Miért tűntek el a feliratkozóim a YouTube csatornámról?

2016. június 30. 15:15 - Tóth Bálint Star Network

Tegnap reggel a teljes YouTuber társadalom arra ébredt, hogy kisebb-nagyobb mértékben de feliratkozókat veszített el. Hazai téren voltak olyan csatornák, amelyek a Socialblade és a YouTube nyilvánosan látható számai szerint több ezer vagy akár több tízezer feliratkozót vesztett el. Az eset azonban globális hatásokkal bírt, PewDiePie csatornája például több mint 600 ezer feliratkozót veszített a nyilvános adatok szerint.

omg.jpg

Nagyon hamar több partnerünktől is kaptunk az eset kapcsán kérdéseket, információkérést, hogy miért is történhetett ez. Szerencsére a YouTube a hivatalos válasszal nem várt sokáig, nézzük mi is állt az eset hátterében!

A YouTube közel 3 hete vezetett be egy új rendszert, melynek célja az, hogy a nem igazi feliratkozókat kiszűrje és eltüntesse a nyilvánosan elérhető feliratkozó számból. Pontosan mire is gondolunk itt? Elsősorban olyan fiókokra, amelyeket egyszer regisztráltak, de soha többet nem használták, nem léptek be, de emellett vannak például robot által regisztráltak és további olyan hamis fiók, mely csak azt a célt szolgálja, hogy manipulálja a statisztikákat a feliratkozószámokról.

Azonban egy rendszerhiba következtében ez a folyamat nem működött sokáig, így ezek a feliratkozók sajnos nem lettek kiszűrve. Ennek következtében pedig az elmúlt hetekben jelentős növekedés volt látható feliratkozó számok terén nagyon sok csatornánál. Pár napja azonban ezt a hibát kijavították, és mikor a rendszer újra működésbe lépett, rengeteg ilyen feliratkozást megszüntetett, mely érthető módon a YouTuberek számára ijedelmet okozott.

no-problem-thumb.jpg

Aggódni tehát nem kell, azok, akik igazán követik YouTube csatornánkat, még ott vannak, és továbbra is nézhetik a csatornákat.

Fontos megemlíteni, hogy a YouTube csatornák analitikájában meg lehet tekinteni a valós feliratkozószám növekedést, azokkal a statisztikákkal nem volt gond, mindössze a publikus statisztikáknál volt tapasztalható az eset.

Érdekes adalék, hogy a mai napon azt tapasztaltuk, hogy néhány csatorna visszanyerte a hirtelen elvesztett feliratkozómennyiséget, így úgy tűnik, a történetnek nem lesz ilyen egyértelmű kifutása! Ezzel kapcsolatosan további részleteket kértünk a YouTube-tól, ami természetesen frissítésként meg fogunk jeleníteni majd cikkünkben.

Egy biztos, aki továbbra is izgalmas tartalmakat gyárt a YouTube-ra az gyors léptékben elérheti a korábbi követő bázisát és túl is szárnyalhatja azt! Értesítsd Te is barátaidat a jelenleg legforróbb YouTube témáról egy megosztással!

Stay Tuned!

Szólj hozzá!

Hamarosan itt a harmadik MineCinema!

2016. június 24. 12:12 - Dóczi Attila

Ismét megrendezésre kerül a MineCinema, ezúttal a harmadik alkalommal. Nézd meg a kedvenc videósaid új Minecraft filmjét óriási képernyőn egy exkluzív mozis vetítés keretében. A film alkotói, azaz a legnépszerűbb Minecraftos YouTuberek személyesen is várnak téged, hogy aláírást adjanak, és közös képet csináljanak veled, a helyszínen ráadásul menő Minecraftos cuccokat is vásárolhatsz majd.
fb_event_3.jpg

Idén a VIP jegyesek még speciálisabb ellátásban részesülnek, ugyanis külön teremben nézhetik meg a filmet. Így a sima jegyesek 12:30 és 15:30-kor, a vip jegyesek 10:15, 13 és 16 órakor nézhetik meg azt. Amelyik vetítésre veszel jegyet, az előtt negyedórával léphetsz be a rendezvény területére!

A mozivetítés mellett lehetőséged lesz aláírást szerezni a legnagyobb Minecraft gamerektől, míg a VIP jegyvásárlók külön teremben nézhetik a filmet, továbbá számukra többek között még aláírt MineCinema plakátot, nyakpántot, egérpadot valamint interaktív programokat biztosítunk a videósokkal az erre külön kialakított VIP teremben.

Kikkel találkozhatsz?

Ott lesz:

videosok.png

zsDav, luckeY, Varázsló, KD csapat, Doggyandi, Walrusz, Ábel von Müller, Csabinho, Icebluebird, Royalszabi


De miről fog szólni a film?

A film címe Az Őserdő Hangjai lesz, és a történet szerint bennszülöttek feje fölött egy szép napon elhalad egy ismeretlen repülő gép és a földbe csapódik. Isteni jelnek hitték így a gép felkutatására elküldik a kétbalkezes ZsDav-ot. Ám a repülő roncsaiból kikászálódik luckeY aki minden áron el akar jutni a legközelebbi városba, hogy lebuktasson két gonosz üzletembert. Együtt indulnak neki a nehéz kalandnak. De vajon sikerrel járnak-e a végén?

Trailer is kijött már a filmhez:

Ráadásul mindenki számára lehetőség lesz menő Minecraftos cuccokat vásárolni a mesterMC-nek köszönhetően. Bögrék, egérpadok, tolltartók, minden lesz ott, ami szem-szájnak ingere.

Idén februárban rendeztük meg a MineCinema második felvonását, amire több mint 1000 ember eljött. Írtunk erről egy élménybeszámolót is, amit itt olvashattok, és egy hangulatvideót is készítettünk:

A helyszínen jegyet NEM tudsz vásárolni, kizárólag online a jegy.hu-n vagy a több mint 400 fizikai értékesítő helyen. A jegyek limitált számban kaphatók. Ne húzd a jegyvásárlást, mert tavaly szomorú levelek tucatjaira kellett válaszolnunk, akik túl sokáig halogatták, és lemaradtak róla. Vedd meg most és találkozzunk Július 9-én a Lurdy házban!

A fizikai értékesítőhelyek listáját itt találod.

A részletes programról további információkat a szervezők oldalán találhatsz:

12742439_1522628598039977_3292663562524438588_n.jpg 

Ha pedig kérdésed van a rendezvénnyel kapcsolatban, írj a minecinemamine@gmail.com email címre nekünk egy emailt, vagy hívj fel minket 9-17 óra között a +36-20-210-9929 telefonszámon

Ha tetszett cikkünk, oszd meg barátaiddal is a közösségi oldalakon!

Stay tuned!

Szólj hozzá!

Megújult a Star Network YouTube blog design

2016. június 21. 11:40 - Dóczi Attila

Örömmel mutatjuk be nektek a Star Network YouTube blogjának megújult arculatát. Szebb, letisztultabb, modernebb, vagányabb!

ytblogcover.png

De nem csak a felszín változott, hanem a cikkeket is igyekeztünk újra strukturálni, hogy minél átláthatóbb legyen, és minél könnyebben lehessen benne keresni. A már megszokott címkék mellett, öt nagy csoportba rendezve válogathattok a bejegyzések között.

 

tippek.png

A Tippek menüpont alatt olyan hasznos dolgok rejtőznek, aminek segítségével hatékonyabban működhet, és több emberhez juthat el a csatornátok.  Ilyen például a 7 tipp, hogy a YouTube ajánlja a videóidat, vagy az Így keress pénz a YouTube-al 2016-ban című cikk.

 

ujdonsagok.png

Az Újdonságok menüpont alatt összeszedjük nektek a legfrissebb eszközöket, funkciókat és beállításokat, amik segítségével még jobban működhet a csatornátok. A YouTube gyorsan változó világában, tisztában lenni az újdonságokkal olyan, mint egy karhossznyival mindig a többiek előtt úszni. A fordító funkció segítségével például több emberhez, akár több nemzetiséghez juttathatod el a videóidat egyszerre, a kártyával való szavazással pedig kikérheted a közönséged véleményét, egyszersmind erősítve is a kapcsolatot velük.

 

erdekessegek.png

Az Érdekességek menüpont alatt olyan figyelemreméltó tényeket, és történéseket osztunk meg veletek, amik ugyan nem esszenciális tudások, de érdemes tisztában lenni velük. Valamint egy sörözés alkalmával is tudsz villogni olyan infókkal, hogy a legújabb jelentések szerint a YouTube-ra már 500 órányi tartalmat töltenek fel percenként vagy, hogy mi a jelenlegi állása a videó óriások háborújának.

 

statisztikak.png

A Statisztikák pont nem olyan unalmas, mint ahogy a nevéből első pillantásra tűnhet. Sőt! Olyan érdekes toplisták találhatóak itt, mint hogy mik a legnagyobb zenei, vlog vagy éppen gaming csatornák Magyarországon. Ezeket végig pörgetve láthatod, hogy kik a legnépszerűbb előadók és videósok, felfedezhetsz addig nem látott csatornákat, és akár új kedvenceket is találhatsz. Ha ennyi gyűjtés nem lenne elég, nézd meg a saját fejlesztésű statisztikánkat, ami az összes magyarországi csatornát tartalmazza, és különféle módokon rendszerezheted azt.

 

esemenyek.png

Az Események menüpont alatt bújnak meg a cikkeink a különféle rendezvényekről, legyenek azok a Star Network szervezésében, mint a MineCinema vagy a YouTuber találkozó, vagy más események, ahol képviseltetjük magunkat: ilyen a PlayIT is. Ezek a rendezvények különlegesek, hiszen élőben is láthatod azokat a videósokat, akiket addig hónapokig vagy évekig csupán videókon keresztül követtél. Ha pedig élőben nem lehettél ott, a cikkeinkkel átélheted az élményt.

A következő hetekben is érdekes cikkek várnak rátok, úgy hogy ha nem szeretnétek lemaradni, kattintsatok a „követés”-re a jobb felső sarokban, vagy lájkoljátok a Star Network Facebook oldalát.

Ha tetszett cikkünk, oszd meg barátaiddal is a közösségi oldalakon!

 

Stay tuned!

Szólj hozzá!

Kövesd az E3-at a YouTuberekkel

2016. június 16. 14:43 - Dóczi Attila

Már több mint húsz éve rendezik meg minden évben az E3-at, a világ legnagyobb gamer rendezvényét, a videójáték ipar mekkáját, ahova a világ minden tájáról zarándokolnak a játék kedvelők, hogy legalább egyszer tiszteletüket tegyék 50 ezer társukhoz hasonlóan. Ez az a hely, ahol a legnagyobb játék fejlesztő és gyártó cégek bemutatják a legújabb technológiájukat, eszközeiket, és persze játékaikat, amihez az egyszerű földi halandónak nem lesz elég erős gépe, úgyhogy maradnak a gameplay nézések a kedvenc videósaik csatornáján. De kedvenc videósaitok E3 fronton sem hagynak cserben titeket és többen is ellátogatnak oda személyesen, ahol napi szinten jelentkeznek vlogokkal, (hogy csinálják ezt?!)  vagy épp élő bejelentkezéssel, úgy hogy nem maradtok le semmiről.

e3cover_1.jpg

Ebben a cikkben megmutatjuk melyik videósok segítségével tudtok egy kis homemade E3 élményt varázsolni magatoknak estére, egy-egy fárasztó nap után.

 

TheVR

maxresdefault_jpgsadfsdfsa.jpg

A TheVR-os Pisti és Jani is kiutazott Los Angelesbe, hogy részt vegyen a rendezvényen, és E3 VLOG sorozatukban minden nap jelentkeznek egy-egy videóval a csatornájukon, amiben az adott nap történéseit mutatják be. A megszokott Jani és Pisti humor remekül működik utazós vlog formájában is, ami Los Angeles városával és az E3-al kiegészülve, olyan élményt ad, amit nem tudsz majd letenni.

Ha ez még nem lenne elég, a srácokkal mentek az OCTV munkatársai is, akikkel gasztro túrát tartanak és végigkóstolják a USA mindenféle jellegzetességét. Ezt a videókban is látni fogjátok, de ha részletes bemutatót szeretnétek, akkor látogassatok el az OCTV weboldalára, ahol képekkel teletűzdelt színes-szagos élménybeszámolókat olvashattok.

 

GameDay Iroda

maxresdefault_jpgdasdasdas.jpg

Szirmai Gergő és Kiss Imi közösen vezetik a GameDay Iroda csatornáját, ahova a szokásos gameplay és bemutató videók helyett a héten az E3-as vlog videóké a főszerep. Naponta akár többször is jelentkeznek (gondolom alvás helyett is inkább vágnak), és a juharszirupos-csirkehúsos vacsitól kezdve, az új játékok trailerére adott reakciókon át, olyan crossoverekre is lehet számítani, mint amikor együtt utaznak a repülőgépen Janival és Pistivel. Kihagyhatatlan.

 

The Otherworld Online

otherworldpic.jpg

Az Otherworld csapata live streamen közvetítette az E3-at, amit a twitch csatornájukon tudtok visszanézni. Fél napnyi hideg élelmet és egy vödör kávét érdemes bekészíteni, ugyanis három darab másfél órás stream mellett van egy tíz és fél órás gigászi fenevad is, tehát összesen 15 órányi szórakozást biztosítanak nektek az Otherworld-ös srácok. Na itt biztos hogy nem maradtok le semmiről.

Emellett persze cikkeket is írnak az otherworld.hu-ra, amik megmutatják az adott gyártók – Microsoft, Ubisoft, Sony – konferenciáit, és az adott eseményen megjelenő összes játék trailerét is összegyűjtötték nekünk, így semmi más dolgunk nincs, mint hátradőlni és élvezkedni a legújabb játékok hangulatos trailerein.

 

Ma, azaz 16.-án van a rendezvény utolsó napja, de ne aggódjatok a videósoknak hála nem maradtok le semmiről, hiszen végig tudjátok nézni az összes bejelentkezést az elejétől a végéig.

Ha tetszett a cikkünk, akkor lájkold és oszd meg ismerőseiddel a közösségi gombok segítségével! 

Stay Tuned!

 

 

Szólj hozzá!

Változások a bevételszerzésben + hasznos tippek

2016. június 10. 10:57 - Dóczi Attila

A YouTube nagy lépést tett előre, és megoldott egy olyan problémát, ami évek óta YouTuberek tízezreinek az életét keserítette meg: a claimek okozta monetizálási nehézségek. Ebben a cikkben részletesen bemutatjuk mi változott a YouTube content id rendszerében, és miért juttathat ez titeket többletbevételhez. Emellett olyan praktikus trükköket is megmutatunk, hogy hogyan egyszerűsödött a csatorna névváltoztatás folyamata, valamint hogyan tudod növelni a Facebook oldalad népszerűségét.

 cikkcover.jpg

Claim változások

Valószínűleg mindannyian találkoztatok már claim-el, csak nem neveztétek nevén a dolgot. Ebben a cikkben most hanyagoljuk a szakkifejezések részletes kibontását, mint a claim, az asset, vagy a match policy, ehelyett egyből ott ragadjuk meg, ahol nektek is egyértelmű.

Ki ne találkozott volna már a „Harmadik féltől származó tartalom” vagy „Szerzői joggal védett tartalom” kifejezésekkel, amik egyből a frászt hozzák az emberre.

szerzoijog.png

Ez akkor történik, amikor a videódban lévő tartalom egy másik feltöltő videójában is megjelenik, aki azt állítja, hogy a tartalom az övé. Ebben az esetben több dolog is történhet:

  • A videód ugyanúgy működik tovább, csak nem monetizálhatsz belőle.
  • A videót részét vagy egészét letiltja a YouTube.
  • A YouTube törli a videót, és még strike-ot is kap a csatorna.

Hogy mikor melyik történik, az attól függ, hogy a másik feltöltő mit válaszott ki a Content ID rendszerben.

video-monetiztion-not-available.jpg

Azonban nem kell tétlenül elfogadnod ezt, fel is lebbezhetsz ellene, ha jog szerint téged illet a tartalom, vagy például ha a Fair Use alá esik. Erről bővebben itt olvashatsz.

Fellebbezni csak azok tudnak, akik egy olyan partnercéggel vannak szerződésben, mint amilyen a Star Network is. Egyéb esetben ez a lehetőség nem áll fent.

A fellebbezés időtartama 30 napig tart, ha ez idő alatt a másik feltöltő nem tesz semmit vele, akkor 30 nap után a claim feloldódik, és a monetizáció újra elérhetővé válik.

Ami számunkra a lényeg

  • Eddig az a pénz, amit a fellebbezési eljárás alatt gyűlt volna a feltöltőnek, elveszett.
  • Ez nem túl fair, ha azt az esetet nézzük, hogy jogosan használtad fel a tartalmat.
  • Ráadásul vannak olyan „content trollok”, akik szándékosan letöltenek és újra feltöltenek friss, népszerű tartalmakat a gyors bevételszerzés reményében.

A YouTube átalakította a monetizációt a claim-ek aktiválódásakor. A folyamat a következőképpen néz ki:

claim1.jpgclaim2.jpg

 

A változás itt, a harmadik lépésnél történik.

claim3.jpg

Most már a YouTube visszatartja és összegyűjti a monetizációból származó bevételeket, amíg tart annak az eldöntése, hogy kinél vannak a jogok.

claim4.jpg

Amint a döntés megszületik, az a személy kapja meg a visszatartott bevételeket, akit jog szerint illet.

 

Facebook meghívás

Manapság szinte kötelező, hogy legyen Facebook oldal is társítva a csatornádhoz, ha azt szeretnéd, hogy dinamikusan és gyorsan fejlődjön az. Emellett egy Facebook oldal számos más lehetőséget kínál, melyek közül az egyik legfontosabb a közösségépítés.

Egy ügyes módszert szeretnék mutatni nektek arra, hogyan tudtok a Facebook oldalatokra még több követőt toborozni.

Ha az egyik Facebook bejegyzésetek lájkolóira kattintotok, látni fogjátok, azokat a személyeket, akik valamilyen visszajelzést adtak a videótokra. Ezek között vannak olyanok, akik a posztra vissza jeleztek, de az oldalt még nem kedvelik.

animegyetemposzttt.png

A meghívás gombra kattintva küldhettek nekik egy meghívót lájkolásra.

animegyetemposzt2.png

Mivel már kifejeztek valamilyen érzést a poszt alatt, nagyobb az esély rá, hogy hajlandóak hosszú távú oldal követőkké is válni.

Erre a hatásra ráerősít, hogy olyan valaki kéri őket a lájkra, aki iránt pozitív érzéseik vannak.

 

YouTube csatorna név megváltoztatása

Gyakran kérdezitek tőlünk, hogy hogyan lehet a csatorna nevét megváltoztatni.

Régen ez egy bonyolultabb folyamat volt, ma már pár egyszerű lépést követve, gyorsan meg lehet csinálni.

Menj az alkotói stúdió melletti fogaskerékre.

csatnev2.png

Kattints a szerkesztés Google+-on feliratra.

csatnev3.png

Írd át a neved, és gyakorlatilag másodperceken belül frissülni fog a csatorna név.

csatnev.png

 

Remélem hasznosnak találtátok ezt a pár szösszenetet.

  

Ha tetszett a cikkünk, akkor lájkold és oszd meg ismerőseiddel a közösségi gombok segítségével! 

Stay Tuned!

Szólj hozzá!
süti beállítások módosítása