Mutasd meg a világot 360°-ban a YouTube-on!

2015. március 25. 11:00 - Kovács Anna Star Network

Elérkezett a pillanat, amikor még kreatívabbá tudod varázsolni videóidat, ugyanis a YouTube mostantól támogatja a 360°-os videók feltöltését a felületre, ezzel interaktívvá téve videóidat a felhasználók számára. Cikkünkben bemutatjuk az új fejlesztést!

360-degree-video-player-business-tours-uk-1024x548.png

A YouTube Creators nemrég jelentette be legújabb fejlesztését, melynek segítségével 360°-os videókat is feltölthetünk a felületre, a nézők pedig kedvük szerint nézhetnek körbe megörökített világodban. Ehhez nem kell mást tenniük, mint a videón megjelenő nyilak, vagy a WASD gombok segítségével forgatni a képet.

Hogyan készíts 360°-os, gömbpanoráma videókat a YouTube-ra?

A YouTube egyelőre a 24, 25 és 30 képkocka/másodperc sebességű 360°-os videókat támogatja a felületre való feltöltésnél, a későbbiekben ezt minden bizonnyal bővíteni fogja. Éppen ezért több céggel is együtt dolgozik, ahol olyan kamerákat értékesítenek, melyek felvételeit könnyedén fel tudjuk tölteni a felületre. A Bublecam, Giroptic's 360cam, IC Real Tech's Allie, Kodak's SP360 és RICOH THETA mind olyan kamerákat árusítanak, amelyek kompatibilisek a YouTube-ra való feltöltéssel.

bublcam.PNG

kodakcam.PNG

További technikai információkat ITT találsz, például a hanggal és a metaadatokkal kapcsolatban, és ITT pedig a szükséges script-et találod. Amennyiben lehetőséged van ilyen tartalmat készíteni, akkor ennek feltöltésének folyamatáról ITT olvashatsz. 

És akkor lássunk egy videós példát. Jó szórakozást!

A YouTube Creators csatornáján még több 360°-os videókat találhatsz, nézd meg őket itt!

Összességében egy remek fejlesztésnek gondoljuk az új funkciót, hiszen egyre interaktívabb, kreatívabb és egyedibb videókészítés felé veszi az irányt ezzel is a YouTube. Kíváncsian várjuk az ötletesebbnél ötletesebb gömbpanorámás videókat.

Nektek mi a véleményetek az új funkcióról? Ha tetszik, akkor osszátok meg ezt a cikket, hogy másokhoz is eljusson ez a remek újdonság.

Stay Tuned!

4 komment
süti beállítások módosítása