YouTube feliratkozás közvetlenül a weboldaladról!

2013. július 26. 12:19 - Farkas Dániel - HD

Július az újítások hónapja a YouTube háza táján! Az admin jogok kiterjesztése után, most újabb hasznos fejlesztést vezettek be a világ legnépszerűbb videó feltöltő oldalán. Mostantól egyetlen gombnyomással feliratkozhatnak weboldal látogatóink YouTube csatornánkra!

Korábban is elérhető volt a külső feliratkoztatási funkció, azonban a feliratkozás végrehajtásához el kellett látogatnunk a YouTube felületére, ahol jóvá kellett hagynunk az adott csatorna követését. Az alább közölt kódrészlet segítségével immáron elég csupán egyetlen gombnyomás és bárki követőnké válhat. Amennyiben valaki nincs bejelentkezve Google fiókjába, akkor egy automatikusan felugró ablakban ezt is meg tudja tenni.

A beillesztendő kódrészlet:

<script src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script>
<div class="g-ytsubscribe" data-channel="Your Channel Name Here">
</div>

A feliratkozási gomb kis mértékben személyre is szabható, hiszen választhatunk olyan megjelenését is, amely a csatornánk avatarját is tartalmazza az alábbi példa szerint:

egyedi feliratkozási gomb_1.PNG

 

Látványos feliratkozási gombot alkalmazhatunk weboldalunkon

A YouTube developer oldalán minden csatorna tulajdonos könnyedén el tudja készíttetni saját csatornája kódját. Az eszköz ide kattintva érhető el.

A gomb beillesztését már számos oldal alkalmazza az első naptól kezdve, a Vice minden cikkéhez elhelyezte a YouTube subscription gombot.

A YouTube újítása véleményünk szerint át fogja alakítani a megszokott közösségi gombok beillesztését, hiszen a csatornával rendelkező weboldalak/portálok/webáruházak számára kézenfekvő a YouTube integrálása a Facebook like box-hoz hasonlóan.

Ha tetszett cikkünk, akkor osszátok meg Ti is barátaitokkal, munkatársaitokkal a közösségi gombok segítségével.

Stay Tuned!

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://youtube.blog.hu/api/trackback/id/tr615427335

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

r1mán 2013.07.26. 13:04:04

Hát ez nekem sehogy sem jön össze. :(

Farkas Dániel - HD 2013.07.26. 13:28:47

@r1mán:

Kedves r1mán,

A Developerben való létrehozást alkalmaztad? Itt a "Configure a Button" opciónál a saját csatornád id-jét kell megadni(tehát azt ami felül megjelenik pl.: youtube.com/user/atecsatornaduseridje).

Így akkor személyre szabottan tudod létrehozni a biztosan jó kódot és még az avatarod is meg tudod jeleníteni.

Utána már csak oldalad forráskódjába kell elvileg beilleszteni. Amennyiben nem működne, akkor lehet szükség van még néhány napra amíg mindenkinek működni fog (régebben előfordult már ilyen).

Bízom benne, hogy sikerrel jársz majd.

Üdv,
Farkas Dani

DopeManTV · http://dopeman.tv/ 2013.07.27. 13:36:22

Ezt Facebookra is be lehet illeszteni?

Farkas Dániel - HD 2013.07.29. 09:33:02

@DopeManTV:

Szia,

A Facebookra úgy tudod beilleszteni, ha csinálsz egy egyedi Tab-ot neki és ott kéred meg a követőid, hogy iratkozzanak fel.

Üdv,
Farkas Dani
süti beállítások módosítása