A beauty és a YouTube 2015-ben

2015. június 19. 13:25 - Kovács Anna Star Network

Egyre dinamikusabban növekszik hazánkban is a különféle szépségápolással foglalkozó YouTube csatornák száma. Leggyakrabban YouTuberek készítenek videókat a sminkelési, hajformázási, bőrápolási, öltözködési szokásaikról és praktikáikról, és ma már a szépségipar is kezdi felismerni a YouTube fontosságát.

Cikkünkben bemutatjuk, hogyan is áll 2015-ben a szépség és a Youtube kapcsolata.

screen-shot-2015-06-03-at-8_16_34-pm1-1024x329.png

A YouTube a fiatalok körében is az egyik legnépszerűbb közösségi médiaplatform, sokkal több videót néznek online, mint TV-műsort. Így válnak a YouTube tartalomgyártói véleményvezérekké és példaképekké, népszerű és ismert emberekké. Ma már nagyon sok fiatal lány a YouTube-ról tanul meg például sminkelni, frizurát készíteni és az öltözködési tippeket is a YouTube Beauty guruktól lesik el. 

A Pixability készített egy tanulmányt, melyekből nagyon érdekes adatok köszönnek vissza. Nézzünk meg ezek közül néhány fontosabb számot:

  • 45.3 milliárd megtekintés érkezett az összes Beauty videóra, és ebből csupán 2.1 milliárd megtekintést kapott a márkák videói
  • 55%-a a beauty videók megtekintéseinek mobilkészülékről érkezett
  • 182 621 beauty csatornatulajdonos volt a felmérés készítésének időpontjában
  • 1 783 935 beauty videó a YouTube-on
  • 123 164 115 összes feliratkozó, melyből 8,8 millió a legnépszerűbb tartalomgyártóé, Bethany Mota
  • 169 078 125 Facebook megosztás érkezett a videókra

Ezekből az adatokból is látszik a szépséggel foglalkozó videók és videósok népszerűsége, amelyet az is bizonyít, hogy 50%-kal nőtt a megtekintések száma 2014 január és 2015 áprilisa között. 

A következő konklúziókat lehet levonni a tanulmányból:

  1. A Beauty egyre jobban teret nyer a YouTube-on. Mind méretében, mind alkalmazási területében növekszik és a nézők sokszínűsége is folyamatosan szélesedik.
  2. A feltörekvő tartalomgyártók megdöntik az eredeti YouTube szépségkirálynők helyzetét, ezzel nagyobb versenyt generálva a feliratkozókért és a nézőkért.
  3. A szépségipari márkák könnyen együtt dolgozhatnak a YouTuberekkel, mely mindkettejük számára előnyös együttműködés lesz.
  4. A márkáknak két fontos új irányra kell odafigyelniük a YouTube-on: az idősek és a férfiak szépségápolási szokásaikra és igényeikre.

 122009-guest-post-makeup-tips-youtube.jpg

Érdemes tehát a beauty világát folyamatosan figyelni a YouTube-on, hiszen egyre nagyobb teret nyer, egyre szélesebb közönségre tesz szert és minden bizonnyal a márkák számára is nyerő lehet, ha együttműködik YouTube fontos véleményvezéreivel.

Kíváncsiak vagyunk, milyen irányba fog újulni a beauty témájú videókészítés a jövőben és milyen kreatív együttműködéseket fognak kitalálni a márkák és a YouTube beauty guruk közösen. 

Reméljük érdekesnek találtad cikkünket, ha igen oszd meg barátaiddal is!

Stay tuned!

Szólj hozzá!

YouTube vs. Twitch: Új YouTube Gaming alkalmazással hívja ki ellenfelét a videós platform

2015. június 15. 13:14 - Tóth Bálint Star Network

A YouTube legnagyobb és legmeghatározóbb platform az „on-demand” gaming videók piacán, azonban a live stream videók terén jelentős hátránnyal rendelkezik versenytársával, a Twitch-csel szemben. Miután tavaly az Amazon 974 millió dollárért megvette a Twitch-et és így elcsente azt a Google elől, a technológiai óriás sem ült sokáig a fenekén, hogy megfelelő választ adjon.

Márciusban már bejelentette a Google, hogy a YouTube live stream szolgáltatását gyökerestül megújítanák, és a gaming videókra nagyobb hangsúlyt szeretnének fektetni. Az E3 2015 startolásával pedig most le is rándult a lepel arról, hogy igazán mit is terveznek.

ytg_family.png

Ezen a nyáron megjelenik a YouTube Gaming weboldal és applikáció, mely kifejezetten a gaming tartalmakat állítja a középpontba. A YouTube Gamingben több mint 25 000 játék dedikált oldalát találhatjuk majd meg, melyen az adott játékhoz kapcsolódó kiadói és egyéni tartalomgyártói videókat és live streameket tudjuk megtekinteni.

A felhasználók naprakészek lehetnek a friss tartalmakkal, hozzáadhatnak játékcímeket a gyűjteményükbe, feliratkozhatnak az egyes csatornákra, valamint új live stream indulása esetén értesítést kapnak.  A YouTube szerint "Felfedezhetsz új kedvenceket kedvelt játékaid és csatornáidon alapuló ajánlásokon keresztül”. Továbbá egyszerűbbé és élvezhetőbbé válik a live stream szolgáltatás is az elkövetkező hetekben.

„A már meglévő funkciók mellett újra tervezzük a rendszert úgy, hogy ne kelljen időzítened élő közvetítést, és hogy egy linket elég legyen megosztani az összes felületeden”. Ezen kívül a live videók kommentrendszerét is megújítják, mivel sok YouTuber panaszkodott erre a múltban.

youtube_gaming.jpg

A YouTube Gaming nyáron indul el az USA-ban és az Egyesült Királyságban. Habár böngészőben és mobil eszközökön megerősítették elérhetőségét, még nem tudjuk, hogy konzolokon is elérhető lesz-e.  Az új applikációval végre nem vesznek el gaming tartalmak a YouTube videók hatalmas tengerében, és olyan címekkel találkozhatnak felhasználók, amelyeket még nem ismertek, ebből pedig a tartalomgyártók és végső soron a kiadók is hasznot húzhatnak.

Ha tetszett cikkünk, akkor ne habozz ezt megosztani ismerőseiddel, barátaiddal, hogy hozzájuk is eljusson!

Stay tuned!

Szólj hozzá!

8K-s videó a YouTube-on

2015. június 12. 11:00 - Daghistani Péter

Az okostelefonok, monitorok és televíziók kapcsán manapság a felbontás növekedése jelenti az egyik legnagyobb innovációt a néhány évvel korábbi modellekhez képest, ha pedig a képernyők felbontása növekszik, akkor értelemszerűen a rajtuk fogyasztott tartalmakét is növelik a készítők és szolgáltatók. Mostanság a 4K őrület zajlik, hiszen egyre több 4K-s televízió és monitor kerül piacra, valamint jó néhány okostelefon már képes ekkora felbontásban mozgóképet rögzíteni. 4K-s videókkal már jó ideje lehet találkozni a világ legnépszerűbb videómegosztó oldalán, azt azonban kevesen tudták, hogy 2010 óta a 8K felbontás is támogatott.

8kyoutube.png

A videólejátszáskor kiválasztható felbontások közé azonban csak idén került be a 4320p/8K párosítás, nemrég pedig felbukkant a Ghost Towns in 8K néven feltöltött videó, melynél ki is választható ez az opció. Azt persze nem szabad elefelejteni, hogy a legjobb minőség kiélvezéséhez nagyon kevesen rendelkeznek megfelelő eszközzel, hiszen a felbontások terén még mindig a Full HD a legelterjedtebb. Ettől függetlenül az ilyesféle videók remekül demonstrálják a jövőt, a 4K felbontás néhány éven belüli elterjedése után pedig már a 8K is a küszöbön lesz.

A YouTube kapcsán pedig mi nagyon örülünk annak, hogy a Google ilyen hamar implementálja az új technológiákat, hiszen ezzel egyedülálló élményvilággal és felkészültebb szolgáltatással örvendeztetik meg a felhasználókat. Nektek mi a véleményetek a 4K és a 8K felbontásokról? Szeretnének ha a hazai YouTuberek is a Full HD fölé mennének?

Stay Tuned!

Szólj hozzá!

A zeneipar és a YouTube kapcsolata

2015. június 10. 14:02 - Daghistani Péter

Azzal mindenki tisztában van, hogy a YouTube elsősorban egy videós platform, mégis rengeteg zenei tartalom található meg rajta. Ezek között vannak hivatalos videóklippek és egyéb zenei tartalomra kiélezett videók is, a lényeg pedig az, hogy a zene világa óriási forgalmat generál a YouTube-on is. Nemrég lezajlott a Music Hungary konferencia, ahol a Star Network is képviseltette magát, az alábbiakban pedig egy kis helyzetjelentéssel szolgálnak a magyarországi helyzetet illetően.

zenei_blog_1.jpg

A szakértők szerint új előadók és zenei szerzemények terén egyáltalán nem állunk rosszabbul, mint európai társaink, de bizony van néhány pont, ahol még sokat kell fejlődni. Ilyen például a zeneterjesztés, ahol a trendek azt mutatják, hogy a digitális terjesztésé a jövő, ám itthon még mindig nem megy ez olyan olajozottan, mint kéne. Ebben természetesen a YouTube is a magyar előadók segítségére lehet, hiszen az új szerzemények bemutatásához nem is találnának jobb platformot.

Ezt a számok is igazolják, hiszen a felmérések szerint a legtöbb hazai szerzeményt a YouTube-on találjuk meg, ami elsőre kicsit furán hangozhat, de teljes mértékben érthető, hiszen rengeteg felfedezésre váró új előadó mutatja meg magát az oldalon, illetve a nagyobbak is jól tudják, hogy a YouTube az a platform, amellyel a leggördülékenyebben bemutathatják és elterjeszthetik új szerzeményeiket.

Ezzel el is jutottunk a hazai előadók egyik legnagyobb problémájához, mely bizony a közönség számára is fontos lehet. Ez a probléma nem lenne más, mint a zenészek tartalmainak megfelelő kezelése a YouTube oldalán. Gondolva ez alatt a megfelelő minőségű csatorna felépítésére, a tartalomgyártásra és a jogok kezelésére. Utóbbi legfőképpen az előadók számára lehet fontos, hiszen megfelelő jogkezelés hiányában bevételtől esnek el.

zenei_blog_2.jpg

A zenei reklámok kapcsán úgyszintén felvetődik a világ legnagyobb videómegosztója, hiszen a reklámozók fokozatosan átcsoportosítják a YouTube és más hasonló felületek felé a költéseiket, mert ott találhatók a zene szempontjából is lényeges fiatalabb nézők és fogyasztók. Az előadóknak pedig az önreklám (koncertek, találkozók és új anyagok) miatt is fontos lenne nagyobb figyelmet fordítani a YouTube-ra.

Összességében tehát elmondható, hogy a YouTube a zeneipar egyik legfontosabb alappillérévé nőtte ki magát az évek során,így minden hazai előadónak és dalszerzőnek komoly figyelmet és energiát kell fordítania erre a terültre. A Star Network már számos népszerű hazai előadó útját egyengeti a YouTube világában, ha Te is szeretnél közéjük tartozni, akkor vedd fel velünk bátran a kapcsolatot.

Stay Tuned!

Szólj hozzá!

Így gyűjts pénzt YouTube tartalmaidhoz

2015. június 05. 13:17 - Deli Norbert - HD

crowd-funding.jpg

Minőségi tartalmat előállítani a YouTube-ra nem csak sok időbe, hanem sok pénzbe is kerül. Azon túl hogy egyszeri nagy összegekről beszélhetünk, havonta felmerülő költségek lehetnek. Akkor még nem is szólva olyan "extra" eszközökről, mint egy drón beszerzése, amivel "más nézőpontból" forgathatjuk új tartalmunkat. 

Honnan tud egy egyszerű YouTuber erre pénzt szerezni? Hát a követőitől. 

Tovább
1 komment
süti beállítások módosítása