"Ez volt az év eddigi legjobb napja" - Ilyen volt az Escape TheVR

2016. szeptember 21. 11:32 - Dóczi Attila

A TheVR csapat 1 órás szabadulószobás filmjének utolsó képkockái leperegnek. A nézők őrült tapsban törnek ki, visítanak, sikítanak, fütyülnek. Amíg legördül a stáblista újra elcsendesednek, felkapcsolódik a villany, Jani és Pisti besétálnak középre miközben újra felzúg a tapsvihar. Meghatódottan és boldogan állnak ott, a vastaps nem akar halkulni, együtt hujjogok a tömeggel, közben pedig futkározik a libabőr a hátamon. Ilyen volt az Escape TheVR.
dsc_10666.jpg

Janit és Pistit, azaz a TheVR csapatát aligha kell bemutatni bárkinek is Magyarországon, aki kicsit is jártas a YouTube világában. Az ő csatornájuk növekszik jelenleg a leggyorsabban hazánkban, tartalom és kivitelezés tekintetében pedig nemzetközi szinten is megállják a helyüket.

Videóikat csúcs – akár 4K-s – minőségben rögzítik, technikai felszereltségük elképesztő, az utóbbi hónapokban pedig ráálltak a napi két videó elkészítésére, ami egészen emberfeletti teljesítmény.

thevr_press_photo.jpg

Emellett folyamatosan igyekeznek megújulni és kielégíteni a nézők igényeit, ezért kezdtek bele a Heti VLOG sorozatukba, amik kiemelkedően sikeresek még a többi tartalomhoz képest is.

Ez a fajta megújulás azonban egészen új formát öltött, mikor először ültünk le a srácokkal, hogy megbeszéljük az Escape TheVR részleteit. Nehéz lenne felidézni kinek az ötlete volt, abban viszont mindenki egyetértett, hogy ha a gép előtt ülve működik a Jani-Pisti recept miért ne működhetne valós környezetben is?

A szervezési munkálatok megkezdődtek, majd egy hónap múlva már ott álltunk az első szabadulószobában, aminek pár négyzetméteres területét több mint 2 órás előkészülettel szerelte fel egy profi stáb a ComX személyében.

Ismét egy hónappal később pedig már tettük fel a karszalagokat a lelkes rajongók kezére, akik a nap első, 10 órakor kezdődő vetítésére érkeztek szeptember 17-én. Két másik vetítés volt még aznap, ahol Janiék szabadulószobás sorozatának első részét lehetett megnézni premier előtt, és persze a srácokkal is lehetett találkozni, autogramot és közös fotót kérni.
dsc_0935_1_1.jpg

Rögtön szembetűnő volt a közönség nem és kor szerinti változatossága. Több fajta rendezvényt is életre hívtunk már, mint például a MineCinema-t, ahol jellemzően többségében egészen fiatalok (6-14) vesznek részt fiúk és lányok egyaránt, de ott volt a VideóSOKK első állomása is Dezső Bence főszereplésével, ahol a legerősebb korosztály a 12-16 éves tini lányok voltak.

Itt viszont a 10 évesektől a harminc évesekig mindenfajta korcsoport szerepeltette magát, és ne higgyük azt, hogy az idősebbek a csemetéiket kísérték csupán. A TheVR csatorna mögött már egy komoly felnőtt közönség is áll, akik hajlandóak személyesen is eljönni, hogy találkozzanak a kedvenceikkel. A szemünk előtt jelent meg az a huszon- és harminc éves generáció, akik az internet hőskorában is néztek már YouTube-ot, ma pedig, immáron felnőttként is örömmel vesznek részt egy-egy offline rendezvényen.

dsc_10611.jpg

A terem megtelt, a legtöbben TheVR menüt szorongatva fürkésző tekintettel néztek Farkas Dánielre – A Star Network divízió vezetőjére – aki felkonferálta a srácokat, a közönség pedig egy közös VR! kiáltással invitálta őket a terembe. Szervezőként abban a különleges helyzetben voltam, hogy egyszerre követhettem nyomon az izgatott közönséget, és a nem kevésbé izgatott Janit és Pistit a színfalak mögött.

Noha veteránokról van szó, akik számos alkalommal találkoztak nagyobb közönséggel, most még ők is izgultak, ami nem csoda, hiszen egy olyan produkciót forgattak le és készültek bemutatni a publikumnak, ami példa nélküli Magyarországon.
dsc_10766.jpg

Janiék őrült tapsvihar kíséretében sétáltak be, köszöntötték a jelen lévőket, pár percben felkonferálták a filmet, majd játékosan megkérdezték, hogy ők mégis hova üljenek, mire többen felpattantak, hogy önként átadják a tulajdon helyüket. Persze senki nem maradt hely nélkül, majd elindult a film, ami minden elfogultság nélkül olyan színvonalú lett, amit itthon még nem produkáltak a hazai YouTube felületén ilyen hosszúságban.

A srácok hozták a szokásos formájukat, ami azt jelenti, hogy a közönség percenként felnevetett egy-egy vicces beszóláson vagy fejvágáson, személy szerint én harmadszori nézésre is hangosan kacagtam egy-egy jeleneten.

dsc_12011.jpg

A filmvetítés után jött az aláírás, ahol a jelenlévő 500 ember meglepő nyugalommal állta végig a sort, ami akár másfél órás várakozást is jelenthetett. Talán köszönhető ez Pistiék jelenlétének is, akik megmutatták, többek között mi az oka annak, hogy mindenki szereti őket: szinte nem volt olyan ember, aki ne szeretett volna aláírást is, közös képet is, kézfogást is, úgy is hogy a srácok tartják a telefont, ők pedig örömmel teljesítettek minden kérést.

dsc_10911.jpg

Legyen szó fiúról vagy lányról, kicsiről vagy nagyról, délelőtt 11-ről vagy este hatról Janiék készségesen aláírták az utolsó papírfecnit is és elkattintották a szelfiket, miközben mindenkihez volt egy-két jó szavuk. Többeknek annyira remegett a keze az izgalomtól, hogy csak többszöri próbálkozásra tudták elkattintani a képet, sokan hoztak házi készítésű ajándékokat, és olyanok is voltak, akik miután sorra kerültek, örömittas sikoltással hagyták el a termet: "Ezt nem hiszem el. Úristen ezt nem hiszem el".

dsc_11411.jpg

A harmadik előadás és az egész napos fáradhatatlan szereplés után este 7-kor el kellett volna utazniuk haza, de ők  8 órakor még mindig ott álltak, 1500-adszorra is mosolyra húzódott a szájuk, kiosztották a sokezredik autogramot is, és nem hagyták, hogy egy rajongó is csalódottan menjen haza.

dsc_10211.jpg

Hiába van az egyik legtöbb feliratkozójuk hazánkban, hiába követi őket már közel 400 000 ember, ők ugyanolyan odafigyeléssel bánnak mindenkivel.

Többek között ez az alázat és odaadás az, ami olyan tiszteletreméltóvá és szerethetővé teszi őket. Ők a nézőkért vannak, a nézők pedig őértük, és ez az, ami a YouTube-ot olyan csodálatos hellyé varázsolja.

dsc_12744.jpg

Örülünk, hogy együtt dolgozhattunk Janival és Pistivel és közösen létrehozhattunk egy olyan különleges programot, ahonnan ők is és a rajongók is maradandó élménnyel térhetettek haza.

dsc_1336_1_1.jpg

Ha tetszett cikkünk, oszd meg barátaiddal is a közösségi oldalakon!

Stay tuned!

Szólj hozzá!

A YouTube lesz az új Facebook? - Közösségi funkciót indít a vörös óriás

2016. szeptember 14. 16:15 - Dóczi Attila

YouTube tartalomgyártóként és nézőként az egyetlen interakciós lehetőség a felületen - a konkrét videók mellett - a komment szekció, ahol leegyszerűsített környezetben, szöveges formában lehet egymással kommunikálni. Legalábbis ez volt az egyetlen lehetőség idáig. A YouTube forradalmi változtatásokat készül bevezetni egy olyan funkció segítségével, ami még inkább közösségi élményt nyújthat majd a felhasználóknak.
youtubesocialkepkicsi.jpg

A YouTube csatornák és közönségeik manapság már egészen másképp működnek, mint a hagyományos televíziós szórakoztatás, ahol a tartalomgyártó és közönsége között csupán passzív, közlő-befogadói viszony van. Ezen a felületen a közönség közösséggé formálódik a tartalomgyártó körül, a viszonyuk pedig sokkal bensőségesebb, közvetlenebb és interaktívabb, mint bármilyen más audiovizuális platform esetében.

Éppen azért alakult ki az a trend külföldön és itthon egyaránt, hogy a YouTube csatornákat legalább egy, de gyakran több social platform is kiegészíti, mint a Facebook, Instagram, Snapchat, Ask.fm, stb.

Ezek a felületek előidézői és következményei is ennek a kapcsolatnak, hiszen itt bármilyen tartalmat, bármilyen formában posztolhatnak a videósok, amire a közönség is változatos formában reagálhat, így tökéletes módja a közösségépítésnek.

A YouTube legnagyobb hátránya eddig tehát az volt, hogy nem volt képes olyan teret biztosítani a felületén belül, ami olyan kommunikációs élményt nyújt, mint például a Facebook és más hasonló oldalak felülete.

youtube-community-tab.png

Most viszont a videó óriás kifejlesztett egy új funkciót, amit „Community”-nak, azaz „Közösség”-nek hívnak, és ahol Facebook poszthoz hasonlóan lehet majd tartalmakat közzé tenni, illetve azokra a rajongóknak reagálni. Ugyanúgy lehet majd posztolni képeket, gifeket és videókat is, mint más platformok esetében.

Lehet, hogy ez vet véget a bejelentő videók korszakának? Állandó probléma a YouTuberek életében, hogy a YouTube feliratkozók egy része nem követi őket a többi felületen, ezért minden új információ kedvéért videót kellett készíteni.

Mostantól viszont elegendő lesz egy posztot közzé tenni, ráadásul ezekről értesítéseket is kapnak a követők, amiket egyébként tetszés szerint ki és be lehet majd kapcsolni.

youtube-community-subscribe.png

A funkció egyelőre béta fázisban van, és olyan óriás csatornák kapták meg kipróbálásra, mint például a vlogbrothers csapata.

Ha beválik az új funkció élesben is, akkor széleskörűen bevezetik majd a fejlesztést, bár hogy pontosan mikor, azt egyelőre nem tudni.

Addig is csináljatok pár bejelentő videót, amíg lehet! :D

vlogbrothers.png

Ami biztos, hogy a YouTube gyökeres változáson megy keresztül ha ez az újítás bevezetésre kerül, hiszen egy lépéssel közelebb kerül ahhoz, hogy közösségi oldalként rivalizáljon a Facebook-al és társaival, miközben a Facebook pont a videós területen próbál versenyre kelni a vörös óriással. Az Instagram folyamatos bővülését is beleszámítva úgy tűnik, hogy a jövő a multiplatformitásban rejlik, de ezt hamarosan úgyis meglátjuk.

Ha tetszett cikkünk, oszd meg barátaiddal is a közösségi oldalakon!

Stay tuned!

 

 

Szólj hozzá!

Óriási élmény volt a VideóSOKK

2016. szeptember 06. 11:55 - Dóczi Attila

Augusztus 22-én egyedülálló, hazánkban még soha nem látott rendezvény sorozat indult útjára: A VideóSOKK. A Star Network csapata egy olyan eseményt álmodott meg, ahol az egyes YouTube videósok és vendégeik több órás, exkluzív program keretében tölthetnek el minőségi időt egymással. Ahol az elszeparált videós-rajongó viszony képes feloldódni, és baráti hangulatban, közösen szórakozva, olyan élményekkel térhetnek haza, amit eddig sehol máshol nem élhettek át. Bátran kijelenthetjük, hogy ez az álom teljesült.
dsc_02888.jpg

VideóSOKK – Dezső Bence

Nem csak a vendégek, mi szervezők is izgatottan vártuk, hogy megérkezzenek az első résztvevők a VideóSOKK első felvonására, melynek főszereplője Dezső Bence volt. 15 órakor kezdődött a VIP jegyesek programja, a legnagyobb rajongók pedig már egy órával előtte ott voltak, még ha bemenni ekkor még nem is lehetett. Fél 3-kor aztán elindult a regisztráció, ahol csillogó szemekkel szemlélték friss zsákmányukat: exkluzív, erre az alkalomra készült VideóSOKK-os design-al ellátott bögrét és plakátot.

Többen egy-egy selfie-t is elkattintottak, ám a telefonok akkor vadultak meg igazán, mikor feltűnt a helyszínen Dezső Bence, a délután főszereplője. Tini lányoktól már-már természetesnek vett sikolyok és izgatott viháncolás mellett volt, aki csak tátott szájjal nézett: videósokkot kapott :)

dsc_03700.jpg

A legmegindítóbb jelenet mégis az volt, amikor egy lány szabályosan sírva fakadt, de Dezső Bence népszerűsége unisex-nek tűnik, hiszen egy fiatal srác is fátyolos tekintettel szemlélte Bence betoppanását.

Miután mindenki átvette a VIP ajándékokat és helyet foglalt, elkezdődött a VIP program aminek keretén belül Bence mesélt magáról, kérdezhettek tőle a résztvevők vagy éppen egy játék keretében különféle tárgyakat ragaszthattak a fejére cellux-al.

dsc_02088.jpg

El kell ismerni, hogy Bence igazi showman. Jó pár játékkal és feladattal készültünk előre, ám a program többször rögtönzött irányt vett, hiszen Bence és a közönség között mágikus egység volt, egymaga elszórakoztatta őket, lelkesen kérdeztek, mi pedig nem mertük és nem is akartuk megtörni közönség és előadó ilyen bensőséges és vidám közös szórakozását.

dsc_02144.jpg

Onnantól kezdve pedig, hogy a meglepetés vendég Royalszabi belépett, az este gyakorlatilag Stand Up Comedy-vé vedlett át: Szabi és Bence adta egymás alá a lovat, ugratták a másikat, kérdezték, vagy éppen egymás ellen játszottak élő „Próbálj nem neveni” kihívást, aminek eredménye egymás arconköpése és a közönség visító röhögése lett.

dsc_03511.jpg

Egy óra elteltével a normál jegyesek is csatlakoztak, a móka pedig folytatódott tovább: beszélgetések, viccek, Dezső Bence mémek vetítése, aláírás és közös fotók begyűjtése.

Exkluzív csak erre az alkalomra készült videók is levetítésre kerültek, az élményt pedig egészen különlegessé tette, hogy az alkotóval egyszerre, egy helyen nézhették meg az adott videót.

dsc_03744.jpg

A jelenlévők nagy örömére olyan YouTube videósok és hírességek is baráti látogatást tettek a rendezvényen, mint Galcsik Győző és Szabyest, akiktől a résztvevők extra aláírásokat zsebelhettek be.

A rendezvény különlegességét és meghittségét az olyan apró momentumok adták, mint mikor lányok tucatjai hosszú másodperceken át megölelték a kedvencüket. Ezek az őszinte pillanatok tökéletesen megmutatják, hogy itt nem üres divat rajongásról és annak viszonzásáról van szó. Ezek a szoros ölelések őszinte megnyilvánulásai és reprezentáció annak az új típusú sztár-rajongó kapcsolatnak, ami már sokkal inkább a sztárbarát – rajongóbarát kifejezéssel jellemezhető.

videosokkbencecikkpic.jpg

Az ölelések mellett rengeteg ajándékot is kaptak videósok, házi készítésű rajzoktól kezdve egészen a plüssmackókig, amikor pedig Bence megkérte őket egy hirtelen ötlettől vezérelve, hogy jöjjenek és csináljanak egy közös képet, egy emberként mozdult meg a tömeg és állt be mögéjük.
dsc_03266.jpg

Amikor pedig a saját füleddel hallod a fiatalok szájából, hogy ez volt a nyár legeslegjobb napja, és hogy felejthetetlen élmény volt, akkor rájössz, hogy minden fáradtságot megért az esemény megszervezése.

videosokkbencekomik.png

Ha csak akkor hiszed, ha látod, akkor válts jegyet a VideóSOKK következő állomására, aminek a főszereplője Maris lesz, két másik meglepetés vendéggel kiegészülve.

További információkért látogass el a VideóSOKK Facebook oldalára vagy a videosokk.hu-ra

Tovább él a VideóSOKK küldetése: egyedi, utánozhatatlan, felejthetetlen élményt nyújtani videósnak és követőnek egyaránt. Szeptember 24-én találkozunk!

14211939_1741166626143248_5607473240903393459_n.png

 

Ha tetszett cikkünk, oszd meg barátaiddal is a közösségi oldalakon!

Stay tuned!

Szólj hozzá!

VideóSOKK – Különleges YouTuber rendezvény indul útjára

2016. augusztus 12. 16:14 - Dóczi Attila

Az, hogy a YouTube videósok a hazai média tartalom gyártás meghatározó alakjai, ma már nem is kérdés senki számára, aki kicsit is jártas az internet világában. Több száz csatorna, havonta sok tízmilliós nézettséget generálva szórakoztatja nézők százezreit, a népszerűségi listákon pedig gyakran megelőzik a televíziós sztárokat. Noha ez a viszony videós és rajongó között sokkalta személyesebb, barátibb és intimebb, mint a sztárok esetében, azt tapasztaljuk, hogy óriási az igény a rajongók részéről a személyes találkozásra is a kedvencükkel. A Star Network csapata most útjára indít egy olyan különleges rendezvényt egy-egy híres YouTuberrel a főszerepben, amilyen még nem volt Magyarországon.

Miről szól ez a rendezvény?

Miben más mint a PlayIT?

Miért éri meg elmenni?

Olvass tovább és minden kiderül.

poszt_1.jpg 

Videó rendezvényektől a VideóSOKK-ig

Az utóbbi években egy olyan országos szintű rendezvény, mint a PlayIT – hazánk legnagyobb játékokkal foglalkozó rendezvénye – is észrevette a YouTube videósok népszerűségében és véleményvezér szerepükben rejlő potenciált és tudatosan beépítették őket a rendezvény kereteibe.

Ez a tendencia egészen odáig nőtt, hogy a legutóbbi Budapesti PlayIT-n már önálló színpadot kaptak a (nem csak gamer) videósok, ahol reggeltől-estig különféle programok keretében szórakoztatták a több ezres közönséget.

Eszméletlen élményt jelent ennyi videóssal találkozni egy helyen, viszont felismertük a dolog árnyoldalát is: a nagyság a személyesség rovására megy.

13113037_10206505825227696_4138105354381174704_o.jpg

A rengeteg videós jelenlétéből fakadóan egy-egy szereplőnek kevés idő jut a színpadon, az aláíró zónában pedig még kevesebb. A videósokkal való kapcsolat egy rövid és szörnyen prototipikus találkozásra redukálódott:

„szia”, aláírás, közös kép, „szia”.

Ezért aztán elhatároztuk, hogy szeretnénk valami kisebb, de sokkal személyesebb élményt kínáló programot létrehozni. Természetesen mindkét rendezvény remek élményt fog nyújtani az odalátogatóknak, csupán más fajtát. 

VideóSOKK – sokkolóan jó élmény

insta_poszt.jpg

A Star Network YouTube közössége már több mint 160 tartalomgyártóból áll, ennek a kiterjedt baráti és kapcsolathálónak, az eddigi rendezvényeinken szerzett tapasztalatnak, és a Star Network remekül működő csapatának köszönhetően minden adott egy eddig soha nem látott YouTuber rendezvény létrehozásához: ez pedig a

VideóSOKK

A VideóSOKK célja, hogy ne csak egy röpke aláírás vagy szelfi erejéig találkozhassanak a rajongók a kedvenceikkel, hanem egy interaktív több órás program keretében töltsenek el együtt időt, és ismerhessék meg egymást még jobban.

Exkluzív videók, előadások, interaktív játékok, meglepetés vendégek, külön erre az alkalomra gyártott relikviák és sok-sok izgalmas, vicces pillanat vár a résztvevőkre.

Míg a különféle tömegrendezvényeken a figyelem sok videós között oszlik meg, itt egyetlen főszereplővel tölthetik az időt a rajongók órákon keresztül.

profil.png

Élőben kérdezhetnek a kedvencüktől, kvízeken vehetnek részt, nyerhetnek a videóshoz kapcsolódó termékeket, vásárolhatnak is ilyeneket, a szerencsések akár játszhatnak is a videóssal, természetesen aláírást is kaphatnak és közös képet is készíthetnek vele. Emellett pedig olyan videókat is hoz magával a főszereplő, amit eddig sehol sem lehetett látni korábban.

Az exkluzivitás mellett akár intimnek is mondhatnánk a rendezvényt, hiszen egy 300 fős közönségnek könnyebben megnyílik a videós, mint az internet végeláthatatlan terének, és olyan beszélgetések, információk, gondolatok is elhangozhatnak, amik sehol máshol nem lennének lehetségesek.

Ráadásul maguk a videósok is szeretnének végre egy olyan találkozón részt venni, ahol minőségi időt tölthetnek a rajongóikkal, tehát a célunk az, hogy mind a videósok, mind a követőik különleges és maradandó élménnyel térjenek haza.

VideóSOKK – Dezső Bence
infografika.jpg

Első alkalommal Dezső Bence lesz a VideóSOKK főszereplője augusztus 22-én.

15 órakor kezdődik a VIP jegyesek programja, akik 1 órás, exkluzív eseményen vehetnek részt, és értékes ajándékokkal például Dezső Bencés bögrével és plakáttal is gazdagodnak! Ebben az egy órában még különlegesebb és személyesebb programok várnak a vipesekre, mint egyébként. 16 órakor csatlakoznak hozzájuk a normál jegyesek, és közösen vesznek részt a vipesekkel a rendezvényen további két órán keresztül.

Dezső Bence mellett egy sztárvendég is lesz a rendezvényen, aki nem más mint egy hazai YouTube egyik feltörekvő csillaga: Royalszabi
royalszabiinsta.PNG

A VideóSOKK - Dezső Bence esemény már aktív, az érdeklődők jegyet vásárolni a VideóSOKK weboldalán tudnak. Az ezen a linken regisztrálók pedig egy 10%-os kedvezményre jogosító kupont is kapnak, amit online vásárlásnál tudnak felhasználni.

Jegyeket több száz fizikai értékesítő helyen is lehet kapni, ezeknek a hollétét itt tudjátok megnézni és szűrni megyék és városok alapján: https://www.jegy.hu/jegyirodak

Ha kérdésed van a rendezvénnyel kapcsolatban, először olvasd el a Gyakran Ismételt Kérdések menüpontot és ha ott nem kaptál választ, írj az info@videosokk.hu email címre nekünk egy emailt, vagy hívj fel minket 9-17 óra között a +36-20-210-9929-as telefonszámon!

Lájkold a VideóSOKK facebook oldalát is, hiszen érdekes infók, nyereményjátékok, versenyenek várnak rád, amikről kár lenne lemaradni. A VideóSOKK instagram oldalán pedig olyan exkluzív képeket láthattok majd, amik sehol máshol nem lesznek elérhetőek.

A rendezvény sorozat jövőbeli további résztvevőinek kiléte egyelőre még titok, annyit azonban elárulhatunk, hogy szeptemberben egy nagyon népszerű lány videóssal lehet majd találkozni. Érdemes tehát figyelemmel követni weboldalunkat és social felületeinket, hiszen folyamatosan osztunk majd meg részleteket ezzel kapcsolatban.

Ha tetszett cikkünk, oszd meg barátaiddal is a közösségi oldalakon!

Stay tuned!

Szólj hozzá!

Hacker támadás a YouTube-on. Így védd meg a csatornádat ellenük

2016. augusztus 04. 11:28 - Dóczi Attila

Az utóbbi napokban aggasztó dolgok történnek a magyar YouTube-on:Több hazai YouTube tartalomgyártó fiókját feltörte egy hacker, aki azután az email címüket és jelszavukat közzé is tette a Twitterén. Itt azonban nem állt meg, egyikük több mint 300 videóját le is törölte, egyik tweet-jében ráadásul azt is írja, hogy közzé teszi a módszert, és élvezettel figyeli majd, ahogy sorra feltörik a magyar csatornákat.

A következőkben hasznos tippeket mutatunk arra vonatkozóan, hogyan tudjátok hacker biztossá – legalábbis biztosabbá – tenni a YouTube fiókotokat, és miként tudjátok az egész csatornátokat szőröstül-bőröstül lementeni.
youtubebackupcikk.jpg

Két lépcsős azonosítás

Az első és legfontosabb, hogy megelőzzük a bajt mielőtt megtörténne. Ha valaki bejut és az egész csatornát törli, ép ésszel szinte felfoghatatlan károkat fog okozni. Egy-egy csatorna több száz videójában évek több ezer munkaórája rejtőzik, szinte hihetetlen, hogy valaki ezt egyetlen kattintással meg tudja semmisíteni.

Éppen ezért kiemelten fontos, hogy megfelelően védjük a csatornánkat. A megfelelő jelszó választással kapcsolatosan számos cikk létezik, ezt nem fejtem ki bővebben. Ha nincs ötletünk jelszavakra, még olyan szolgáltatást is igénybe vehetünk, amely generál számunkra egy tetszőlegesen erős jelszót.

ketlepcsos.PNG

Ami viszont még a hackereknek is fejtörést okoz, az a két lépcsős azonosítás. Ennek használatával bármikor, amikor be akarsz jelentkezni, a megszokott jelszavad mellett a rendszer küld egy azonosítót a telefonodra is, és a kettő együttes alkalmazásával tudsz belépni. Ezen a linken minden információt megtaláltok, ami szükséges a használatához.

Első hallásra ez macerásnak tűnhet, de képzeld el azt, hogy reggel felkelsz, egy zamatos kávé mellett belépsz a csatornádra, hogy kommenteket olvasgass, és azt látod, hogy eltűnt minden tartalmad. Így már megéri a macerát ugye? :)

 

YouTube Backup – Mentsd le az egész csatornádat

backup2.PNG

Manapság már mindenféle dologról lehet biztonsági mentést készíteni, és akár hiszitek akár nem, a YouTube csatornátokról is. Ha ez nem lenne elég, akkor nem csak arról, hanem az összes Google szolgáltatásról, de egyelőre most ez nekünk a legfontosabb.

Ha azt mondod, hogy neked megvannak a nyers fájlok, és ezért nincs szükséged erre, akkor jó ha tudod, hogy ennek a módszernek a segítségével nem csak magukat a videó fájlokat, hanem gyakorlatilag minden hozzájuk, és a csatornához kapcsolódó adatot lementhetsz: előzmények, feliratkozások, lejátszási listák, megjegyzések.

Emellett, noha a videó kezelőben is le tudod tölteni a videóidat, ott nem az eredeti fájlt fogja letölteni, hanem a YouTube által tömörített verziót. Ezzel szemben ezzel a módszerrel, az eredeti fájlokat mentheted le.

Akinek további segítségre van szüksége, az nézze meg ParkInZone videóját, ahol részletesen megmutatja a folyamatot: https://www.youtube.com/watch?v=erA6ZLo9U6Y 

 

A módszer élesben.

A mentés létrehozásához kattints a következő linkre: https://takeout.google.com/settings/takeout

Győződj meg róla, hogy abba az account-ba vagy bejelentkezve, amelyikről mentést akarsz készíteni.

Itt menj rá, hogy „nincs kijelölés”, majd a végén jelöld be a YouTube-ot. (Ha mást is le akarsz menteni, akkor jelöld be azt az adott dolgot.)

A következő oldalon kiválaszthatod a formátumot, és hogy milyen formában küldje el neked a kész adatokat. A legegyszerűbb megoldás a zip formátum, és az email-es adat küldés.

backup3.PNG

Végül kattints az archívum létrehozása menüpontra, és ezután nincs más dolgod, mint várni, hogy elkészüljön. Ha email-es megoldást választod, akkor az email megérkezése után egy hétig van lehetőséged letölteni a fájlokat.

Ezzel a módszerrel tehát az egész csatornádat le tudod menteni, szőrőstül-bőrőstül, kommentestül mindenestül, így egy esetleges támadás esetén ezek megmaradnak.

 

A Star Network védelme

Ha minden kötél szakad, semmi sem használ, és oda a csatorna összes videója, akkor sincs minden veszve, ugyanis a Star Networknek a Google kiemelt partnereként, magas szakmai minősítésű, nemzetközi szinten elismert MCN-ként, lehetősége van a partnerei csatornáinak visszaállítását igényelni.

Ez azonban nem mindig lehetséges, így nem is tudjuk ezt garantálni, viszont többször volt már rá példa, hogy sikeresen visszaállíttattunk csatornát.

Reméljük, hogy a fentebb ismertetett módszerekkel biztonságosabbá tudjátok tenni a csatornátokat, és soha nem kell majd csatorna vissza állítás ügyén segítséget kérnetek tőlünk.

Ha tetszett cikkünk, oszd meg barátaiddal is a közösségi oldalakon!

Stay tuned!

Szólj hozzá!