YouTube feliratkozás közvetlenül a weboldaladról!

2013. július 26. 12:19 - Farkas Dániel - HD

Július az újítások hónapja a YouTube háza táján! Az admin jogok kiterjesztése után, most újabb hasznos fejlesztést vezettek be a világ legnépszerűbb videó feltöltő oldalán. Mostantól egyetlen gombnyomással feliratkozhatnak weboldal látogatóink YouTube csatornánkra!

Korábban is elérhető volt a külső feliratkoztatási funkció, azonban a feliratkozás végrehajtásához el kellett látogatnunk a YouTube felületére, ahol jóvá kellett hagynunk az adott csatorna követését. Az alább közölt kódrészlet segítségével immáron elég csupán egyetlen gombnyomás és bárki követőnké válhat. Amennyiben valaki nincs bejelentkezve Google fiókjába, akkor egy automatikusan felugró ablakban ezt is meg tudja tenni.

A beillesztendő kódrészlet:

<script src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script>
<div class="g-ytsubscribe" data-channel="Your Channel Name Here">
</div>

A feliratkozási gomb kis mértékben személyre is szabható, hiszen választhatunk olyan megjelenését is, amely a csatornánk avatarját is tartalmazza az alábbi példa szerint:

egyedi feliratkozási gomb_1.PNG

 

Látványos feliratkozási gombot alkalmazhatunk weboldalunkon

A YouTube developer oldalán minden csatorna tulajdonos könnyedén el tudja készíttetni saját csatornája kódját. Az eszköz ide kattintva érhető el.

A gomb beillesztését már számos oldal alkalmazza az első naptól kezdve, a Vice minden cikkéhez elhelyezte a YouTube subscription gombot.

A YouTube újítása véleményünk szerint át fogja alakítani a megszokott közösségi gombok beillesztését, hiszen a csatornával rendelkező weboldalak/portálok/webáruházak számára kézenfekvő a YouTube integrálása a Facebook like box-hoz hasonlóan.

Ha tetszett cikkünk, akkor osszátok meg Ti is barátaitokkal, munkatársaitokkal a közösségi gombok segítségével.

Stay Tuned!

komment

Újdonság! Több YouTube csatorna létrehozás egyetlen e-mail címmel!

2013. július 17. 11:27 - Farkas Dániel - HD

Úgy tűnik, hogy a YouTube fejlesztői meghallgatják a felhasználók észrevételeit, mivel a nemrég bevezetett több adminos csatorna kezelési lehetőség után most lehetővé tették, hogy egyetlen fiókkal több YouTube csatornája legyen egy adott felhasználónak.

Korábban minden csatornához külön regisztrációt (e-mail címet) kellett létrehozni, amely igencsak bosszantó többletmunkát igényelt a felhasználók részéről. Mostantól már egyetlen fiók elég, amelyhez a kívánt csatornákat hozzá tudjuk adni és létre is tudunk azzal újakat hozni.

A folyamatok kiszolgálását a Google+ biztosítja, amely Google+ Oldalak létrehozásával oldja meg a kezelők hozzáadását és szerkesztését. A meglévő YouTube fiókból létrehozott új csatornáknak automatikusan „jár egy Google+ Oldal” is.

Így hozz létre új YouTube csatornát már meglévő fiókból

Első lépésként jelentkezzünk be már meglévő fiókunkba és látogassunk el a https://www.youtube.com/channel_switcher oldalra. Itt láthatjuk az általunk kezelt csatornákat és a jobb felső sarokban tudunk új csatornát létrehozni.

A jobb felső sarokban tudunk új csatornát létrehozni

A létrehozás során meg kell adnunk a kívánt csatorna nevet. Jó hír, hogy bármit választhatunk, ami nem ütközik a YouTube erre vonatkozó szabályzatával. Ez azért lehetséges, mert a Facebookhoz hasonlóan a Google+-on is lehet ugyan olyan névvel több oldal (pl.: Daft Punk, Házépítés, stb).

Adjuk meg az adatokat.PNG

Egyszerűen létrehozhatunk újabb csatornákat

 

A kategória kiválasztása után meg kell adnunk, hogy a jövőben feltöltendő tartalmainkat milyen korú felhasználók tekinthessék meg és végül el kell fogadnunk az oldalakra vonatkozó ÁSZF-et. A kész gombra kattintva máris létrejön új csatornánk és belekezdhetünk annak beállításaiba. A legfontosabb ilyenkor, hogy igényeljünk egyedi URL-t a csatornánkhoz, hiszen mind felhasználói oldalról, mind SEO szempontból nagyon fontos ez a lépés.

Az egyedi YouTube URL létrehozásához menjünk a csatornánk speciális beállítások lapjára. Itt kattintsunk az egyedi YouTube URL létrehozása lehetőségre és válasszunk számunkra megfelelő nevet.

Egyedi url létrehozás.PNGVálasszuk a legrelevánsabb csatorna URL-t az oldalunk számára

Ebben az esetben csak olyan nevet választhatunk, amelyet korábban még senki nem vett igénybe. Amint kitaláljuk a leendő nevünket, akkor kattintsunk a csatorna-URL létrehozása gombra. Sikeresség esetén a csatornánk a jövőben a következő módon lesz elérhető: https://www.youtube.com/user/választottnév

Az egyedi YouTube URL választását követően végezzük el a szükséges beállításokat és máris indulhat a tartalmak feltöltése az új csatornánkra.

Úgy gondolom, sokunknak jelent ez a fejlesztés hatalmas könnyebbséget a jövőben, hiszen nem kell majd számos e-mail cím/jelszó kombinációt tárolnunk a gépünkön ahhoz, hogy hozzá tudjunk férni csatornáinkhoz. Az előnyében persze hátrányát is hordozza, hiszen így kifejezetten vigyáznunk kell majd fő YouTube csatornánk belépési adataira, mivel egyetlen helyről hozzáférhetővé válik minden tartalmunk.

Bízunk benne, hogy tetszett legújabb cikkünk és sokan fogtok élni az új fejlesztéssel. Minden megosztást és lájkot hálásan köszönünk nektek!

Stay Tuned!

komment

Videójátékok a YouTube-on

2013. július 15. 12:58 - Deli Norbert - HD

Videójátékok szektorelemzés.png

A videó/számítógépes/konzolos/mobilos játékokhoz kötődő videók kb. 10-15%-át adják a YouTube videóknak, ez pedig óriási érték. Az ilyen tartalmat fogyasztók nem csak egy brandhez (játékhoz) kötődnek, általában többféle játékstílust és azon belül is több tucatnyi játék iránt érdeklődnek, aktívan és hosszabb ideig néznek ilyen videókat.

Július elején a Google kiadott egy tanulmányt, amiben az szerepel, hogy a "Játékosok" 95%-a megnézi a YouTube-on található játék bemutatókat, teszteket. Így (valószínűleg?) a videójátékok piaca az, ahol létkérdés, hogy a terméket gyártóknak illetve forgalmazóknak foglalkoznia kell a YouTube marketing-gel.

Az általunk egy hónapja közölt cikk - a legnépszerűbb magyar YouTube csatornákról - is azt mutatta, hogy a hazai TOP10 csatorna közül 4 gameplay videókkal foglalkozik. Az egész világot tekintve ennél kisebb a súlya ennek a témakörnek a TOP50 csatornában. A világ TOP 50 legnézettebb YouTube csatornája közül 7 db foglalkozik videójátékokkal, mindegyik 1 milliárd feletti nézettséget ért el eddig. A TOP 50 legtöbb feliratkozóval rendelkező csatorna közül pedig 6 db játékos, ami 4 milliónál több feliratkozót jelent az egyes csatornáknak.

Tehát sok videót és aktívan néznek a "Játékosok", ezek a videók elég jellegzetesek, egyrészt mert ritka az olyan témakör, amelyben a márka/gyártó illetve a közösség által gyártott tartalmak ilyen közel azonos megoszlásban lennének. Abban is egyedi ez a témakör, hogy a márka/gyártó cégek a játék megjelenése után már csak minimálisan jelenítenek meg új videókat, a teret teljesen átadják a közösségnek valamint a 3. felet képviselő bloggereknek, újságíróknak, tesztereknek. 

Az egyes videótípusok a következőek: 

1. Játék bejelentések - A gyártó/forgalmazó által kiadott tartalom, első képek a játékról, általában 1-3 percesek
2. Játékmenet demók - A gyártó/forgalmazó által kiadott tartalom, első képek a játékmenetről, általában 5-15 percesek
3. Játék megjelenés - A gyártó/forgalmazó által kiadott tartalom, értékesítést ösztönző videók, általában 1-3 percesek
4. Szórakoztató videók - Közösség által gyártott tartalom, vicces részek a játékból, paródiák, játék bugok, 5 percnél rövidebbek
5. Tutoriál videók - Közösség által gyártott tartalom, hogyan kell csinálni egyes dolgokat a játékban, 1-5 percesek
6. Végigjátszások - Közösség által gyártott tartalom, hogyan lehet végigcsinálni a játékot, 15+ percesek
7. Értékelések - Közösség/Újságok által gyártott tartalom, a játék rövid bemutatása és értékelése, 4-5 percesek

A grafikon láthatjuk, hogy a 7 videótípus hogyan kötődik időben az adott játék megjelenéséhez, átlagosan a kapcsolódó videó megtekintések hány %-a ilyen és hogy mekkora részét gyártják a kiadók, a közösség illetve harmadik fél.

videojatekok k01.JPG
videojatekok 02.JPGAmit egy más szektorban tevékenykedő cég tanulhat a videójátékokból, az az hogy érdemes a termék bevezetése előtt is kommunikálni videós formában, valamint hogy nem szabad félni a közösség által generált tartalmaktól sem, sokkal hitelesebb lesz a felhasználók szemében az így kapott vélemény a termékről.

A tanulmányban vizsgálták azt is, hogy a játékvideók megtekintése mekkora részben történik mobil eszközökön, a tapasztalat az lett, hogy minden harmadik megtekintés ilyen eszközökön történt. 

Minden like-ot, megosztást köszönünk Nektek!

Stay Tuned!

További linkek a TOP magyar videókjáték oldalakra:

   - Otherworld.hu csatornája, filmkritikákkal és gameplay videókkal 

   - zsDav csatornája, főleg Minecraft gameplay videókkal 

    - Játékpartizán csatornája, a Rossz PC játék sorozattal vált ismerté, most már filmkritikák is megjelennek oldalán 

   - pingvinharcos csatornája, egy csapat által menedzselt gameplay videók gyűjteménye

komment

Aktuális hírek a YouTube világából - 2013|07|08

2013. július 08. 12:16 - Farkas Dániel - HD

Aktuális hírek rovatunkba olyan megjelenéseket válogatunk össze, amely a YouTube és a video marketing iránt érdeklődőknek hasznosak, azonban önmagukban nem tesznek ki egy teljes bejegyzést. Lássuk mik voltak a legérdekesebb események az elmúlt hetekben.

Aktuális hírek.png

Fix áras hirdetés a YouTube kezdőlapján

 

Július 7-től Magyarországon is elérhetővé válik a Masthead Lite hirdetési formátum a YouTube kezdőlapján. Alapvetően egy 760x150 pixel méretű banner fog meglejenni, amely két részből fog összetevődni, hiszen egy 495x150 pixel nagyságú kép (flash is lehet) és egy 265x150 pixel nagyságú videó boxból fog állni. Az alábbi képen látható a Masthead Lite kinézete:

A kezdőoldal tetején jelenik meg az új banneres hirdetés

A hirdetés igénybevételéhez rendelkeznünk kell egy a videóval a YouTube-on. Alapvetően két opció áll rendelkezésünkre a videós hirdetés esetében. Az egyik, hogy automatikusan elindul hang nélkül a videónk és 30 másodpercig fut, a másik, hogy kattintásra indul el, de ekkor már hanggal. Természetesen az autoplay típus választása esetén a videóra történő kattintás hatására a lejátszás újra indul hang kíséretében.

A Masthead Lite rendelkezik olyan típussal is, ami ha rákattintunk a hirdetésre, akkor egy 970x500 pixel nagyságú videó ablakká nagyítódik ki. Az alábbi képen látható ennek kinézete:

expandable jobb.jpgKinyíló Masthead Lite videó hirdetés típus

A hirdetési formátum a nagyobb márkákat igyekszik kiszolgálni, hiszen nincs lehetőség demográfiai szegmentálásra a látogatók között. A többi YouTube hirdetéssel ellentétben a Masthead Lite-ot nem az AdWords hirdetéskezelőn keresztül lehet feladni, hanem a Google helyi munkatársait kell ezzel kapcsolatban megkeresni.

Technikai fejlesztések az UE jegyében

 

Kétségtelen, hogy napjaink egyik legjelentősebb versenyelőnye az online világban a magas felhasználói élmény (User Experience). A Google ebben igyekszik mindig élen járni, amelynek keretében két technikai újdonságot vezetnek be a YouTube felületén.

A play gomb megnyomását követően ezentúl 200 milliszekundumon belül el fognak indulni a videós tartalmak, amelyet az emberi agy azonnali indulásnak fog fel. Apró, azonban nagyon hasznos változás ez, hiszen a userek egyetlen dolgot nem szeretnek biztosan, az pedig a várokozás.

A másik változás ennél jelentősebb, amely ugyancsak a felhasználói élmény javítását célozza meg. A videóink feltöltése során a rendszer minden minőségi tartományban készít másolatot a tartalmunkból annak ellenére is, ha 1080p- tömörítésű videót töltünk fel.

Ezeket eddig manuálisan tudtuk állítani a videók lejátszása közben, azonban mostantól a YouTube automatikusan átvált jobb, avagy rosszabb minőségbe az internet kapcsolatunk gyorsaságának függvényében. A váltás során a videók nem fognak megállni a fejlesztői ígéretek szerint.

További információkat itt olvashattok a fejlesztésekről: http://gizmodo.com/inside-youtubes-master-plan-to-kill-lag-dead-563844525

A legnépszerűbb reklámok júniusban a YouTube-on

 

A felhasználók imádják a jó reklámokat. Amennyiben érdekesnek találnak valamit, akkor az első dolguk a YouTube-on rákeresni, hogy megoszthassák barátaikkal. A YouTube a videók vírusos terjedésében hatalmas szerepet játszik. Elég csak a Dove legutóbbi kampányára gondolnunk, amelynek keretében soha nem látott nézettségi számokat ért el videójuk (jelenleg több mint 55 millión látták a reklámot).

Szerencsére minden hónapban vannak olyan érdekes reklámok, amelyeket érdemes megnézni. 2013 júniusában a nézettségi toplista élére egy irodában felbukkanó teve került, de újra hódít az ausztrál Metró „Dumb Ways To Die” animációja is.

maxresdefault.jpgBeszélő teve az irodában - Ez volt június legkedveltebb reklámja a YouTube-on

A júniusi TOP 20-as listáról a következő linken olvashattok:

http://www.reelseo.com/top-branded-video-ad-campaigns-june-2013-talking-camels-return-dumb-ways-die/

Amennyiben tetszett cikkünk, akkor köszönettel veszünk minden megosztást és like-ot a részetekről!

Stay Tuned!

komment

YouTube csatorna összekapcsolása AdSense fiókkal

2013. július 03. 14:04 - Farkas Dániel - HD

Az elmúlt hónapban a legtöbb olvasói kérdést a Monetizációval (pénzszerzéssel) kapcsolatban kaptuk tőletek. Számos alkalommal felmerült a YouTube fiók AdSense-el való társításának problémája, így legújabb haladó cikkünkben ehhez szeretnénk segítséget nyújtani.

Elsőként az összekapcsolás folyamatát vesszük végig, majd olyan gyakran felmerülő kérdésekre adunk választ, amely mindenki számára érdekes lehet.

YouTube fiók összekapcsolása AdSense fiókkal

 

Ahhoz, hogy meg is tudjuk kapni bevételeinket nem elég bekapcsolni a YouTube felüleltén a Pénzszerzés (monetizáció) funkcióját, hanem AdSense fiókot is társítanunk kell a YouTube csatornánkhoz. (Amennyiben a pénzszerzés bekapcsolásához is kellene segítség, akkor olvasd el korábbi cikkünket erről a témáról.)

Amennyiben nincs még AdSense fiókunk, akkor a folyamat során létre tudjuk azt hozni, vagy már meglévőt is tudunk alkalmazni annak ellenére is ha más e-mail címmel került regisztrálásra.

Első lépésként jelentkezzünk be csatornánkra és menjünk a csatorna beállításaink Bevételszerzési lehetőség aloldalára. Itt akkor tudjuk elkezdeni a társítást, ha fiókunk engedélyezve van a bevételszerzésre. Ezt követően nyissuk le a "Hogyan kapom meg a kifizetéseimet?" menüpontot a folyamat elkezdéséhez.

2.pngItt tudjuk elkezdeni a társítási folyamatot

Következő lépésben kattintsunk a "Társítanod kell egy AdSenes-fiókot" linkre. Itt a rendszer felhívja a figyelmünket, hogy át fog minket irányítani az AdSense oldalára, ahol a társítást végre tudjuk hajtani. Kattintsunk a "Tovább" gombra.

A következő képnek kell fogadnia:

4_1.pngItt a rendszer felajánlja számunkra azt a lehetőséget, hogy már meglévő Google fiókot használhatunk, vagy teljesen újat is hozhatunk létre a bevételszerzésre. Itt tehát nem AdSense fiókról van szó, hanem Google fiókról. Tehát ha már meglévő e-mail címhez szeretnék AdSenes-et létrehozni akkor is a bal oldali lehetőséget válasszuk. Természetesen létező AdSense fiók esetén is a bal oldali gombot nyomjuk meg.

Elképzelhető, hogy a YouTube-ról érkezve nem a fenti kép, hanem az alábbi fogad bennünket:
AdSense összekapcsoló kezdő_2.png

Ebben az esetben kattintsunk a jobb oldali gombra és akkor a fentebb beszúrt képnek megfelelő oldalon találjuk magunkat.

A bal oldali "Igen, továbblépés Google Fiókkal való bejelentkezéshez" gombra kattintva egy belépési oldalra jutunk:

5_1.png

Itt tudunk arról határozni, hogy már meglévő másik e-mail címhez tartozó AdSense fiókot használunk, vagy az aktuális csatornához tartozó e-mail címmel hozunk létre AdSense accountot. Ebben az esetben már meglévő fiókot alkalmazunk, amelybe a "Jelentkezzen ki, majd jelentkezzen be más felhasználóként" opció választása után tudunk belépni. Jelentkezünk be, majd a megfelelő nyelv kiválasztása után fogadjuk el az összekapcsolást a "Társítás elfogadása" gombra kattintással. Sikeresség esetén a következő kép fogad minket:

7.pngEzt követően kattintsunk a tovább gombra és jelentkezzünk be YouTube fiókunkba az imént társított fiókunkkal (tehát amin a videóink vannak). A rendszer ezt követően elvégzi a társítást és a belépést követően már a jóváhagyást olvashatjuk. Érdemes az "Ellenőrizd vagy változtasd meg az AdSense társítást" linkre kattintani és ellenőrizni az AdSense azonosítót.

Abban az esetben, ha nem rendelkeztünk még AdSense fiókkal ennek a folyamatnak keretében hoztuk létre, akkor a rendszer 1 napig függőben tarthatja a társításunkat, amíg ellenőrzésre kerül az új fiók.

A társítást elvégeztük, amely nem vett igénybe 3 percnél több időt, így mindenki számára könnyedén véghez vihető az itt ismertetett leírással. A továbbiakban kettő gyakran felmerülő kérdést tisztázunk.

Egyetlen AdSense fiókhoz kapcsolhatok több YouTube csatornát?

 

Igen! Amennyiben több YouTube csatornával rendelkezel és szeretnél mindegyikkel pénzt keresni, akkor lehetőséged van ezeket egyetlen AdSense fiókba bekötni, így egyetlen helyen tudod majd figyelemmel kísérni bevételeidet.

A dolgod csak annyi, hogy a bekötni kívánt csatornával bejelentkezel a YouTube-ra és a fent leírt módon összekapcsolod a már meglévő AdSense fiókoddal a csatornádat.

Kifejezetten ajánlott ezt megtenni azok számára, akik nem rendelkeznek akkora bevételekkel, hogy akár havonta elérjék a kifizetési minimumot. Több csatorna hozzáadásával azonban jóval gyorsabban el tudják érni a kifizetési határt, hiszen minden bevétel egyetlen fiókba realizálódik.

Most készítettem AdSense fiókot, azonban már 1 éve használom a bevételszerzést. Elveszik az eddigi pénzem?

 

Természetesen nem veszik el, az eddig összegyűjtött pénzek meg fognak jelenni az AdSense fiókodban amint összekötöd azt csatornáddal. Arra viszont nincs lehetőség, hogy a bevételszerzési korszak előtti nézettséged után részesülj a bevételekből. Érdemes tehát egy értékes tartalom feltöltése előtt csatlakozni már a programhoz!

Reméljük, hogy sokatoknak  hasznos lesz haladó cikkünk, melyben a YouTube összekapcsolását végeztük el AdSense fiókunkkal.

Minden like-ot, megosztást köszönünk Nektek!

Stay Tuned!

komment
süti beállítások módosítása