Kezelj több YouTube csatornát egy fiókból!

2013. április 26. 10:20 - Farkas Dániel - HD

 

Régen várt fejlesztést hozott ki a Google a YouTube csatorna tulajdonosok részére! Immáron lehetőségünk van egyetlen Gmail fiókból kezelni az összes YouTube csatornánkat, illetve hozzáférési lehetőséget adhatunk csatornánkhoz másoknak is!

Rengetegszer kérdeztetek minket, hogy miként lehet megoldani az egyetlen fiókból történő kezelését több YouTube csatornátoknak. Ezidáig erre nem volt lehetőség, viszont mostantól, akár 50 csatornát is menedzselhettek egyetlen bejelentkezéssel.

A megoldás igencsak kézenfekvő volt, hiszen a Google+ oldalával kell összekötni a csatornánkat a fiókunkon belül. Amint ez megtörténik, onnantól a Google Plus oldalunk kezelői közül bárki tölthet fel videót a csatornára és szerkesztheti már a meglévő tartalmakat is. Amennyiben pedig több Google Plus oldal kezelői hozzáférésünk van, akkor minden egyes összekötött csatornát el tudunk érni egyetlen kattintással a YouTube-on.

Nézzük meg gyakorlatban az összekötés folyamatát. A 0. lépés csak azok számára elvégzendő feladat, akik még nem rendelkeznek Google+ oldallal.

0. Lépés - Céges Google+ oldal létrehozása

Hozzuk létre cégünk, márkánk Google Plus oldalát az alábbi linken azzal a fiókunkkal, amelyikben fel vannak töltve tartalmaink a YouTube-ra.

1. Lépés - A csatorna összekötése a Google Plus oldalunkal!

Lépjünk be a YouTube-ra és kattintsunk a Beállítások menüpontra a jobb felső sarokban található lenyíló menüben. Ezt követően kattintsunk a "Speciális" beállítási lehetőségekre. Itt láthatjuk a jelenleg még Béta állapotú Google Plus csatlakozási lehetőséget. A rákattintás után a következő ablak fogad minket:

Channel összekötés google plus-al.pngVálaszthatunk a csatolni kívánt Google Plus érdekeltségeink közül (profil vagy oldal)

A felugró ablakban kiválasztjuk a csatolni kívánt Google Plus oldalt, vagy amennyiben még nem rendelkezünk ezzel, akkor létre is hozhatjuk azt itt is ha a 0. lépésben elakadtunk volna. Amennyiben a 0. lépésben sikerrel végrehajtottuk az oldalunk létrehozását, akkor itt a bal oldali listában kell, hogy látszódjon. A "Következő" gombra kattintás után az alábbi megerősítő ablak fogad minket: 

Összekapcsolás megerősítés.png

Kattintsunk az "OK"-ra és máris megtörtént az összekapcsolás, amelyet a felugró új oldal is alátámaszt. A Folytatás gombra kattintással befejezhetjük a folyamatot.

success.pngMár csak egy gombnyomás választ el az összekapcsolás véglegesítésétől

2. Lépés - Az összekapcsolás sikerességének ellenőrzése

Ahhoz, hogy biztosak lehessünk a sikeres összekapcsolásban, ajánlott egy másik e-mail címmel bejelentkezve ellenőrizni a működést. Ehhez csupán annyit kell tennünk, hogy a korábban létrehozott Google Plus oldalunkon hozzáadunk egy új kezelőt az oldalhoz az e-mail címe megadásával. Én a személyes Google+ fiókomat adtam meg. Miután elfogadtam a oldalhoz való felkérést visszatértem a YouTube-ra, ahol a jobb felső sarokban lenyitva a  menüt a "Fiókváltás" fülre kattintotta. Az alábbi kép fogadott:

működik.pngSikeres volt az összekapcsolás!

Amennyiben megjelenik a Google Plus oldal, akkor arra kattintva máris tudom szerkeszteni az imént hozzáadott csatornát.

Külön újdonság, hogy az összekötött oldalak esetében megjelenik egy YouTube fül a Google Pluson, ahol az összes tartalma megtalálható a csatornánknak.

Ennyi az egész, mostantól akár 50 csatornát is szerkeszthetsz egyetlen fiókból! Az ügynökségek számára nagyon hasznos megoldás, hiszen az ügyfeleknek csupán kezelővé kell tennie az ügynökségi munkatársat és máris tudja kezelni a tartalmakat. Admin szint természetesen itt is van, így a tulajdonost nem lehet kitörölni a saját oldaláról.

Reméljük sokatoknak hasznos lesz az újítás és élni fogtok a lehetőséggel. Bármilyen kérdésetek van, szívesen válaszolunk itt kommentben vagy privát üzenetben.

Amennyiben tetszett cikkünk, akkor osszátok meg barátaitokkal a közösségi oldalakon és ajánljatok minket bátran!

Stay Tuned!

7 komment

YouTube rangsorolási faktorok

2013. április 17. 11:45 - Farkas Dániel - HD

Számos alkalommal futunk bele abba a kérdésbe az oktatásaink és előadásaink alkalmával, hogy mely tényezők befolyásolják a videónk helyezését a YouTube keresési oldalakon. Éppen ezért összegyűjtöttük nektek egy magyar nyelvű infografikába azokat a rangsorolási faktorokat, amelyek befolyással vannak a YouTube videóink pozíciójára.

Alapvetően 4 csoportba sorolhatjuk a rangsorolási faktorokat. Ezek a csatornával, a konkrét videóval, a videóra adott felhasználói interakciókkal és az ajánlásokkal kapcsolatos részekre bonthatóak.

A legnagyobb súllyal a videó címével, kulcsszavak relevanciájával, megtekintések számával, felhasználói reakciókkal, megosztásokkal és a csatorna erősséggel kapcsolatos tényezők esnek latba a pozíció meghatározása során.

A fő tényezők további apró részletekből állnak össze, amelyek mindegyike befolyással van a találati oldalakra. Látható például, hogy a feltöltött videó fájlneve sem lényegtelen, hiszen már itt el lehet követni az első hibát a feltöltések során. Tapasztalataink azt mutatják, hogy a csatornák megfelelő információkkal, kulcsszavakkal való kitöltése egyre nagyobb hangsúlyt kap a YouTube kereső algoritmusában.

Ti tudtátok, hogy ennyi minden befolyásolja a videóitok helyezését? Nektek mi a tapasztalatotok, mely tényezők a legfontosabbak ezek közül?

Amennyiben hasznosnak találtad cikkünket, akkor ajánld te is ismerőseidnek a közösségi gombok segítségével.

Stay Tuned!

 

Ranking Factor Magyar - Jobb.png

 

Szólj hozzá!
süti beállítások módosítása