Megjelent a Donate lehetőség a YouTube-on

2014. szeptember 17. 11:16 - Farkas Dániel - HD

Nemrégiben írtunk a YouTube soron következő fejlesztéseiről, ahol már megjelent a Donate (adakozás) gomb bevezetésének híre is. Olyannyira felpörögtek az események a YouTube háza táján, hogy szeptember első napjaiban megjelent a funkció néhány szerencsés tartalomgyártó számára.

A Donate gomb lényege, hogy egy tetszőleges összeggel tudjuk támogatni a kedvenc YouTube csatornáink készítőit a Google Wallet szolgáltatáson keresztül (erről bővebben itt olvashattok). A legkisebb támogatási összeg 1$, míg felső határ nincsen.

Pénzösszeg megadása.PNG

A Google minden támogatási összeg 5%-át kéri el jutalékként, továbbá még 21 dollár centet. Egy egyszerű példával élve tehát 10$ adományozása esetén 9,29$-tkap meg a tartalom tulajdonos:

10$ - (10$ x 0,05+0,21$ cent) = 9,29$ 

A támogatási lehetőség mind az asztali felhasználók, mind az applikáció használók számára elérhető videó és csatorna szinten is. Az alábbi képen egy screenshot-ot látunk egy az adománygyűjtésre jogosult csatorna videójából:

Support.PNG

Ahogy más fejlesztéseknél már megszokhattuk, első körben csak néhány országban érhető el a Donate program (USA, Mexikó, Japán és Augsztrália). Jelen pillanatban még nem lehet tudni, hogy mikor terjesztik ki globálissá a funkciót, azonban bízunk benne, hogy még 2014-ben a hazai felhasználók is megkapják majd.

Véleményünk szerint az adakozási lehetőség nagyban segíti majd világszerte a tartalomgyártók munkáját, hiszen jelentős összegek futhatnak majd be a YouTuberekhez, viszont arra nagyon kell vigyázniuk, hogy ne követeljék minden áron a nézőktől a támogatást, mivel akkor akár a csatornájuk is veszélybe kerülhet.

Nektek hogy tetszik az új funkció? Ti használni fogjátok majd?

Oszd meg te is cikkünket barátaiddal, munkatársaiddal, hogy a lehető legtöbben érteülhessenek az új funkció bevezetéséről.

Stay Tuned!

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://youtube.blog.hu/api/trackback/id/tr776703161

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

petergergely 2014.09.21. 16:37:46

Nem rossz kezdeményezés, bár én személy szerint nem fogom használni. Jövő hónapban fogom elérni az 50,000 feliratkozót, így akkor fogok indítani egy Patreon kampányt, ami szerintem több okból is jobb a YouTube által kínált lehetőségnél:

1. Havonta/videónként kapod a támogatást (akik támogatnak).
2. A támogatás mértékének megfelelően kapnak is vissza valamit tőled a támogatóid (te szabod meg, hogy miket), így nagyobb eséllyel fognak többen 'adakozni'.
3. Van direkt bankkártyás és PayPal-es opció is a fizetésre, míg én személy szerint erről a Google Wallet-ről eddig nem is hallottam (ez is jelenthet fennakadást a támogatást illetően).

Bár ez csak az én véleményem.

Farkas Dániel - HD 2014.09.22. 09:35:45

@petergergely:

Szia,

Abszolút jó megoldás lehet, ha másik módszerrel szerzel támogatást. Sokan és hatékonyan végzik már egyébként ezt.

Az eszköz igazából kényelmet hoz a bevételszerzésben, hiszen sokan nem vették a fáradtságot, hogy külön felületen gyűjtsenek támogatást.

A Google Wallet még nagyon messzi van a PayPal-tól az biztos.

Üdv,
Dani

Attila Rivasz 2017.10.29. 17:49:26

mikor fejleszted a lava hound os decked

Francsesz 2018.12.07. 22:59:12

Hol lehet a linkett másolni???
süti beállítások módosítása