A YouTube soron következő fejlesztései #2

2014. november 28. 10:32 - Farkas Dániel - HD

Még júniusban írtunk arról, hogy a 2014-es esztendőben milyen fejlesztések folynak a YouTube háza táján, amelyek azóta szinte kivétel nélkül (zenei MashUp monetizálásának rendbetétele) már meg is valósultak a felületen. A napokban ezért újabb videót tett közzé a világ legnagyobb videó megosztó oldalának fejlesztő csapata, amelyben a következő fél év során bevezetésre kerülő újdonságokat ismertették. Cikkünkben összefoglaltuk nektek ezeket, bízunk benne, hogy Ti is használni fogjátok ezeket már a megjelenéstől kezdődően.

Hello YouTubers.PNG

Komment rendszer fejlesztése

A YouTube az elmúlt év folyamán teljesen új alapokra helyezte a kommentek rendszerét, amely a saját bevallásuk szerint még közel sem tökéletes. Remek lehetőségeink vannak saját magunk által kommentek kiemelésére és moderálására, azonban automata módon még nem feltétlenül a legrelevánsabb megjegyzések jelennek meg a videók alatt.

Molly komment rendszer.PNG

A bejelentett fejlesztésekben finomítják a megjegyzések rangsorolását, továbbá könnyebben tudunk majd a számunkra fontos kommentekre reagálni az alkotói stúdióban. További fontos újdonság lesz a Moderátor szerepkör bevezetése, amellyel könnyedén adhatjuk ki majd harmadik fél számára a válaszolást. Ennek beállítását a "Kezelők" munkalapon tehetjük majd meg minden bizonnyal.

Gif-ek bevezetése

Az elmúlt hónapokban már írtunk az animált cover képek használati lehetőségéről, azonban itt nem áll meg a YouTube. A YouTube-on újabb módon tudunk majd Gifeket használni, azonban a tájékoztatás alapján nem lehet pontosan tudni mire fogjuk tudni használni az animációkat. Technikai paramétereit tekintve 3 másodperc hosszúságú Gifeket állíthatunk majd elő. A bétára való jelentkezés már elindult, ha te is szeretnél ebben részt venni, akkor ide kattintva regisztrálhatsz.

Gif.PNG

 YouTube Analytics

Hiába a részletes analitika a videógyártók számára, sok esetben elvesznek az adatok között, így a fejlesztők a felület egyszerűsítésén dolgoznak, hogy még könnyebben érthető és áttekinthetőek legyenek az eredményeitek. Az elmúlt hónapban már biztosan ti is találkoztatok olyan jelentésekkel, ahol a YouTube tájékoztatott róla az analitikai összefoglaló oldalon, hogy egyes videóitok mennyivel jobban teljesített a többinél az elmúlt időszakban. A Star Network hálózatában szereplő Kovács András Péter esetében mi ezt láttuk a cikk írásának napján:

KAP.PNG

A nemrégiben elindított valós idejű kimutatások hatalmas népszerűségnek örvendenek a tartalomgyártók körében, hiszen sokatok napi két-három alkalommal is ellenőrzi pillanatnyi nézettségét, teljesítményét. A fejlesztők emiatt az eszköz bővítése mellett döntöttek és hamarosan részletesebb információkat kaphatunk csatornánk aktuális nézettségéről.

 Creator Academy bővítése

Az elmúlt év során számos nagyon hasznos videó került fel a YouTube Creator Academy oldalára, amelyek mindegyike segít benneteket abban, hogy fejlesszétek videós tartalmaitokat, csatornátokat. Természetesen ennek fejlesztése sem fog leállni a jövőben, hiszen a felhasználók visszajelzése alapján technikai segítségnyújtó videók is fognak felkerülni a Creator Academy videói közé, amelyek a világítás rejtelmeivel, hang és gyártási technológiákat fognak bemutatni.

A fejlesztések összefoglaló videót itt tudjátok megtekinteni:

A fent bemutatott újdonságok mellett továbbiakat is ígérnek a YouTuberek számára, azonban ezek nyilvánosságra hozására még kicsit várnunk kell. Véleményünk szerint a fent bemutatott fejlesztések mind-mind hasznosak lesznek és segíteni fogja közös munkánkat a YouTube-on.

Neked mi a véleményed a jövőbeli újdonságokról? Oszd meg velünk kommentben! Ha tetszett cikkünk, akkor használd a közösségi megosztó gombokat, hogy minél többen értesülhessenek cikkünkről!

Stay Tuned!

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://youtube.blog.hu/api/trackback/id/tr96934133

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

eßemfaßom meg áll 2014.11.29. 09:37:10

azt kéne agyonverni egy lőccsel aki újra rászabadította a világra a animgif-zombit annaak szerencsés elhalálozása után
süti beállítások módosítása