Hogyan érjük el a 30 év feletti korosztályt? - Influencer marketing kampány Mucsi Zoltánnal

2017. november 02. 11:36 - Balog Viktória

A YouTuberektől, fiataloktól hangos jelenleg a marketing szakma és a média, hiszen az influencer marketing remek csatorna bizonyos célcsoportok, kifejezetten a tizen-és huszonéves generáció megszólítására. A 30 feletti korosztály elérése véleményvezéreken keresztül azonban még kihívást jelent a márkák számára.

A Star Network már ezen a fronton is kész megoldásokkal szolgálni, folyamatosan bővítve influencer portfólióját méltán népszerű és hiteles, elsősorban nem a közösségi médiából ismert influencerekkel.

mucsi.jpgMucsi Zoltán (forras: szinhaz.org)

A szeptember és október folyamán futó Mobil Munka kampány célja éppen az érettebb generáció munkát kereső tagjainak elérése volt, ezen belül is a fizikai munkát kereső emberek voltak a fókuszban. A Profession mobil applikációját népszerűsítő kampány tervezésekor a márka egy olyan influencert szeretett volna találni, aki hiteles a célközönség számára, és kellően szórakoztatóvá teszi az álláskeresés bemutatását. Így esett a választás Mucsi Zoltán színművészre, mint véleményvezérre. A videó koncepciója közösen készült el a Star Network, a Profession és Mucsi Zoltán által, utóbbi főszereplőként is megjelent a kisfilmben.

A videó humoros formában hasonlítja össze a hagyományos és a mobilon történő munkakeresés közti különbségeket. A kisfilm fő célja, hogy a hagyományos munkakeresés nehézségeit, körülményességét szembeállítsa az applikáción keresztüli keresés lazaságával, egyszerűségével. Azonban nem csak egy szimpla pro és kontra felsorolásról van szó! A videó számos rejtett poént is tartogat azok számára, akik szemfülesen nézik végig. Ilyen például, hogy a hagyományos álláskeresést bemutató jelenetben a főszereplő Mucsi beszélt nyelvként a fütyülést adja meg a kézzel írt önéletrajzán. De a viccesen Sebrof-nak (Forbes visszafelé) átkeresztelt magazin feltűnése is egy olyan különlegesség, amely igazán humorossá teszi a videót.

A kampány sikerei (260 ezer megtekintés Facebookon, 60 ezer megtekintés a Youtube-on, PR megjelenések, népszerű influencerek általi megosztások) alapján láthatjuk, hogy a megfelelően kiválasztott véleményvezér esetében az idősebb generációk is könnyedén elérhetővé válhatnak. Ez a fajta marketing eszköz pedig új lehetőségeket biztosíthat a márkák számára, hiszen egy sokkal közvetlenebb, hitelesebb formában kommunikálhatnak célcsoportjukkal.

infograf2_1.jpg

Mucsi Zoltán példája jól mutatja, hogy nemcsak a közösségi médián ismertté vált tinik lehetnek véleményvezérek. Érdemes tehát résen lenni, hiszen az idősebb generációk elérése várhatóan a jövőben még fontosabb és növekvő jelentőségű szegmense lesz az influencer marketingnek. Büszkék vagyunk arra, hogy a Profession-el karöltve részt vehettünk a projektben.

 

Ha tetszett cikkünk, oszd meg barátaiddal is a közösségi oldalakon!

Stay tuned! 

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://youtube.blog.hu/api/trackback/id/tr3513117494

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása