minket.

Természetesen azok se búsúljanak, akik lemaradtak a harmadik felvonásról, hiszen idén télen újra elhozzuk a kedvenceiteket egy pompás film kíséretében.

Addig kis lájkoljátok a MineCinema Facebook oldalát, hogy minél előbb értesüljetek a következő vetítésről!

 

Ha tetszett cikkünk, oszd meg barátaiddal is a közösségi oldalakon!

 

Stay tuned! 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://youtube.blog.hu/api/trackback/id/tr818884696

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása