Két klikk a boldogsághoz – végtelenített videók a YouTube-on

2016. január 27. 12:33 - Dóczi Attila

loop2.jpg

Ugye ismerős az a helyzet, amikor a kedvenc zenédet hallgatnád újra és újra, de amint vége lesz, fáradtságos munkával kell visszakattintgatni, és újra elindítani azt?

Az internet végtelen tudástára többfajta megoldást is kínál erre az eshetőségre:  ugyanazt a számot beteheted egy lejátszási listába annyiszor, amíg nem unod meg hallgatni, elvetemült emberek 1-5-10 órás változatokat is készítettek, és olyan alkalmazásokat is igénybe lehetett venni, amik végtelenítették – „loopolták” -  a videóinkat.

Ám a körülményes megoldásoknak, és fárasztó klikkeléseknek ezennel vége!

A hírt a YouTube új funkciójáról Henry Lim webfejlesztő tette közzé a twitter oldalán január 20-án. A végtelenített lejátszáshoz nem kell mást tenni, mint egy határozott jobb klikket nyomni a loopolni kívánt videóra, majd – korántsem meglepő módon – a „Loop” opciót választani.

vryoutube.jpg

Egyetlen hátránya, hogy csak egy individuális videót tudunk végtelenített lejátszásba tenni, tehát ha ennél több számot szeretnél folyamatosan hallgatni, akkor más megoldáshoz kell folyamodnod.

Még szerencse, hogy csak most vezették be ezt a funkciót, hiszen megfosztottak volna minket olyan kincsektől, mint a 10 órás nyan-cat videó, vagy az a srác, aki 10 órás reakció videót készített, amin megnézi a 10 órás nyan-cat videót. People are awesome.

Ha te is legenda akarsz lenni, akkor nyomj rá a Loop gomba ezen a videón.

 

Ha tetszett cikkünk, oszd meg barátaiddal is a közösségi oldalakon!

Stay tuned!

 

Szólj hozzá!

A YouTuberek és a MikulásGyár

2016. január 15. 11:54 - Kovács Anna Star Network

mgy_hirlevel_fejlec.jpgAjándékcsomagok, játékok, ruhák, könyvek, vidám kisgyerekek és szorgos manókezek. Ezeket lehetett látni december 4. és 20. között, az Ötvenhatosok terén felállított MikulásGyárban.

A MikulásGyár évről évre megrendezi a térség legnagyobb és legismertebb jótékonysági akcióját, melyben az adakozók tartós élelmiszereket, tisztító- és tisztálkodási szereket, jó minőségű ruhákat, játékokat és könyveket adhatnak a rászoruló gyermekek, családok számára. A beérkező adományok elosztását a Magyar Vöröskereszt végzi, az adományok országos szállításáról pedig a Magyar Posta gondosodik.

Nem volt másként ez 2015-ben sem, ám ebben az évben a Star Network is csatlakozott a kezdeményezéshez. Célunk volt, hogy minél több emberhez eljuttassuk az adakozás lehetőségéről szóló hírt, a népszerű hazai YouTuberek segítségével. Felkértük őket, készítsenek videót, melyben bemutatják a MikulásGyár céljait, továbbá buzdítják rajongóikat az adakozásra, részvételre. A kezdeményezés remek alkalmat biztosít arra, hogy megmutatkozhasson a YouTube hatalmas közösségi ereje.

fb_cover.png

A kezdeményezés különlegessége, hogy a YouTube segítségével olyan fiatalokat is meglehet szólítani, akiket más csatornán szinte képtelenség lenne. A videómegosztó magyar sztárjait akár többszázezren is követhetik, akiknek jelentős részét a tinik és a fiatal felnőttek teszik ki. Ők a hagyományos médiumokat (televízió, rádió) kis mértékben követik, a reklámozási árak ott csillagászati mértékűek, a megszólítás stílusa pedig sok esetben személytelen.

A YouTube-on ezzel szemben a tartalomgyártók ízlésűknek és stílusuknak megfelelő videót készítettek ahol a saját szavaikkal mondják el, hogy miről szól a Mikulásgyár és hogyan lehet segíteni. Az adott YouTuber követői nem csak kiemelt figyelmet szentelnek annak tartalmaira, de érzelmileg is kötődnek a csatornához, ennek eredményeképpen az üzenet hatóereje megsokszorozódik. A videóshoz kapcsolódó pozitív attitűd miatt, a résztvevői hajlandóság is nő, hiszen ha a kedvencük részt vesz egy kezdeményezésben, ami ráadásul jó ügyet szolgál, akkor ők is szívesen teszik azt.

Itt nézhetitek meg a YouTuberek felhívó videóiból készített összeállítást, ha pedig a teljes videókra is kíváncsiak vagytok, kattintsatok IDE!

Lássuk részletesen az eredményeket:

20 YouTube tartalomgyártó csatlakozott a Mikulásgyárhoz és készített buzdító videót. A csatornák témáját és közönségét tekintve igen széles a paletta, hiszen vannak:

A 21 videó több mint 260 000 megtekintést, közel 12 000 lájkot, valamint 1 300 körüli hozzászólást generált összesen, melyek között nagyon sok pozitív, támogató kommentet olvashatunk.

Több YouTuber személyesen is kilátogatott a Mikulásgyár központi sátrához, ahol önkéntesként segítették a MikulásGyárat, és még több rajongót tudtak kicsábítani a helyszínre. Lehetett találkozni többek között Pamkutya Bélával és Pistával, Simonffy Péterrel, Herczeg Hajnalkával, Börcsök Gyöngyivel, Mia May-el, Dorina Marbellous-szal és Marissal is, aki egy vlog videóban is megörökítette az élményt.

Nézd meg összefoglaló videónkat itt:

A kezdeményezés egyértelműen pozitív eredményekkel zárul, nagyon sokan fogtak össze a rászoruló gyermekekért. A rászoruló gyermekek és családok idén remek ajándékokkal, a YouTuberek pedig a segítés örömével lehettek gazdagabbak ebben a pár napban. Az összefogás bebizonyította a hazai YouTube közösség hatalmas erejét és megmutatta, milyen remek célokat képesek közösen támogatni, elérni.

Ezúton is köszönjük Mindenkinek a részvételt!

Ha tetszett cikkünk, oszd meg barátaiddal is a közösségi oldalakon!

Stay tuned!

Szólj hozzá!
süti beállítások módosítása