60 YouTuber egy helyen? – YouTuber találkozó vol.2

2016. március 07. 11:31 - Dóczi Attila

A YouTube tartalomgyártókkal a leggyakrabban a kibertérben találkozhatunk, eltekintve azoktól a ritka alkalmaktól – például a PlayIT – amikor a több ezres embertömegben vadászhatunk, és nagy eséllyel találhatunk YouTubereket. No persze az olyan sztárok esetében, mint Szirmai Gergő vagy a TheVR elég csak követnünk a hirtelen meginduló rajongó csoportok az ilyen rendezvényeken, hiszen ők pár lépést sem tudnak tenni anélkül, hogy ne ostromolnák őket aláírásra, illetve közös fotóra éhes tömegek.

De mégis hol lehet 60 YouTuber/30 négyzetméter sűrűséggel megtalálni az új generációs hírességeket?

Hát egy YouTuber találkozón.

Nemrég csatlakoztam a Star Network csapatához, és ehhez hasonló rendezvényen még sosem vettem részt ezelőtt. Éppen ezért most egy személyes beszámolót készítettem arról, hogy számomra milyen élmény volt részesének lenni a második YouTuber találkozónak.

dsc_0538jav.jpg

 Nem kevés izgalommal léptem be a Morrison’s 2 bejáratán, február 27-én szombaton, pontosan 1 óra 10 perckor. A pontosság a pontatlanság bemutatásához szükséges, ugyanis némi last minute rendezvény kellék vásárlása okán késve értem a tett helyszínére, a rendezvény pedig már elkezdődött.

Belépve az ajtón, rögtön szemet szúrt a Star Network dizájnos Roll-up-ja, miközben Farkas Dániela Star Network divízió vezetője és YouTube szakértő – éppen az elmúlt év trendjeiről és monetizációs változásairól tartott előadást a szakmai rész nyitányaként.

dsc_1191jav.jpg

Miközben hallgattam az előadást, a szemgolyóim hálátlan erőltetésével igyekeztem lopva felmérni a terepet, és végre-valahára testközelből is megnézni magamnak azokat a YouTubereket, akikkel az online térben nap mint nap dolgozok. Kicsik és nagyok, fiatalok és idősebbek, beauty-sok, gamerek, vloggerek és animátorok mind-mind eljöttek, ez a fajta változatosság pedig legalább annyira izgalmas volt számukra is, mint a rendezvény szervezőinek.

dsc_1147jav.jpg

Rögtön szemet szúrt zsDav és Varázsló, mellette pedig a szemüvegtelen Müller Ábel. Az előbbiek még fiatalabbnak tűntek, mint a videókon, Ábelt pedig hosszas cívódás során sikerült csak azonosítanom, hiszen szemüveg nélkül még sosem láttam. Bécihez – YoungG – volt már szerencsém élőben, de még mindig érdekes élmény a szuper klipjei után találkozni vele. Megpihentettem a szemem Börcsök Gyöngyi (Kávészünet pszichológussal) c
sinos ruháján, majd elégtétellel nyugtáztam, hogy a Beauty-s lányok  - Herczeg Hajni, Pallagi Alexa, Móni, Magyar Barbi - nem  hiába vezetnek ilyen csatornát, hiszen élőben is ragyogtak. Talán még szembeszökőbb volt, hogy közvetlenek és kedvesek voltak mindenkivel, csak úgy, mint az élőben is erőteljes orgánumú Videójáték Zsolti vagy Otherworld Zoli, vagy a csendesebb, de annál barátságosabb 6 lépés-es srácok, Simonffy Péter, László Dani, vagy Kiss Ádám.

Akármennyire is furcsának tűnik, levontam azt a konklúziót, hogy a YouTube hírességek is emberek, sőt meglepően hasonlóak hozzánk.

A második előadást Hernádi Gáborügyvezető igazgató - tartotta arról, hogyan építsünk fel egy YouTube csatornát tudatos vállalkozásként, és tekintsünk brandként saját magunkra, majd a legújabb YouTube funkciók is napirendre kerültek Tóth Bálint partnermenedzser előadásában, amiket ebben a korábbi cikkünkben el is tudtok olvasni.eloadok.jpg

Rövid szünet után Börcsök Gyöngyi tartott előadást „Hogyan veszítsük el az önbizalmunkat?” címmel. A fonákjánál megragadott előadás természetesen arról szólt, hogyan építhetünk magunknak stabil önértékelést YouTuberként.

Ezután Guld Ádám – a Pécsi Tudományegyetem Kommunikáció- és Médiatudomány szakáról – ismertette tanulmányát a sztárság fogalmának átalakulásáról. Ebben többek között láthattunk példákat régi és mai sztárokra, a YouTube hírességek térhódítására, és arra, hogyan alakul át a sztárok világa a rajongók szemszögéből.dsc_0463jav.jpgA következő szünetben a pogácsák és ropogtatnivalók mellett egy Star Network-os tortát is felszeleteltünk, majd csapatjátékokkal vezettük le az előadások mentális fáradalmait. A legügyesebb csapat nyereményekkel is gazdagodott, amiket OCTV ajánlott fel a résztvevőknek.  Egészen különleges élmény volt, ahogy a YouTube legkülönfélébb területeiről jött emberek együtt dolgoznak egy spagetti torony építésén, va
gy figyelni zsDav-ot, amint a saját kiretusált képére „UNFIELD”-et kiált vélt helyes megoldásként.

Az izgalmak ezután csak fokozódtak, hiszen a társaság ismét csapatokra bomlott, és elindult a szabadulószobákba, ahol zombiapokalipszissel vagy épp egy ketyegő bombával kellett megküzdeni, és kijutni közös erővel.

Ezután már csak az maradt hátra, hogy az izgalomtól kiszáradt torkokat némi szíverősítővel öblítsük le, és önfeledten csevegjünk az élet, no meg a YouTube nagy dolgairól.

dsc_0232jav.jpg

Kicsit úgy éreztem magam, mint aki belépőt kapott a nagy Hollywood-i sztárok egyik privát partijára.

Persze még egyelőre kisebbek, de ők azok az új generációs tartalomgyártók, akik éppen most tapossák ki az útjukat a média dzsungelében a nem túl távoli jövő sztárnemzedékének.

Végezetül szeretnénk megköszönni az egész csapatunk nevében mindenkinek az aktív részvételt és bízunk benne, hogy hamarosan újra találkozhatunk veletek!

Köszönjük az OCTV-nek, hogy támogatta a rendezvényt.

Ha tetszett cikkünk, oszd meg barátaiddal is a közösségi oldalakon!

Stay tuned!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://youtube.blog.hu/api/trackback/id/tr828440826

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.