Miért törölték Majkáék 6 milliós videóját? Itt a válasz!

2013. szeptember 13. 11:46 - Farkas Dániel - HD

Precedens értékű lépést tett meg a Google a minap, hiszen törölte a Majka, Curtis, BLR és Pápai Joci által előadott Nekem ez jár című videoklipet felületéről a hirdetési irányelvek megsértése miatt. Ennek következménye, hogy az eddigi 6 milliós nézettségük egy pillanat alatt semmivé foszlott (ide kattintva még elérhető videó).

videó kép.PNGA Nekem ez jár című szám már 6 milliós nézettségnél járt mikor törölték

A törlés oka nem más, mint a videóban szabálytalanul elhelyezett termékreklám, mivel a YouTube termékelhelyezésekről szóló szabályzata tiltja a videó elejére vágott hirdetések megjelenítését:

Ez azt jelenti, hogy tartalom előtti hirdetéseket vehetek fel a videóimba?

Nem, az irányelvek nem teszik lehetővé a partnerek számára hirdető által létrehozott és szállított tartalom előtti hirdetések felvételét tartalmukba, vagy más reklámszüneteket, amikor a YouTube hasonló hirdetési formátumot kínál. Ezek az irányelvek kifejezetten olyan tartalomkészítők számára készültek, akik szponzorok nevében hoznak létre hirdetéseket. Ha a hirdető érdeke az, hogy kifejezetten a te tartalmadhoz szolgáltasson hirdetéseket, akkor kérjük, partnermenedzsereddel együttműködve segítsétek elő a tranzakciót.

A probléma tehát abból adódik, hogyha a tartalom tulajdonos is elhelyez videójában hirdetést, akkor nem ritka, hogy két reklámot is végig kell néznie a felhasználóknak egy videó megtekintése előtt (a YouTube-ét és a feltöltőjét is), amely már finoman szólva is nagyon idegesítő tud lenni.

További érvágást jelent a Google számára az is, hogyha a feltöltő saját reklámot használ és tiltja az adott videónál a monetziációt (pénzszerzést), mert így egyáltalán nem keres pénzt a YouTube, amely ugyancsak nem tisztességes a felület szolgáltatójával szemben.

Természetesen érthető Majkáék megoldása is, hiszen hazánkban jelenleg még nagyon nehéz csupán a monetizációból befolyó pénzből fenntarthatóvá tenni egy YouTube csatornát, így racionális döntés lehet egy termékelhelyezés. Fontos azonban, hogy minden ilyen irányú szabállyal tisztában legyünk, hogy ne fordulhasson elő ilyen eset, mint hazánk jelenleg a YouTube-on legnépszerűbb csapatával.

Azok akik szintén hasonló megoldást alkalmaztak, azok szintén áldozatai lehetnek a Google szankcióinak, így érdemes elébe menni a problémának és a Google-s kapcsolattartójukat vagy csapatunk szakembereit felkeresni, ha nem szeretnék elveszíteni nézettségüket.

A termékelhelyezésekkel kapcsolatban ide kattintva lehet bővebb információkat olvasni.

Amennyiben hasznosnak találtad cikkünk, akkor kérjük oszd meg Te is barátaiddal és munkatársaiddal, hogy minél több hazai előadóhoz el tudjon jutni! Köszönjük!

Stay Tuned!

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://youtube.blog.hu/api/trackback/id/tr325510450

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

JewRivers 2013.09.13. 20:27:34

Hiteltelen az egész indoklás.
A Placebo legújabb klipje 8 perc, amiből az elején és a végén 5 perc telefonreklám. Sőt az egész klip lényegében egy hárombetűs cég reklámja, mégis maradhat... Megint minket, magyarokat kettős mérce alapján vizsgálnak

www.youtube.com/watch?v=Y5cZvbOisk4

gendi 2013.09.13. 20:46:54

A kettős mérce jó kifogás mindenre, ugye? :))

Komojtalan 2013.09.13. 22:01:02

Miért a Youtubén vannak reklámok :-)? Sajnos a csúnya Adblock miatt nem látom őket.

is 2013.09.13. 22:48:22

Ide jutott a Google? Ez olyan brossúraszöveg ("partnerek számára hirdető által létrehozott és szállított tartalom előtti hirdetések"), hogy senki halandó nem érti.
süti beállítások módosítása