YouTube Zene: Hivatalos Előadói Csatornák {UPDATE}

2018. november 16. 17:13 - Nagy Gyöngyi

Ha erre a cikkre tévedtél, akkor több, mint valószínű, hogy téged is érdekel a YouTube Zene világában történő megannyi változás, többek között a Hivatalos Előadói Csatornák témaköre.

A YouTube zenei részlege folyamatos fejlesztéseken ment át az utóbbi időben, amelyek révén az előadók számára elérhető zenei felület sokkal hatékonyabban tudja kiszolgálni őket. Az egyik legnagyobb fejlesztés a Hivatalos Zenei Csatorna, amelyet folyamatosan vezet be a YouTube csapata a zenészek esetében.

ytujdonsagok.jpg

A zenei csatornák Hivatalos Előadói Csatornává tételével kapcsolatban viszont több kritériumnak is meg kell felelnie a potenciális előadóknak, ezek pedig a következők. A zenésznek...

  1. saját YouTube csatornával kell rendelkeznie,
  2. a YouTube által automatikusan generált téma csatornával kell rendelkeznie,
  3. legalább három hivatalos zenei videoklipje kell, hogy legyen,
  4. legyen ALBUM feltöltve a csatornájára,
  5. CMS rendszerben kell, hogy legyen a csatornája, tehát együtt kell működnie zenei MCN-ekkel.

youtube.png

Ahhoz, hogy a normál zenei csatorna Hivatalos Előadói Csatornává alakuljon át, meg kell felelni a fenti követelményeknek. Amennyiben ez teljesült, akkor fel kell venni a kapcsolatot a YouTube összekötőkkel (MCN menedzsered) és el kell nekik küldeni a saját zenei csatornád említett adatait. Fontos, hogy a jelenlegi csatorna nevének meg kell egyeznie a Hivatalos Előadói Csatorna leendő nevével. 

A csatorna akkor alakult át, ha a következőkkel szembesül az előadó:

  1. látható a csatorna neve mellett egy kis hangjegy ikon,
  2. a csatorna kezdőlapján látható a "Zenei videók" és "Albumok" panel,
  3. ha a következő linkre kattintva látod a Hivatalos Előadói Csatornához kapcsolódó elérhető szolgáltatásokat https://www.youtube.com/official_artist_channel

 

Képtalálat a következőre: „official music channel”

Stay tuned!

Forrás: https://youtube.googleblog.com/2018/01/new-official-artist-channels-provide.html

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://youtube.blog.hu/api/trackback/id/tr5414336345

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása