A YouTube Stúdió bemutatása

2014. február 18. 10:34 - Farkas Dániel - HD

Február 5-én jártunk a Google Ground megnyitóján, ahol megismerkedhettünk a YouTube tartalomgyártók számára készített YouTube Stúdióval is. A cikkünkben bemutatjuk a Stúdiót az érdeklődők számára.

A Google Ground Oktatóközpont Budapesten a Corvin Sétány mögött, a Nagytemplom utcában helyezkedik el. Az Oktatóközpont szerves része a YouTube Stúdió. A YouTuber-ek számára kialakított központ 4 fontos helységből tevődik össze. Az első és talán legfontosabb helyszín az maga a felvétel készítésének helye. Az alábbi képen látható:

Stúdió kameráa_1.jpgFelvételi szoba a YouTube Stúdióban

A felvételi szobában egy Nikon D600-as fényképezőgép áll rendelkezésre, amely igencsak jó  minőségű videó készítésére alkalmas eszköz. Az állványra állított kamera mellett két reflektor is található a helységben. A képen még nem látható, de a Google munkatársai említették, hogy hamarosan Green Screen is beszerelésre kerül a jelenlegi fekete háttér helyett.

A következő fontos állomás a hangstúdió, ahol profi hanganyagokat vehetünk fel a videóinkhoz. A kis szoba teljes egészében hangszigetelt, amely biztosítja a tartalomgyártók számára a remek hangminőséget. Az alábbi képet készítettük a hangstúdióról:

Hangstúdió.jpgYouTube hangstúdió

A mikrofon márkáját sajnos nem láttuk, de kialakítása alapján minden bizonnyal jó minőségű eszköz került ide is beszerelésre.

A YouTube Stúdió harmadik fontos állomása a vezérlő. Itt amellett, hogy a hangstúdió felvételét tudjuk menedzselni, az Oktató Központ további eszközei is irányíthatóak, mint például a projektorok, fények, hangszórók.

Irányító szoba.jpgGoogle Ground Vezérlő helység

A YouTube tartalomgyártók számára létrehozott utolsó egység az épületen belül a sminkállomás. Bizony! Profin kivilágított munkaállomást készítettek annak érdekében, hogy a minden részletre adó YouTuber-ek tökéletesen nézhessenek ki a felvételeken.

Smink szoba.jpgSmink állomás

A YouTube Stúdió összességében egy remek hely lehet a tartalomgyártók számára, akik amellett, hogy videóikat elkészíthetik majd itt a Google ígérete szerint, akár közös eszmecserét is folytathatnak a közösségi térnek is tökéletes Google Ground-on. Valamint tervezik bővíteni a "kezdő eszközparkot", ha már pontosan láthatóak a tartalomgyártók által megfogalmazott igények.

Arra a kérdésünkre vonatkozólag, hogy milyen feltételekkel lehet majd igénybe venni a YouTube Stúdiót még nem tudtak választ adni a Google hazai munkatársai. Amint részletes információkkal rendelkezünk majd, akkor természetesen publikálni fogjuk a blogunkon.

További információkat a Google Oktatóközpontjáról az alábbi oldalon olvashattok: http://www.googleground.hu/index

Bízunk benne, hogy érdekesnek találtátok cikkünket. Kérünk titeket osszátok meg ti is barátaitokkal, ismerőseitekkel.

Stay Tuned!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://youtube.blog.hu/api/trackback/id/tr995818925

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása