Így állíts be egyéni indexképet a YouTube videóidon

2012. november 21. 10:32 - Farkas Dániel - HD

Ugye téged is frusztrál a YouTube véletlenszerű indexkép kiválasztási módszere?

Végre megérkezett a megoldás erre a problémára, hiszen mostantól lehetőségünk van arra, hogy ne három (általában) rossz pillanatkép közül válasszuk a legjobbat, hanem akár teljesen egyéni és egyben egyedi indexképet állítsuk be videóinknak.

Indexkép.png

Indexkép – A videódból választott pillanatkép, amely minden esetben megjelenik a videódra mutató link mellett (keresőkben, stb.)

Az elmúlt időszakban rengeteg újítás jelent meg a világ legnagyobb videó megosztó oldalán, melyeknek végső célja a felhasználói élmény növelése. Kezdve a feliratozási lehetőségektől, a szinkronok hozzáadásán át (egyenlőre még csak néhány országban) egészen a most szép csendesen bevezetett indexkép választási lehetőséggel bezárólag.

Az egyéni indexkép választási lehetőség azonban véleményünk szerint az egyik legjobb fejlesztés, amely az elmúlt időkben bevezetésre került. Rengeteg bosszankodást tudott az okozni a tartalomgyártóknak, hogy a nagyszerű minőségű videóik nem tudtak megfelelő teljesítményt nyújtani pusztán azért, mert három teljesen szerencsétlen képet ajánlott fel a rendszer indexkép gyanánt.

A Google termékfejlesztésére jellemző, hogy sok újítás nem egyszerre jelenik meg a felhasználók fiókjában, amelynek egyszerű tesztelési okai vannak elsősorban. Az egyéni indexkép esetében sincs ez másképpen, hiszen jelenleg még csak pár szerencsés felhasználó tud élni ezzel a lehetőséggel. A továbbiakban bemutatjuk, hogy mit tegyél, ha még nem látod az új funkciót, és hogy miként tudod beállítani az egyéni indexképet.

 

Hogyan tudsz egyéni indexképet beállítani?

 

Nulladik lépés, avagy legyél Te is YouTube Partner!

Először is, nulladik lépésként meleg szívvel ajánljuk, hogy legyél Te is YouTube Partner! Amennyiben már ezen túl vagy, akkor ugorj a konkrét beállítást bemutató részre. A YouTube Partnerségnek számos előnye van, többek között az, hogy sokkal hamarabb hozzáférhetsz olyan újításokhoz, mint például az egyéni indexkép választás. A csatlakozás nagyon egyszerű, a videókezelőd irányítópultjában (https://www.youtube.com/dashboard) a jobb felső sarokban kattints a „Csatlakozás a YouTube Partnerprogramhoz” gombra. A szerződés elfogadása után kiválaszthatod, hogy milyen formában szeretnél majd a jövőben bevételt szerezni a videóiddal. Természetesen ez nem jelenti azt, hogy neked ezentúl muszáj bekapcsolnod a monetizációt a videóidon, csupán lehetőséged lesz a pénzszerzésre amennyiben úgy döntesz.

A regisztrációs folyamatot követően immáron YouTube Partnernek mondhatod magad, amely mint említettem számos előnnyel jár. Hamarosan írni fogunk egy cikket, amelyben bemutatjuk ezeket a pluszszolgáltatásokat egytől egyig.

Így állíts be egyéni indexképet a videóidhoz!

Először is meg kell nézned, hogy a Te fiókodban be van-e kapcsolva már az indexkép választási lehetőség vagy sem. Ezt könnyedén le tudod ellenőrizni úgy, hogy a videókezelődben (https://www.youtube.com/my_videos) kiválasztod bármelyik videódat és a „Szerkesztés” gombra kattintasz. Amennyiben látod az alábbi képen látható lehetőséget, akkor nyert ügyed van!

Indexkép választás.png

Az "Egyéni Indexkép"-re kattintva saját egyedi képet tölthetünk fel kiváló minőségben

Abban az esetben viszont, ha nem rendelkezel még ilyen lehetőséggel, akkor nem tudsz mást tenni, mint várni arra a napra, amikor neked is elérhetővé válik a funkció. Eddigi tapasztalataink azt mutatják. hogy az az ügyfelünk, akinek regisztráltuk fiókját a YouTube Partner programba, azok számára kivétel nélkül elérhetővé vált azonnal a funkció. Így tehát érdemes a 0. lépéssel megtenni ezt.

Amennyiben látod az „Egyéni indexkép” funkciót, akkor csupán annyi a dolgod, hogy a gombra kattintva kiválasztasz egy 2MB-nál kisebb méretű képet és máris egyedi indexképed lehet. Fontos információ, hogy nemcsak a legújabb videóidnak állíthatsz be egyedi képet, hanem az összes eddigi feltöltésedhez lehetőséged van megtenni ezt. Mindenképpen ajánlatos ezt megtenni, hiszen egy jól megszerkesztett indexkép, nagyban növelni tudja a keresőkből és ajánlókból érkezők számát az átkattintási arányod javulásának köszönhetően.

Nagy fegyver kerül tehát mindenki kezébe, aki ezt a funkciót alkalmazza. A kép mértére vonatkozóan pedig érdemes mindenképpen tartani a 16:9-es elosztást, hiszen ez esetben nem fog torzulni a feltöltött kép. A kép minősége legyen a lehető legjobb és tartalmazzon bátran Call To Action elemet.

A szerencsétlen pillanatképekkel illusztrált videók korszakának úgy tűnik lassan vége szakad, amely egy újabb lépés a minőségi tartalomgyártás elősegítésében a YouTube részéről. Használd ki te is ezt a remek új lehetőséget az összes videód esetében akár és írd meg nekünk tapasztalataidat bátran!

Amennyiben hasznosnak találtad a cikkünket, oszd meg te is barátaiddal a közösségi megosztó gombok segítségével.

Stay Tuned!

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://youtube.blog.hu/api/trackback/id/tr544914505

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Boglárka Pecséri 2018.10.29. 11:03:26

nem tudok indexképet berakni valaki segitsen
süti beállítások módosítása