Szúrj be "gyári" introt YouTube videóid elé

2014. május 06. 11:39 - Farkas Dániel - HD

Remekül indul a május a YouTube tartalomgyártók számára, hiszen a fejlesztők egy újabb nagy hiányosságát küszöbölték ki a felületnek. Mostantól minden videónk elé egy maximum 3 másodperces introt fűzhetünk anélkül, hogy újra fel kellene töltenünk videós tartalmunkat (ezáltal elveszítve nézettségét) a felületre.

Az intro beállítása

Elsőként készítenünk kell, egy maximum 3 másodperces videót és feltöltenünk a csatornánkra. Érdemes ennél a tartalomnál a nem listázott beállítást választani, hiszen ezek a videók önmagukban nem mondanak sokat a felhasználók számára.

A feltöltést követően látogassunk el a csatorna beállítások menü „Videóba ágyazott programok” aloldalára, ahol megtalálhatjuk az intro beállítás lehetőségét:intro beállítás.PNG

Intro hozzáadása YouTube videóink elé

Amennyiben elérhető az említett kritériumnak megfelelő videónk (3 másodpercnél rövidebb), akkor kattintsunk a „Márkaépítő bevezetés hozzáadása” lehetőségre és válasszuk ki a leendő introt. Lehetőségünk van az összes tartalmunk előtt megjeleníteni az újdonsült bevezetőt, vagy csak egy bizonyos dátumot követő videók előtt:

intro beállítás lehetőségek.PNG

Két lehetőségünk van az eszköz alkalmazását illetően

Természetesen mint számos YouTube fejlesztés, ez sem tökéletes még, mivel a legjobb az lenne, ha egyenként tudnánk választani azok között a tartalmaink között, ahol szeretnénk alkalmazni az újonnan bevezetett eszközt.

Az intro beállítást követően a rendszer tájékoztat minket, hogy hány videónk elé fogja elhelyezni az általunk beállított csatorna azonosító videót. A folyamat akár fél órát is igénybe vehet míg minden feltöltésünknél élesedik az eszköz.

Technikailag szépen megoldották a bevezető elhelyezését a tartalmak előtt, hiszen nem érzékelhető látványos átmenet (pl.: töltés) az intro és a videók között.

Amire semmiképpen ne használjuk az introt

A YouTube fejlesztői nyomatékosan hangsúlyozzák, hogy tilos a 3 másodperces introt reklámként, szponzorációs megjelenésként és termékelhelyezésként használni. Semmiképpen sem érdemes kockáztatni, hiszen szabályszegés esetén törölhetik csatornánk érintett videóját, letilthatnak funkciókat fiókunkban vagy legrosszabb esetben az egész csatornánkat is elveszíthetjük.

A fent említett eszközt érdemes minden olyan tartalomgyártó számára alkalmazni a jövőben, akik korábban nem helyeztek el introt a videós tartalmaik előtt. Kíváncsiak vagyunk mindenki véleményére az első tapasztalatokkal kapcsolatban, írjátok meg bátran kommentben alul.

Bízunk benne, hogy hasznosnak találtátok cikkünket, kedveljétek és osszátok meg ti is ismerőseitekkel a közösségi gombok segítségével, hogy ők se maradjanak le a YouTube legújabb újdonságáról.

Stay Tuned!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://youtube.blog.hu/api/trackback/id/tr56120290

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása