Mutasd meg a világot 360°-ban a YouTube-on!

2015. március 25. 11:00 - Kovács Anna Star Network

Elérkezett a pillanat, amikor még kreatívabbá tudod varázsolni videóidat, ugyanis a YouTube mostantól támogatja a 360°-os videók feltöltését a felületre, ezzel interaktívvá téve videóidat a felhasználók számára. Cikkünkben bemutatjuk az új fejlesztést!

360-degree-video-player-business-tours-uk-1024x548.png

A YouTube Creators nemrég jelentette be legújabb fejlesztését, melynek segítségével 360°-os videókat is feltölthetünk a felületre, a nézők pedig kedvük szerint nézhetnek körbe megörökített világodban. Ehhez nem kell mást tenniük, mint a videón megjelenő nyilak, vagy a WASD gombok segítségével forgatni a képet.

Hogyan készíts 360°-os, gömbpanoráma videókat a YouTube-ra?

A YouTube egyelőre a 24, 25 és 30 képkocka/másodperc sebességű 360°-os videókat támogatja a felületre való feltöltésnél, a későbbiekben ezt minden bizonnyal bővíteni fogja. Éppen ezért több céggel is együtt dolgozik, ahol olyan kamerákat értékesítenek, melyek felvételeit könnyedén fel tudjuk tölteni a felületre. A Bublecam, Giroptic's 360cam, IC Real Tech's Allie, Kodak's SP360 és RICOH THETA mind olyan kamerákat árusítanak, amelyek kompatibilisek a YouTube-ra való feltöltéssel.

bublcam.PNG

kodakcam.PNG

További technikai információkat ITT találsz, például a hanggal és a metaadatokkal kapcsolatban, és ITT pedig a szükséges script-et találod. Amennyiben lehetőséged van ilyen tartalmat készíteni, akkor ennek feltöltésének folyamatáról ITT olvashatsz. 

És akkor lássunk egy videós példát. Jó szórakozást!

A YouTube Creators csatornáján még több 360°-os videókat találhatsz, nézd meg őket itt!

Összességében egy remek fejlesztésnek gondoljuk az új funkciót, hiszen egyre interaktívabb, kreatívabb és egyedibb videókészítés felé veszi az irányt ezzel is a YouTube. Kíváncsian várjuk az ötletesebbnél ötletesebb gömbpanorámás videókat.

Nektek mi a véleményetek az új funkcióról? Ha tetszik, akkor osszátok meg ezt a cikket, hogy másokhoz is eljusson ez a remek újdonság.

Stay Tuned!

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://youtube.blog.hu/api/trackback/id/tr367299751

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Terézágyú 2015.04.09. 07:33:23

Sziasztok!
Bocs, tudnátok segíteni?
Szerzői jogi problémám támadt: két korábbi videót is kifogásoltak külföldi tévécsatornák. Ha harmadikat is kapok, akkor megszüntetik a fiókomat. Márpedig bármikor kaphatok egy harmadikat, akár a több éve feltöltött videóknál is (ez a kettő is ilyen). Mit tehetek, hogy ne kapjak harmadikat? Lehet szüneteltetni az egész csatornát? Vagy az összes feltöltött videót priváttá tenni egy időre?

Köszi, ha tudtok segíteni.

Terézágyú 2015.04.10. 08:02:44

Köszönöm a segítséget....

Tóth Bálint Star Network 2015.04.10. 10:17:23

@Terézágyú:
Szia!
Milyen videókról van szó? Be tudod esetleg linkelni őket?
Köszi
Bálint

Terézágyú 2015.04.10. 13:28:36

@Tóth Bálint Star Network:

Köszi az érdeklődést, de gondolom a videók milyensége nem függ össze azzal a kérdésemmel, hogy "Lehet szüneteltetni az egész csatornát? Vagy az összes feltöltött videót priváttá tenni egy időre?"
Egyébként most egyenként priváttá tettem valamennyi videómat... persze ha valójában ez sem ér semmit, akkor pech.
süti beállítások módosítása