Újdonság! Több YouTube csatorna létrehozás egyetlen e-mail címmel!

2013. július 17. 11:27 - Farkas Dániel - HD

Úgy tűnik, hogy a YouTube fejlesztői meghallgatják a felhasználók észrevételeit, mivel a nemrég bevezetett több adminos csatorna kezelési lehetőség után most lehetővé tették, hogy egyetlen fiókkal több YouTube csatornája legyen egy adott felhasználónak.

Korábban minden csatornához külön regisztrációt (e-mail címet) kellett létrehozni, amely igencsak bosszantó többletmunkát igényelt a felhasználók részéről. Mostantól már egyetlen fiók elég, amelyhez a kívánt csatornákat hozzá tudjuk adni és létre is tudunk azzal újakat hozni.

A folyamatok kiszolgálását a Google+ biztosítja, amely Google+ Oldalak létrehozásával oldja meg a kezelők hozzáadását és szerkesztését. A meglévő YouTube fiókból létrehozott új csatornáknak automatikusan „jár egy Google+ Oldal” is.

Így hozz létre új YouTube csatornát már meglévő fiókból

Első lépésként jelentkezzünk be már meglévő fiókunkba és látogassunk el a https://www.youtube.com/channel_switcher oldalra. Itt láthatjuk az általunk kezelt csatornákat és a jobb felső sarokban tudunk új csatornát létrehozni.

A jobb felső sarokban tudunk új csatornát létrehozni

A létrehozás során meg kell adnunk a kívánt csatorna nevet. Jó hír, hogy bármit választhatunk, ami nem ütközik a YouTube erre vonatkozó szabályzatával. Ez azért lehetséges, mert a Facebookhoz hasonlóan a Google+-on is lehet ugyan olyan névvel több oldal (pl.: Daft Punk, Házépítés, stb).

Adjuk meg az adatokat.PNG

Egyszerűen létrehozhatunk újabb csatornákat

 

A kategória kiválasztása után meg kell adnunk, hogy a jövőben feltöltendő tartalmainkat milyen korú felhasználók tekinthessék meg és végül el kell fogadnunk az oldalakra vonatkozó ÁSZF-et. A kész gombra kattintva máris létrejön új csatornánk és belekezdhetünk annak beállításaiba. A legfontosabb ilyenkor, hogy igényeljünk egyedi URL-t a csatornánkhoz, hiszen mind felhasználói oldalról, mind SEO szempontból nagyon fontos ez a lépés.

Az egyedi YouTube URL létrehozásához menjünk a csatornánk speciális beállítások lapjára. Itt kattintsunk az egyedi YouTube URL létrehozása lehetőségre és válasszunk számunkra megfelelő nevet.

Egyedi url létrehozás.PNGVálasszuk a legrelevánsabb csatorna URL-t az oldalunk számára

Ebben az esetben csak olyan nevet választhatunk, amelyet korábban még senki nem vett igénybe. Amint kitaláljuk a leendő nevünket, akkor kattintsunk a csatorna-URL létrehozása gombra. Sikeresség esetén a csatornánk a jövőben a következő módon lesz elérhető: https://www.youtube.com/user/választottnév

Az egyedi YouTube URL választását követően végezzük el a szükséges beállításokat és máris indulhat a tartalmak feltöltése az új csatornánkra.

Úgy gondolom, sokunknak jelent ez a fejlesztés hatalmas könnyebbséget a jövőben, hiszen nem kell majd számos e-mail cím/jelszó kombinációt tárolnunk a gépünkön ahhoz, hogy hozzá tudjunk férni csatornáinkhoz. Az előnyében persze hátrányát is hordozza, hiszen így kifejezetten vigyáznunk kell majd fő YouTube csatornánk belépési adataira, mivel egyetlen helyről hozzáférhetővé válik minden tartalmunk.

Bízunk benne, hogy tetszett legújabb cikkünk és sokan fogtok élni az új fejlesztéssel. Minden megosztást és lájkot hálásan köszönünk nektek!

Stay Tuned!

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://youtube.blog.hu/api/trackback/id/tr115409226

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jimmi-p 2013.09.27. 21:28:54

Lehet-e több már meglévő csatornát összefűzni egy felhasználó alá?

A másik, hogy én nem látom a KEZELŐ hozzáadása gombot a youtube- csatornámon? Míg a barátomnak van ilyen gomb. Miért lehet ez?

Farkas Dániel - HD 2013.09.30. 13:23:43

Kedves @jimmi-p:

Természetesen lehetőség van arra, hogy egy e-mail címmel több csatornát kezelj.

Itt találsz róla leírást: youtube.blog.hu/2013/04/26/kezelj_tobb_youtube_csatornat_egy_fiokbol

Azért nincs neked kezelő hozzáadása lehetőség, mert még nem csatlakoztattad YouTube csatornád egy Google+ oldalhoz. Ezt itt tudod megtenni: www.youtube.com/account_advanced

Amennyiben nem látod itt a "Csatlakozás Google+ oldallal" opciót, akkor valószínűleg egy személyes profillal vagy a Google+-hoz csatlakozva. Ilyenkor válaszd ezt le és akkor már látnod kell ezt az opciót.

Remélem tudtam segíteni,
Üdv,
Farkas Dani

Márk Bs 2014.01.24. 14:54:00

Nagyon jo a Youtube................
süti beállítások módosítása