Creator Credits: Tüntesd fel a stábot videóidon

2014. november 12. 10:44 - Tóth Bálint Star Network

Az elmúlt napok folyamán újabb funkció jelent meg a YouTube felületén. Ha kíváncsi vagy, miként ismerheted el stábod munkáját, akkor olvasd el figyelmesen cikkünket!

A mostani VidCon során, amelyet a nyáron rendeztek, a YouTube bejelentette a Creators Credits funkciót, amelyet mostantól a legalább 10 ezer feliratkozóval rendelkező csatornatulajdonosok élvezhetnek. Ennek segítségével a videódban elismerheted azok munkáját, akik segítettek valamilyen formában a videód elkészítésében, legyen az vágó, rendező vagy egy meghívott YouTuber, akivel közösen szerepelsz a videóban. 

Ehhez mindössze azt kell tenned, hogy a videó feltöltése során az alapbeállításoknál a „A videó készítői” rész alatt feltünteted ezeket a szereplőket és csatornájukat, a rendszer pedig automatikusan az adott személy csatornájára vagy weboldalára mutató linkként tünteti fel őket a videó leírásában.  A YouTube elsődleges célja ezzel az, hogy erősítse a közösség építést, és a tartalomgyártók közötti együttműködést. Alább látható egy példa külföldi csatorna esetén:

Creator_Credits.png

Egyelőre a funkció csak a legalább 10 ezer feliratkozóval rendelkező csatorna számára érhető el, azonban a YouTube ígérete szerint hamarosan ki lesz terjesztve azok számára is, akiknek feliratkozó bázisa ennél alacsonyabb.

Az alábbi képeken látható módon tudjuk a stábot feltüntetni a videók alatt:

Creator credits megadása.PNG

Kattintsatok a "Szerep hozzáadása" lehetőségre, ahol az alábbi szerepek közül választhattok: Executive producer, díszlettervező, hangmérnök, közreműködő, operatőr, producer, rendező, sminkes, statiszta, színész, vágó, író, világító és természetesen zene.

Véleményünk szerint ez egy remek újdonság, amelyet érdemes kihasználni a jövőben, hogy elismerjétek a stáb munkáját. Nektek már megjelent ez a funkció? Milyennek találjátok? Valóban elősegíti az együttműködést tartalomgyártók között?

Ha tetszett a cikkünk, lájkold és oszd meg barátaiddal a közösségi gombok segítségével!

Stay Tuned!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://youtube.blog.hu/api/trackback/id/tr376860319

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása