Megjelent a Donate lehetőség a YouTube-on

2014. szeptember 17. 11:16 - Farkas Dániel - HD

Nemrégiben írtunk a YouTube soron következő fejlesztéseiről, ahol már megjelent a Donate (adakozás) gomb bevezetésének híre is. Olyannyira felpörögtek az események a YouTube háza táján, hogy szeptember első napjaiban megjelent a funkció néhány szerencsés tartalomgyártó számára.

A Donate gomb lényege, hogy egy tetszőleges összeggel tudjuk támogatni a kedvenc YouTube csatornáink készítőit a Google Wallet szolgáltatáson keresztül (erről bővebben itt olvashattok). A legkisebb támogatási összeg 1$, míg felső határ nincsen.

Pénzösszeg megadása.PNG

A Google minden támogatási összeg 5%-át kéri el jutalékként, továbbá még 21 dollár centet. Egy egyszerű példával élve tehát 10$ adományozása esetén 9,29$-tkap meg a tartalom tulajdonos:

10$ - (10$ x 0,05+0,21$ cent) = 9,29$ 

A támogatási lehetőség mind az asztali felhasználók, mind az applikáció használók számára elérhető videó és csatorna szinten is. Az alábbi képen egy screenshot-ot látunk egy az adománygyűjtésre jogosult csatorna videójából:

Support.PNG

Ahogy más fejlesztéseknél már megszokhattuk, első körben csak néhány országban érhető el a Donate program (USA, Mexikó, Japán és Augsztrália). Jelen pillanatban még nem lehet tudni, hogy mikor terjesztik ki globálissá a funkciót, azonban bízunk benne, hogy még 2014-ben a hazai felhasználók is megkapják majd.

Véleményünk szerint az adakozási lehetőség nagyban segíti majd világszerte a tartalomgyártók munkáját, hiszen jelentős összegek futhatnak majd be a YouTuberekhez, viszont arra nagyon kell vigyázniuk, hogy ne követeljék minden áron a nézőktől a támogatást, mivel akkor akár a csatornájuk is veszélybe kerülhet.

Nektek hogy tetszik az új funkció? Ti használni fogjátok majd?

Oszd meg te is cikkünket barátaiddal, munkatársaiddal, hogy a lehető legtöbben érteülhessenek az új funkció bevezetéséről.

Stay Tuned!

6 komment
süti beállítások módosítása