A beauty és a YouTube 2015-ben

2015. június 19. 13:25 - Kovács Anna Star Network

Egyre dinamikusabban növekszik hazánkban is a különféle szépségápolással foglalkozó YouTube csatornák száma. Leggyakrabban YouTuberek készítenek videókat a sminkelési, hajformázási, bőrápolási, öltözködési szokásaikról és praktikáikról, és ma már a szépségipar is kezdi felismerni a YouTube fontosságát.

Cikkünkben bemutatjuk, hogyan is áll 2015-ben a szépség és a Youtube kapcsolata.

screen-shot-2015-06-03-at-8_16_34-pm1-1024x329.png

A YouTube a fiatalok körében is az egyik legnépszerűbb közösségi médiaplatform, sokkal több videót néznek online, mint TV-műsort. Így válnak a YouTube tartalomgyártói véleményvezérekké és példaképekké, népszerű és ismert emberekké. Ma már nagyon sok fiatal lány a YouTube-ról tanul meg például sminkelni, frizurát készíteni és az öltözködési tippeket is a YouTube Beauty guruktól lesik el. 

A Pixability készített egy tanulmányt, melyekből nagyon érdekes adatok köszönnek vissza. Nézzünk meg ezek közül néhány fontosabb számot:

  • 45.3 milliárd megtekintés érkezett az összes Beauty videóra, és ebből csupán 2.1 milliárd megtekintést kapott a márkák videói
  • 55%-a a beauty videók megtekintéseinek mobilkészülékről érkezett
  • 182 621 beauty csatornatulajdonos volt a felmérés készítésének időpontjában
  • 1 783 935 beauty videó a YouTube-on
  • 123 164 115 összes feliratkozó, melyből 8,8 millió a legnépszerűbb tartalomgyártóé, Bethany Mota
  • 169 078 125 Facebook megosztás érkezett a videókra

Ezekből az adatokból is látszik a szépséggel foglalkozó videók és videósok népszerűsége, amelyet az is bizonyít, hogy 50%-kal nőtt a megtekintések száma 2014 január és 2015 áprilisa között. 

A következő konklúziókat lehet levonni a tanulmányból:

  1. A Beauty egyre jobban teret nyer a YouTube-on. Mind méretében, mind alkalmazási területében növekszik és a nézők sokszínűsége is folyamatosan szélesedik.
  2. A feltörekvő tartalomgyártók megdöntik az eredeti YouTube szépségkirálynők helyzetét, ezzel nagyobb versenyt generálva a feliratkozókért és a nézőkért.
  3. A szépségipari márkák könnyen együtt dolgozhatnak a YouTuberekkel, mely mindkettejük számára előnyös együttműködés lesz.
  4. A márkáknak két fontos új irányra kell odafigyelniük a YouTube-on: az idősek és a férfiak szépségápolási szokásaikra és igényeikre.

 122009-guest-post-makeup-tips-youtube.jpg

Érdemes tehát a beauty világát folyamatosan figyelni a YouTube-on, hiszen egyre nagyobb teret nyer, egyre szélesebb közönségre tesz szert és minden bizonnyal a márkák számára is nyerő lehet, ha együttműködik YouTube fontos véleményvezéreivel.

Kíváncsiak vagyunk, milyen irányba fog újulni a beauty témájú videókészítés a jövőben és milyen kreatív együttműködéseket fognak kitalálni a márkák és a YouTube beauty guruk közösen. 

Reméljük érdekesnek találtad cikkünket, ha igen oszd meg barátaiddal is!

Stay tuned!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://youtube.blog.hu/api/trackback/id/tr277537156

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása