YouTube csatorna tulajdonjogának átadása

2013. december 20. 11:30 - Farkas Dániel - HD

A hazai YouTube közösségben rendkívül sokszor merül fel az a probléma, hogy a cég, vállalat YouTube csatornáját privát e-mail címmel hozzák létre (rendszerint valamelyik dolgozó e-mail címe). Ez önmagában hatalmas veszélyeket rejthet magában, hiszen így az e-mail címmel rendelkező felhasználó kezében van a vállalat YouTube csatornájának sorsa. Ez pedig akkor válik igazán kellemetlenné, ha az adott munkatárs már nem dolgozik a cégnél és a belépési adatok elvesznek, avagy szándékosan nem kerülnek átadásra.

A problémára létezik egy hatékony megoldás, amellyel biztonságba helyezhető a csatorna tulajdonjoga. Ennek lépései alább olvashatóak:

Első lépés

Első lépésben a csatornát csatlakoztatni kell egy Google Plus oldalhoz (már meglévő hozzáadása, vagy új létrehozása). Ennek folyamatáról itt írtunk.

Második lépés

Adjuk hozzá kezelőként azt az e-mail címet, amelyet a jövőben szeretnénk tulajdonosként megtenni.

Kezelők hozzáadása screenshot.PNGAdjunk hozzá kezelőket YouTube csatornánkhoz

Harmadik lépés

Az újonnan hozzáadott e-mail címre érkezik egy felkérő e-mail üzenet, melyben az oldal kezelésére kér fel bennünket. A Gmail fiókba rendszerint a közösségi üzenetek közé érkezik meg ez a felkérés. Ezt fogadjuk el és rögtön felettessé vagy kommunikációs vezetővé válunk az Oldalnál..

Negyedik lépés

Várjunk két hetet és térjünk vissza a Kezelők oldalra a tulajdonosi (eredeti) e-mail címmel. Ekkor válasszuk ki a leendő tulajdonost és nyissuk le a státuszánál található lehetőségeket. A „Tulajdonjog átadása a következőnek: „ opciót válasszuk és máris elvégeztük a folyamatot.

Tulajdonjog átadás.pngYouTube csatorna tulajdonjog átadás

A fenti folyamattal könnyedén áthelyezhető tulajdonjogunk és biztosíthatjuk céges csatornánk biztonságát is. Szeretnénk mindenki figyelmét felhívni, hogy érdemes az ezzel kapcsolatos visszaélésekre kiemelten odafigyelni és soha ne adjunk hozzá csatornánk kezelői közé illetékteleneket.

Bízunk benne, hogy sokatok számára hasznos volt cikkünk a tulajdonjog átadásról. Minden megosztást köszönünk!

Stay Tuned!

8 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://youtube.blog.hu/api/trackback/id/tr565699544

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jimmi-p 2014.02.17. 14:44:45

Sziasztok! Le lett törölve (szerintem véletlenül) jópár értékes videó.

Én mint csatorna tulajdonos, átadtam kb. 4 embernek kezelői jogot. És egy karácsony körüli időpontban lett feltöltve kb 20 videó. De sajnos rosszul, és 1 hétre rá újra fel lett töltve. A régi (újonnan feltöltötteket) meg letörölte az egyik (vagy másik) kezelő.
(ezzel együtt úgy néz ki valószínű csoportos törléssel jópár még régebbi 2013. június és december közti feltöltött videót is)
Szerintem nem a youtube, hanem a kezelő törölte a régi videókat. Először január végén láttam, hogy törölve van a régi (2013.jún és dec. közti feltöltött videók), közül egy. Azt hittem szerzői jogok miatt törölte a youtube. De a napokban láttam, hogy hoppá, nemcsak ezt az egyet, hanem még ezeket is törölte, de semelyikről nem adott választ a youtube.

Ahogy visszakövettem az analitikából, a régi (törölt) videókat még nézték dec. közepén, de utána mintha elvágták volna.

A kérdéseim:
1. Meg lehet-e nézni, hogy konkrétan milyen videók lettek törölve? A kódból 2-3-at kikövetkeztettem, de hogy lehetne megnézni az összest?

2. Nyomon lehet-e követni, hogy ki törölte? Valami naplóféleség, hogy ki mikor mit csinált? Mint a google drive-ban is ezt látni.

3. Valahogy vissza lehet-e állítani ezeket a videókat?

4. Meg lehet-e előzni ilyen eseteket? Tehát például csak tulajdonos törölhet, a kezelő csak ideiglenesen!??

Farkas Dániel - HD 2014.02.17. 17:45:55

@jimmi-p: Kedves jimmi-p,

A YouTube minden esetben e-mailt kell, hogy küldjön, ha ő távolít el tartalmat a csatornádról, így ha ilyet nem kaptál, akkor valaki törölte a videókat.

A kérdéseidre a válasz:
1. Ezt ebben a formában nem értem, ahogy kérdezed. Nem tudod milyen tartalmakat töltöttél fel és milyen rendszerességgel?

2. Log sajnos nincsen így nem láthatod, hogy ki módosított.

3. Sajnos visszaállításra sincs lehetőség.

4. Jelenleg nincs csak ilyen admin hozzáférés. A tulajdonos tudja a csatornát törölni, viszont videókat bárki aki kezelő.

Üdv,
Farkas Dani

jimmi-p 2014.02.17. 20:28:05

Köszönöm a választ.

Sajnálom, hogy nincs log, és hogy ki módosított, mert így eléggé rá vagyok utalva a kezelőre, aki véletlen is törölhet, vaqy módosíthat olyat, amit én nem szeretnék.

"Ezt ebben a formában nem értem, ahogy kérdezed. Nem tudod milyen tartalmakat töltöttél fel és milyen rendszerességgel?"

De tudom, de a törölt videó statisztikáját, hogy mennyien nézték, mennyien lájkolták, azt nem látom a puszta kódból, csak a névből. A kód alapján eddig 2-3 videót azonosítottam be csak, illetve következtettem.

Farkas Dániel - HD 2014.02.18. 12:34:57

@jimmi-p: Kedves jimmi-p,

Esetleg ha lejátszsái listákba voltak rendezve, akkor ki tudod következtetni belőle. Mert akkor azokban szerepel mint törölt videó. Sajnos csak a kód marad a törlés után az analitikában.

Üdv,
Farkas Dani

Kovács Fanni 2014.03.09. 00:58:50

Sziasztok,

Segítséget szeretnék kérni, a youtube csatornámon a beszélgetéseknél az egyik általam írt megjegyzés egyszerűen egy hét után eltűnt! Ha be vagyok jelentkezve akkor se látom! Ez miért van, esetleg valaki valahogyan törölhette?

A segítséget előre is köszönöm,
Üdv.,
Fanni

Farkas Dániel - HD 2014.03.10. 10:12:45

@Kovács Fanni:

Szia Fanni,

Ez a beszélgetés pontosan hol zajlott le? Egy saját videód alatt, vagy más videója alatt? A második esetben törölhette a tartalom tulajdonosa.

Üdv,
Farkas Dani

Kovács Fanni 2014.03.10. 16:14:07

Kedves Dani,

Ez a saját youtube csatornámon történt, a beszélgetések címszó alatt, és amikor belépek akkor sem látható a bejegyzésem. Lehetséges, hogy valaki egy egyedi script vagy az AdBlock Plus segítségével el tudja tüntetni egy időre?

Segítségedet köszönöm.
Üdv.,
Fanni

Farkas Dániel - HD 2014.03.26. 11:58:14

Szia Fanni,

Itt esetleg nem látod?
www.youtube.com/comments

Hátha itt megtalálod azt a kommentet.

Elvileg senki nem tudja törölni a te saját videódon lévő kommentet (semmilyen eszközzel), ezért én sem tudom pontosan mi lehet a probléma.

Ha itt sem találod, akkor lehet valami Google+ változás lehet a háttérben, mert a komment rendszer megújult az elmúlt időben aminek még a folyamata most fejeződik majd be.

Üdv,
Dani
süti beállítások módosítása