Zene miatt tiltotta le a YouTube a videódat? Itt a megoldás!

2015. január 13. 10:30 - Kovács Anna Star Network

view_block_youtube_video_2_png_505_381_.pngBizonyosan veletek is előfordult már, hogy videótok feltöltése után azt letiltották, vagy elnémították a különböző zenék jogaira hivatkozva. Jó hírünk van számotokra, hiszen alábbi cikkünkben bemutatjuk a YouTube legújabb funkcióját, amely mindenkit sok fejfájástól szabadíthat meg!

 

A remek videók remek zenéket követelnek meg, ez nem vitás. A YouTube mindig is nagy energiákat fektetett abba, hogy a híres zenei kiadók és előadók a felületre is feltöltsék és elérhetővé tegyék tartalmaikat. A Content ID rendszer (ezzel tudja a YouTube megállapítani, hogy ki a tartalom valódi tulajdonosa) elindítása óta csupán a tartalom tulajdonosok férhettek ehhez hozzá, azonban ez most végérvényesen megváltozott.

Mostantól kezdve a Hangkönyvtárban (Alkotói Stúdióban találod) rákereshetsz zeneszámokra és megnézheted, hogyan fogja befolyásolni videódat a YouTube-on, tehát elérhető maradhat-e, vagy egy bizonyos korlátozás lép életbe (monetizálják vagy tiltják). Végre vége tehát az idegesítő letiltások korának!

Tegyük fel, hogy Calvin Harris Summer című számát szeretnéd felhasználni videódban. Ilyenkor a Hangkönyvtár funkcióban rákereshetsz az előadóra vagy a konkrét zenére és megnézheted mi történne, ha így töltenéd fel videódat. Mi ezt kaptuk eredményül:

hangkonyvtar_youtube.png

 

A rendszer visszajelzése alapján máris látjuk, hogy nem érdemes próbálkoznunk a feltöltéssel, mert a rendszer tiltani fogja a videónkat, így érdemes egy másik számot választani.

Az új fejlesztés alapjaiban befolyásolja majd a YouTuberek videó szerkesztési munkáját, hiszen első lépésként mindenkinek ajánlott ellenőriznie, hogy az általa kigondolt zeneszám megfelelő-e vagy sem és ha pozitív eredményt kap, akkor erre a zeneszámra tudja vágni videóját és nem kell már aggódnia többé a feltöltés során.

Ettől függetlenül a Létrehozás menüpont alatt több ezer olyan zenét és hangeffektet tölthetsz le a YouTube Hangkönyvtárából, amelyeket mindenféle korlátozás nélkül használhatsz bevételszerzésre.

Úgy gondoljuk, ez a funkció egy remek fejlesztés és sokkal könnyebbé teszi az alkotók dolgát, mikor készítik videóikat, hiszen azonnal meg tudják nézni, hogy milyen zenéket használhatnak fel korlátok nélkül.

Oszd meg Te is barátaiddal a hírt, hogy ő nekik se jelentsem többé fejfájást a harmadik fél általi tartalom egyezés/letiltás. Bízunk benne, hogy tetszett cikkünk, látogass vissza legközlebb is!

Stay Tuned!

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://youtube.blog.hu/api/trackback/id/tr597059393

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

id. V. Gábor 2017.01.19. 07:06:42

Szia. Gondolom Te már rákerestél a zene számokra.. Egyik szarabb mint a másik....
A fő cím sokat sejtető aztán kiderül, hogy szó sincs arról amit enged sejtetni....Erre mindenki akinek van egy csöpp kis esze rájön... Köszi szépen a semmit...
süti beállítások módosítása